گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو؛ آیین رونمایی از مستند سحر «روایت فریاد ۱۷ اکتبر تا آتش در بیروت» با حضور فعالان بین الملل و رسانهای کشور، یکشنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۰، در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار شد. این مستند روایت بانوی مجاهد رسانهای سحر حسین غدار، از فعالان شبکههای اجتماعی جهان عرب، از بحران لبنان میباشد که به کارگردانی حسین پاک در مرکز مستندسازی صور خبرگزاری دانشجو تولید شده است. در این مستند سرکار خانم غدار، با اشاره به سیاستهای اقتصادی سالهای گذشته لبنان، پیروی از دستورالعملهای صندوق بین المللی پول و عدم توجه به تواناییهای داخلی، روند شکلگیری اعتراضات مردمی و ریشههای آن را روایت میکند.
این مراسم که همزمان با سالگرد اعتراضات ۱۷ اکتبر مردم لبنان برگزار میشد، بعد از اکران مستند میزبان سحر غدار، راوی، و حسین پاک، کارگردان مستند و جمعی از مقامات وزارت خارجه کشور بود که درباره موضوع و روند ساخت مستند با حاضران به گفتگو پرداختند.
د
در این مراسم علیرضا دلخوش، مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت خارجه که به عنوان مهمان حضور داشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رابطه با اکران مستند «سحر»، اظهار کرد: مستند فاخری که امروز اکران شد نشان دهنده ریشهها یا مقدمات ناراضی تراشیهای علیه جریان مقاومت اسلامی بود که در پی یافتن علل و منتقل کردن آن به بیننده خود است.
وی ادامه داد: امیدوار هستیم که از این دست برنامههای روشنگری ادامه داشته باشد تا جوانان و قشر تحصیل کرده بیشتر با مفهوم مقاومت اسلامی و جریانهای مقابل آن به صورت هوشمندانه و زیرکانه که درصدد ایجاد فاصله بین جریان مقاومت و و عموم جامعه دانشگاهی و علمی هستند را هویدا کند.
مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت خارجه گفت: یکی از ویژگیهایی که در این مستند مشاهده کردم این بود که راوی از جنس مردم است یعنی راوی روی سکوی رسانهای نایستاده و به مردمی که پایین استادند اشاره کند بلکه از جنس همان مردمی بود.
مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت خارجه گفت: یکی از ویژگیهایی که در این مستند مشاهده کردم این بود که راوی از جنس مردم است یعنی راوی روی سکوی رسانهای نایستاده و به مردمی که پایین استادند اشاره کند بلکه از جنس همان مردمی بود.
دلخوش تصریح کرد: نکته بعدی که مشهود بود در میدان و در صحنه بودن راوی بود که این مورد برای بنده ارزشمند بود و ارزش دومی که در این مستند قابل لمس بود این بود که راوی خود دختر یک شهید بود یعنی این فرزند شهید نشان میدهد که خون پدر خود به هدر نرفته است و این مسیر حق است.
وی افزود: سومین عنصر که مستند سحر در خود داشت این بود که این بانوی لبنانی فرقی برایش نداشت که چه دینی دارد بلکه نشان میداد که یک وطن پرست است و توانسته است با احساسات درونی خود این موضوع را در مستند نشان دهد.
محمدمهدی شریعتمدار، رایزن سابق فرهنگی ایران در لبنان مهمان دیگر رونمایی از مستند سحر بود. او در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو درباره اکران مستند سحر، اظهار کرد: لبنان در چهار دهه اخیر شاهد تحولات زیادی بوده است و این مستند به خوبی توانست این مسئله را پوشش دهد.
وی افزود: مقاومت لبنان توانسته به عنوان محور مقاومت نقشهای اسرائیل را برهم بزند.
شریعتمدار تأکید کرد: مستند سحر به خوبی اعتراضات مردم لبنان را نمایش داد و این مستند تلاشی برای بازگویی وقایع لبنان و توطئههای علیه مقاومت بود.
