به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، جلسه «هم اندیشی و هم فکری در زمینه بررسی مشکلات بانوان استان فارس» با حضور بانوان فعال استان از سوی هسته زنان و خانواده (ریحانه) معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی خواهران استان فارس برگزار شد.
اصلاح جامعه بانوان مطالبه مردمی است
در این جلسه طاهری، رئیس مجمع کانون فرهنگی استان فارس گفت: در جامعه ما معضلات اجتماعی در زمینه بانوان ظهور و بروز میکند و روز به روز بر شدت آنها افزوده میشود که از بین آنها سه معضل در اولویت قرار میگیرند.
طاهری اظهار داشت: مورد نخست اینکه ما به شدت دچار التقاط فرهنگی هستیم که این التقاط در زندگی افراد خود را نشان میدهد. مورد بعد، از دست دادن هویت ایرانی_اسلامی است چرا که انسانی که دست به خودکشی میزند به دلیل از دست دادن هویت خود است و معضل سوم، ایجاد شکافها و دوقطبی کردن جامعه (بانوان محجبه و بانوان مانتویی) است و در نهایت اولویت اجرا و اصلاح جامعه بانوان، ارزش قائل شدن برای گروههای مردمی و تغییر وضعیت حجاب از موضوع حاکمیتی به مطالبه مردمی است.
شرایط مناسبی در جامعه برای بانوان در نظر گرفته نمیشود
همت، مشاور و مسئول امور بانوان فرمانداری شیراز افزود: بانوان نیمی از جامعه را تشکیل میدهند و نیم دیگر را تربیت میکنند، اما متاسفانه شرایط مناسبی در جامعه برای بانوان در نظر گرفته نمیشود.
همت اظهار داشت: بانوان فارس از خدمات رفاهی مناسب و در خور شانشان بهرهمند نیستند و حتی برای ورزش و تفریحات سالم خود، مکان شایستهای ندارند.
همت بیان کرد: زنان به دلیل روحیه حساس و لطیفی که دارند بسیار مورد آسیبهای اجتماعی قرار میگیرند و این آسیبهای شخصی میتواند بر خانواده و نهایتا کل جامعه تاثیر گذارد.
در جامعه اسلامی ما، پوشاک و لباس در شان بانوان محجبه کمیاب است
جوانمردی مسئول امور بانوان آموزش و پرورش ناحیه ۳ شیراز گفت: فراهم نمودن فضایی امن و آرام برای بانوان استان فارس جهت حضور موثر در جامعه بسیار حائز اهمیت است.
جوانمردی بیان کرد: متاسفانه در جامعه اسلامی ما، پوشاک و لباس در شان بانوان محجبه بسیار کمیاب است و دختر نوجوان ما، بیشتر از لباسهایی که در دسترس خود قرار دارد استفاده میکند.
فراهم نمودن زمینه کار آفرینی برای بانوان استان فارس، بسیار سطح فرهنگی استان را ارتقا خواهد بخشید و نکته آخر اینکه زنان از لحاظ آماری نیمی از جامعه اند و از لحاظ آثاری تمام جامعه.
اجرای کار پژوهشی در حوزه زنان
دوست فاطمه مسئول خواهران نهاد رهبری دانشگاه فرهنگیان فارس تاکید کرد: مهمترین آسیبی که میتوان در حوزه زنان مخصوصا دختران جوان مطرح نمود ارتقاء سطح هویت بانوان در استان است.
دوست فاطمه در راستای تبیین جایگاه زن در جامعه خاطرنشان کرد: بانوان فرهنگی ما، جایگاه بالاتری دارند و این بانوان نه تنها مسئولیت تربیت خود را بر عهده دارند بلکه مسئولیت تربیت ۳۰ نسل بعد از خود را نیز دارند، لذا برای این امر شعاری تحت عنوان سی سال، سی نسل ترتیب دادیم.
وی اظهار داشت: در زمینه بانوان در حال اجرای کار پژوهشی در حوزه زنان سرپرست خانوار هستیم.
جهانگیر مسئول سابق اتحادیه خواهران استان قم و فعال در آموزش و پرورش شهر شیراز بیان کرد: مادران دیروز ما، ما را به نحوی تربیت کردند که در راستای ارزشهای خود حرکت کنیم. توصیه من به تمامی افراد و بانوان این است که هر بانویی میبایست حضرت فاطمه زهرا (س) را درست تعریف کنند و ایشان را الگوی خویش قرار دهد.
جهانگیر گفت: برخی افراد، حوزه بانوان را از حوزه جامعه تفکیک کردند، درصورتی که این کار ناشایست است. زنان ما، محور هستند و قدرت تربیت در دست آنهاست لذا باید برای آنها جایگاه رفیعی در جامعه قائل بود.
امید ما از دولت انقلابی، جوان گرایی، نخبه پروری و شایسته سالاری است
شیعه، مسئول هسته زنان و خانواده معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی خواهران استان فارس مطرح کرد: که این جلسات تداوم داشته و در آینده هستههای تخصصی مسائل مربوط به بانوان تشکیل میشود که هر یک از هستههای تخصصی مطالبه گری به همراهی دانشگاههای استان فارس با آموزش در دوره بنت الهدی بر روی مشکلات بانوان کار میکنند.
وی تصریح کرد: تحقیقات و جمع بندیها و نظرات افراد شرکت کننده فایل مدونی از نظام مسائل زنان و خانواده تهیه شده و با تهیه سناریوی مشخص به مطالبه گری از مسئولین ذی ربط پرداخته میشود.