به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز سهشنبه بیست و پنجم آبان ماه سال جاری، با حضور خبرنگاران رسانههای مختلف در سالن همایشهای سازمان محیط زیست برگزار شد.
سلاجقه در این نشست خبری اظهار کرد: اقدامات مرتبط با توسعه در بخشهای مختلف باید طوری باشد که حداقل خسارت را به محیط زیست وارد کند.
وی تصریح کرد: بی مدیریتی دیگران نباید دامان محیط زیست را بگیرد و در صورت وجود بیمدیریتی آسیبهای آن موجب تخریب محیط زیست خواهد شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: امیدواریم در ساختار تحولی به جایی برسیم که سازمان محیط زیست سراغ دستگاهها برود و مسیرهای توسعه را معرفی کند.
سلاجقه یادآور شد: در موضوع سدسازی ترکیه در رود ارس، موضع گیری مناسبی در گذشته نداشتیم.
وی تاکید کرد: دیپلماسی آب مسئله خیلی مهمی است، اما تا امروز در خصوص مسئله آبهای بین المللی قوانین جامعی وجود نداشته است.
رئیس سازمان محیط زیست افزود: این سازمان با ساختار فعلی نمیتواند در راستای نظارت بر عملکرد دستگاهها در حوزه محیط زیست، عملکرد قدرتمندی داشته باشد.
سلاجقه تصریح کرد: ما به دنبال ارتقاء ساختاری سازمان محیط زیست هستیم و در این راستا باید از همه ظرفیتهای مردمی و رسانهای استفاده کنیم و بهرهمند شویم.
وی همچنین یادآور شد: سازمان محیط زیست در ماجرای گرفتن حق آبه تالابها در دوره جدید به وزارت نیرو اعلام کرده است که ابتدا حق تأمین آب برای شرب و سپس برای محیط زیست و کشاورزی را پیگیری کند.
رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد: تلاش ما بر این است که حقآبه همه تالابها تأمین شده و به ویژه در شرایط کم آبی، میان آبی و پر آبی حقآبه تالابها به اندازه نیازشان تأمین شود.
سلاجقه اضافه کرد: ستاد احیا دریاچه در دولت سیزدهم با دیدی جامع به مسئله این دریاچه خواهد پرداخت و کارهای سخت افزاری آن در حال حاضر انجام شده است و پروژه مربوط به این دریاچه اگر چه تا کنون هزینههای زیادی را دربر داشته است، اما در مجموع ۷۰ درصد پیشرفت داشته است و کار تونل آبرسانی به دریاچه دریاچه ارومیه به زودی به پایان خواهد رسید.
وی تصریح کرد: تا کنون هیچ مجوزی برای شکار از سوی سازمان محیط زیست صادر نشده و ما اجازه نخواهیم داد که شکاری در میان گونههای انجام بگیرد، اما از موضوع معیشت مردم در این حوزه هم غافل نمیشویم.
رئیس سازمان محیط زیست افزود: اجازه نمیدهیم که تالاب انزلی و سایر تالابهای کشور یه سرنوشت و وضعیت پیش روی دریاچه ارومیه برسند.
سلاجقه همچنین گفت: من معتقدم که مجموعه محیط زیست و منابع طبیعی با هم یکی هستند و با ادغام سازمان محیط زیست با حوزه آب موافق نیستم و من معتقدم مجموعه محیط زیست و منابع طبیعی با هم یکی هستند.
وی تاکید کرد: ما طبیعت را بر مبنای داشتهها و توان اکوسیستم مدیریت نکرده و به همین دلیل با مشکل مواجه شدیم و بدون توجه به الگوی کشت، به تغییر کاربری پرداختیم و اراضی سفرههای آبی را تخلیه کردیم.
رئیس سازمان محیط زیست افزود: تعهدات ایران در توافق پاریس که شامل تعهد ۴ درصدی کاهش گازهای گلخانهای در صورت عدم برداشته شدن تعهدات و تعهد ۸ درصدی در صورت برداشتن تحریمها است، پیش تعهد بوده و بنابراین الزامی را ایجاد نمیکند و هنوز در مجلس شورای اسلامی مصوب نشده است و پس از رفع شبهات مجددا به مجلس فرستاده میشود.
سلاجقه تصریح کرد: کشورهایی که امروز به امثال کشور ما میگویند منابع فسیلی را تعطیل کنید مولدهای انرژی پاک را از ما بگیرید همانهایی هستند که با یک سیاست استثمار گرایانه و کثیف خودشان طبیعت دنیا را آلوده کرده و در حال حاضر که به لحاظ اقتصادی شرایط خوبی دارند و میتوانند از انرژیهای نو استفاده کنند، کشورهای دیگر را مجبور به کاهش انتشار میکنند.
وی افزود: در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست تولید گازهای گلخانهای باید با کاهش ۴ درصد همراه میشد که این کاهش در حال حاضر به ۵ درصد رسیده است و این روند کاهشی برای دنیا هم غیر قابل پیش بینی بوده است.