وی با بیان اینکه این مستند نشان داد که اعتراضهای علیه دولت لبنان به حق بوده، خاطرنشان کرد: مستند سحر تلاش خوبی بود برای ارائه واقعیتهای اعتراضات لبنان بود.
عباس خامه یار، رایزن فرهنگی ایران در لبنان از مهمانان حاضر در مراسم هم درباره مستند «سحر» بعد از پایان اکران روی صحنه رفت و گفت: من تمام این صحنههایی که در این مستند به نمایش درآمده را از نزدیک دیدهام و با توجه به مشاهداتم این را میدانم که عمق چنین فاجعهای را نمیتوان با قلم و دوربین نشان داد. در واقع ما عادت کردهایم تا صحنهها را زمینی دیده و صحنههای هوایی را نادیده بگیریم؛ مطالعه نکنیم، تاریخ را ندانیم و یا اگر تاریخ میخوانیم بعد از مدتی آن را فراموش کنیم.
خامه یار ادامه داد: میخواهم تصویر هوایی از لبنان را برای شما ترسیم کنم. پیش از صد سال پیش، توافقنامهای بین فرانسه و انگلیس امضا شد تا براساس آن منطقه «شامات» تقسیم شد. محصول این توافق نامه یک سال بعد وعده جیمز بالفور وزیر امور خارجه انگلستان بود تا فلسطین در اختیار صهیونیستها قرار گیرد. بعد از گذشت یکصد سال و خیزش کشورهای اسلامی، آمریکاییها هم به دنبال سهم خواهی برآمدند و فعالیت ماشین تجزیه کشورهای مسلمان شروع شد، در این میان لبنان یکی از مهمترین کشورهای مسلمان بود چرا که این کشور پایگاه مقاومت همه جانبه مردم بود به همین دلیل همه به دنبال تکه پاره شدن آن بودند.
او درباره شرایط آن روزهای لبنان گفت: در آن زمان لبنان آماده تحول نبود و اگر هم همچنان انتخاباتی صورت گیرد باز هم مافیاهای قدرت روی کار میآیند. در واقع میتوان گفت لبنان امروز در شرایط استثنایی قرار دارد و کل کشور در آستانه فروپاشی است، در گذشته میگفتند سر افعی را در لبنان باید بزنند که منظورشان جمهوری اسلامی بود اما بعد دیدند سر شکستناپذیر است و باید دوباره به سمت کمر یعنی «مقاومت» بروند.
رایزن فرهنگی ایران در لبنان بعد از این مراسم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو هم گفت: این مستند به بخشی از حوادث دو سال پیش لبنان پرداخته است، صحنههای انفجار بیروت بسیار دلخراش و دردناک بود.
وی با اشاره به اینکه مستند سحر جزئی به مسئله لبنان پرداخت، اما عمق فاجعه بسیار زیاد بود، افزود: حوادث در لبنان بهم مرتبط هستند و آنچه که برای این کشور طراحی شده بود شبیه اتفاقات سوریه، عراق و لیبی بود.
خامه یار با بیان اینکه غربیها دنبال تجزیه لبنان بودند، تأکید کرد: امروز مقاومت یک امپراتوری از صنعا تا دمشق است.
او ادامه داد: مردم لبنان با تمام سختیهای که گوشی از آن را در مستند سحر دیدیم هنوز مقاومت لبنان را در آغوش میگیرند. ملت لبنان از معیشت، تحصیل و زندگیشان گذشتند تا استقلال داشته باشند.
غدار در ادامه گفت: با اخذ تصمیم دریافت سوخت از سوی ایران، خبرهای منفی بسیاری در این باره و با هشتگ «اشغالگری ایران را از لبنان بردارید» در فضای مجازی منتشر شد، در حالی که ما چنین حسی را از ایران دریافت نکردهایم.
مراسم رونمایی از مستند «سحر» در شبکه تلویزیونی پرس تی وی نیز بازتاب داشت و گزارشی از این مستند در این شبکه پخش شد که در ادامه میبینید: