کد خبر:۹۷۴۱۶۲

«چرخ» پاسخ می‌دهد: چرا باید نگران فرونشست زمین‌های ایران باشیم؟

سی‌وچهارمین قسمت فصل هشتم «چرخ» به بررسی آسیب‌های پدیده‌ی فرونشست زمین اختصاص دارد. این برنامه ساعت 19 امروز، یکشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰ از شبکه‌ی چهار پخش می‌شود.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی شبکه چهار سیما، در این قسمت از «چرخ»، پویا پاک‌نژاد، مجری-کارشناس بخش «تازه‌ها» با محمود حاج‌زمان، روزنامه‌نگار علم درباره‌ی تازه‌ترین خبر‌های دنیای علم و کشف سیاره‌ای از کهکشانی دیگر گفتگو خواهد کرد.

در بخش دیگری از «چرخ»، دکتر سیدداریوش طاهرزاده، دکترای شیمی و مدرس دانشگاه تهران با مجتبی بصیری، پژوهشگر مخاطرات و بحران درباره‌ی این پرسش گفتگو می‌کنند که «چرا باید نگران پدیده‌ی «فرونشست زمین» باشیم؟. علی بیت‌اللهی، مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در روز‌های اخیر اعلام کرد ایران رتبه‌ی چهارم فرونشست زمین در دنیا را دارد و اگر همین حالا اقدامات لازم صورت نگیرد، ایران سرزمینی غیرقابل زیست می‌شود. اگر وضعیت در کشور از نظر تعداد چاه‌ها، برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی و مدیریت نکردن کشت همین گونه پیش برود، همچنین میزان ریزش‌های آسمانی هم در همین وضعیت باشد، کمتر از ۱۰ سال برای جبران فرونشست زمین فرصت داریم. در تمام ۶۱۰ دشت در کشور فرونشست اتفاق می‌افتد و عوارض بسیار خطرناک زیست‌محیطی دارد.

در بخش دیگری از این قسمت «چرخ» گزارش حافظ آهی از دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز و گفت‌وگوی او با دکتر فرهاد ابول‌نژادیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز روی آنتن خواهد رفت.

فصل هشتم مجله‌ی تصویری «چرخ» مهم‌ترین رویداد‌های علم و فناوری و مسائل روزمره‌ی زندگی را با نگاهی تخصصی و به‌زبانی ساده و با حضور مسئولان، کارشناسان، اساتید دانشگاه و نخبگان بررسی و واکاوی می‌کند.

«چرخ» چهار روز در هفته، از یکشنبه تا چهارشنبه، از ساعت 19 به‌صورت زنده و به مدت ۵۰ دقیقه از شبکه‌ی چهار سیما پخش می‌شود. مجری «چرخ» محمدرضا مقدسیان است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیه‌کنندگی «چرخ» را بر عهده دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار