به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
برند آمریکایی پوشاک ورزشی ریبوک مجموعه Thermowarm+Graphene را به بازار عرضه کرد. این تولیدکننده کفش و پوشاک آمریکایی با عرضه مجموعه پوشاک Thermowarm+Graphene، اولین استفاده تجاری از گرافن در لباسهای ورزشی را تجربه میکند. این مجموعه شامل یک کاپشن پشمی پنبهای، یک شلوار و یک ژاکت زیپدار است. این شرکت در بیانیه رسانهای خود اعلام کرد که فناوری چاپ شبکه داخلی Thermowarm+Graphene روی لباسها بسته به بافت اصلی، بین ۸ تا ۱۵ درصد گرمای بیشتری را نسبت به پارچههای معمولی حفظ میکند.
تریبور یک ماسک N ۹۵ استاندارد تولید میکند و در حال ثبت پتنت مربوط به فناوری این ماسک موسوم به Pro + Respirator Mask (Pro +) است. ماسک Pro + همراه با پوشش ضدعفونیکننده شرکت زنگرافن، استاندارد جدیدی از حفاظت را ایجاد میکند. Pro + هم قابل استفاده مجدد بوده و هم ۹۹ درصد قابل بازیافت است و آن را به یکی از بهترین گزینههای زیستمحیطی تبدیل میکند. تریبور آرایکس همچنین یک ماسک جراحی ۳ لایه با محافظت ضدویروس زنگرافن در سبد خود دارد.
ناسا اوایل سال آینده موشک "سامانه پرتاب فضایی" را پرتاب خواهد کرد. این ماموریت ابتدا قرار بود در ماه نوامبر انجام شود، اما مقامات ناسا در روز جمعه ۲۲ اکتبر اعلام کردند که احتمالا این ماموریت در روز ۱۲ فوریه سال آینده به انجام برسد. البته این در صورتی است که آزمایشهای نهایی به خوبی پیش برود. این تاریخ اولین پنجره زمانی اعلام شده برای ماموریت "آرتمیس ۱" است.
شرکت عالی تحریر پارسیان خودکار با بدنه آنتی باکتریال حاوی نانوذرات تولید و به بازار عرضه کرده است. با توجه به تماس دائمی خودکار با دست، وجود خاصیت آنتیباکتریال میتواند مانع از گسترش عوامل بیماریزا در بین مصرفکنندگان شود.
ایران در جمع ۴ کشور تولیدکننده ماده اولیه پروژسترون دارویی که در ایران تولید میشود، کاملا بومی و قابل رقابت با محصولات مشابه جهانی است. بیش از ۹۰ درصد مواد اولیه این دارو در چین و آمریکا و ۱۰ درصد مابقی نیز در هند و ایران تولید میشود. سهم هند از این میزان بسیار پائین است و در دو سال اخیر نیز هیچ تولیدی در این زمینه نداشته است. بنابراین درحالحاضر، تنها سه کشور در جهان مواد اولیه این دارو را تولید میکنند که ایران نیز در شمار آنها قرار دارد. همین موضوع ظرفیتی را برای صادرات این فرآورده دارویی ایرانساخت به سایر کشورها فراهم کرده است.
بیش از یک قرن است که دانشمندان علوم اعصاب از الکترودهای شیشهای یا فلزی برای مطالعه فعالیت نورونهای مغز استفاده میکنند. با توجه به تعداد زیاد نورونهای موجود در مغز، این روشها در بهترین حالت باز هم محدود هستند. نویسندگان مقاله ای را نوشتن که در ان، NanoNeuro را به عنوان کاربرد نانومواد، نانوپروبها و نانوالکترودها در علوم عصبی توصیف میکنند. این نانومواد به ما کمک میکند تا مدارهای عصبی را در مقیاسهای فوق العاده کوچک بررسی کنیم. این دستگاه از همان فرایندهایی استفاده میکند که باعث کاهش ابعاد کامپیوترها از اندازه یک اتاق به اندازه یک تراشه در تلفن هوشمند شده است.