آخرین اخبار:
کد خبر:۹۷۵۰۱۰
یادداشت دانشجویی|

۱۳ آبان؛ روز شکست دیوار بت‌پذیری

واقعه ۱۳ آبان ثابت کرد دیوار ستم و بهره‌کشی از مستضعفان شکستنی و نابود شدنی است و باید در برابر ظلم ایستاد و آگاهانه با تکیه بر مکتب اسلام و آموزه‌های توحیدی آن، دیوار ستم و بت‌پذیری را برای همیشه در هم شکست.

۱۳ آبان؛ روز شکست دیوار بت‌پذیریگروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زینب سادات قریشی محمدی؛ واقعه ۱۳ آبان؛ همواره یادآور غیرت و غروری مقدس در دلهای مردم و آموزه‌‌ای از درس شهادت، رشادت و ایستادگی جوانان از گذشته تا کنون بوده است. این واقعه ثابت کرد دیوار ستم و بهره‌کشی از مستضعفان شکستنی و نابود شدنی است. پس باید در برابر ظلم ایستاد و آگاهانه با تکیه بر مکتب اسلام و آموزه های توحیدی آن، دیوار ستم و بت پذیری را برای همیشه در هم شکست. و اینچنین بساط ظلم و سلطه داخلی و خارجی را برچید؛ به گونه ای که برای همیشه به زباله دان تاریخ پیوندند و دیگر اثری از آنها نباشد.

 

 ۱۳ آبان از لحاظ تاریخی همواره برای ما یادآور سه واقعه مهم بوده و هست؛ تبعید امام راحل رحمت الله به ترکیه در ۱۳ آبان ۱۳۴۳، کشتار بی رحمانه دانش آموزان در سال ۱۳۵۷ و تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام در سال ۱۳۵۸. این چنین شد که این  روز را روز مبارزه با استکبار جهانی هم نامگذاری کردند. در بررسی مفهوم به این نکته می‌رسیم که استکبار همواره با واژه ظلم و طاغوت همراه بوده است و یا در تعریف دقیق تر سلطه‌گری، سلطه جویی، استعمار و بهره‌کشی فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و غیره توسط اقلیتی زورگو و منفعت طلب در برابر خیل عظیم توده‌های محروم را شامل شده است.

 

علاوه بر این، استکبار در لغت از ریشه کبر و به معنای برتری خواهی، امتناع از پذیرش حق از روی عناد و تکبر و خود بزرگ بینی دروغین نیز آمده است. پس در تعریف استکبار یعنی انسان یا گروهی از انسانها که اظهار بزرگی کنند و آنچه را که از آنها نیست و برای آنها روا نیست ابراز کنند. بنابراین استکبار صفتی درونی می شود که مظاهر مختلفی را در جامعه می‌تواند داشته باشد. خود بزرگ بینی و نشناختن حد خود در مقابل خدا و مردم و به استضعاف کشیدن انسان‌ها از اوصاف درونی هستند که شخص مستکبر به واسطه آنها موضع گیری های خود را تنظیم می کند. همانگونه که در قرآن نیز درباره نافرمانی شیطان چنین آمده است: ابی و استکبر و کان من الکافرین. امام راحل رحمت الله نیز در رابطه با آثار و نتایج استکبار را این گونه میشمارند؛ تبعیض و بی عدالتی، ایجاد تفرقه، استعمار فرهنگی و فکری و در نهایت خودباختگی و دگرگونی شخصیت ملت هدف.

 

اگر به استکبار و استکبار ستیزی دقیق تر نگاه کنیم، میبینیم که از نظر عقلی نیز نمی‌توان برای حیات زیر سلطه ارزش قائل شد، چراکه ارزش حیات انسانی به آزادی و استقلال است. از نظر شرعی نیز در آیات و روایات متعددی داریم که مستضعفین موظف به دفاع و مقابله با مستکبرین هستند. این چنین است که قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز سعادت انسان در تمام جامعه بشری را آرمان خود می‌داند و استقلال، آزادی و حکومت حق و عدل را حق همه مردم جهان ‌می‌شناسد و در عین نفی هرگونه دخالت در امور داخلی ملت‌های دیگر، از مبارزه حق‌طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه جهان دفاع می‌کند. امام خمینی رحمت الله نیز این روز را انقلاب دوم نامیده اند و این چنین شد که ۱۳ آبان به عنوان نماد همدلی و استکبارستیزی مردم ایران علی الخصوص در برابر استکبار آمریکا درآمد و زاد‌روز انقلابی بزرگتر از انقلاب اول نام گرفت.

 

در میان بررسی مبانی تشکیل دهنده سیاست خارجی آمریکا نیز نشان می‌دهد که مهم‌ترین اصل حاکم بر سیاست خارجی آنان؛ تامین منافع ملی و دستیابی به سود بیشتر است که در جهت تحقق آنها به هر عملی هرچند غیر اخلاقی می پردازد. این چنین می شود که منافع ملی آمریکا جز از راه استعمار و ایجاد وابستگی در سایر کشورها به‌خصوص کشورهای جهان سوم و جلوگیری از استقلال و آزادی آنان حاصل نمی شود. نتیجه آن می‌شود که آمریکا برای تامین منافع خود و حفظ سلطه و گسترش هژمونی خویش به استعمار و بهره‌کشی از سایر ملت‌ها می‌پردازد.

 

ولی بی شک ایستادگی ملت عزیز ایران به خصوص قشر جوان مومن انقلابی و دانشجو در جهت تحقق آرمان‌های امام راحل رحمت الله و انقلاب اسلامی به جهت صورت بخشی هر چه سریعتر به گام دوم انقلاب و توصیه‌های مقام معظم رهبری، مجدد طعم تلخ شکست های پی در پی کشورهای استکباری به ویژه آمریکا را به آنان خواهد چشاند و بار دیگر به جهانیان اثبات خواهد کرد که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.

 

زینب سادات قریشی محمدی - دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی و کارشناسی علوم سیاسی

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار