به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، به مناسبت فرا رسیدن هفته بسیج نشست مجازی با موضوع «مجمع جوانان انقلابی مراغه» به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه مراغه برگزار شد.
امیرارسلان قراگزلو، دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه مراغه در این نشست گفت: پنجم آذر ماه سالروز تاریخی صدور فرمان رهبر کبیر حضرت امام خمینی (ره) در مورد تشکیل بسیج مستضعفان را در حالی گرامی میداریم که این شجره طیبه و نهاد اصیل مردمی و انقلابی با همان طراوت و سر زندگی سالهای آغازین تولد خود، در عرصههای مختلف سیاسی، نظامی، فرهنگی و اجتماعیجمهوری اسلامی حضور دارد.
قراگزلو در ضرورت تقویت جایگاه تشکلهای دانشجویی در سال تحصیلی جدید اظهار کرد: تمرکز اصلی فعالیتها باید بر مبنای فعال سازی و افزایش مشارکت دانشجویان در این تشکلها باشد. تقویت و ارتقای جایگاه و نقش جامعه اسلامی، رویکرد معاونت سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه مراغه در سال تحصیلی جدید است. تمرکز اصلی فعالیتها باید بر مبنای فعال سازی و افزایش مشارکت دانشجویان در این تشکل باشد.
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه مراغه تصریح کرد: با توجه به شرایط ویژهای که پس از شیوع ویروس کرونا ایجاد شد، فعالیتهای فرهنگی و سیاسی با آسیب جدی مواجه شدند. در ابتدای ورود به شرایط ویژه کرونایی زیرساخت مناسبی وجود نداشت یا در صورت فراهم بودن زیرساختها، افراد آماده نبودند. امروز با توجه به دستور رئیس جمهور در خصوص بازگشایی دانشگاهها باید تمامی اقدامات لازم را در این خصوص انجام داد و در اولین فرصت شروع به جذب افراد در تشکلها کرد.
وی با بیان اینکه در حوزه رفع موانع اصلی تشکلهای دانشجویی نیاز به درک متقابل بین مسئولان و دانشجوها است و باید فضایی برای گفتگو فراهم شود و همچنین ارتباط تشکلهای دانشجویی و فعالان دانشجویی با دانشگاه باید تسهیل شود، افزود: در این زمینه سامانه جامع ایجاد شود که بتواند کارکردهای زیادی داشته باشد و از طریق یک راه ارتباطی بین مسئولان و دانشجوها، مشکلات شهر به سرعت حل و فصل گردد.
معاون سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه مراغه با اشاره به اینکه نقاط ضعفی به دلایل مختلف در عملکردمان وجود دارد که باید شناسایی شوند و در رفع این آسیبها تلاش شود، تاکید کرد: یکی از وجه تمایز دانشگاه مراغه با دیگر دانشگاهها، تشکلهای دانشجویی متنوع و متعدد در دانشگاه است.
وی با اشاره به اینکه بیکاری قشر تحصیلکرده را وحشتناکترین نوع بیکاری دانست، بیان کرد: بسیاری از جمعیت جوان و بیکار امروز کشور همان افرادی هستند که در دهه ۸۰ با تشویق و اجبار خانوادههای خود وارد بازار کار آزاد نشده و برای ادامه تحصیل روانه دانشگاهها شدند تا بلکه بتوانند شرایط کاری خوبی برای خود مهیا کنند، اما نه آنان و نه خانوادههای آنها فکر نمیکردند که روزی با سیاستهای غلط دولت، کشور به جایی برسد که حتی مقاطع دکتری و مهندسان نیز گرفتار بیکاری شده و نتوانند وارد بازار کسب و کار شوند و سیل میلیونی جوانان تحصیل کرده مجبور شوند یا در خانه ماندهاند و یا به مشاغل کاذب روی آورند تا به امروز وعده و وعیدهای بسیاری از سوی مسئولان مبنی بر جذب نیروهای متخصص و فعال در بخشهای دولتی و مدیریتی ارائه میشود، اما متاسفانه میزان بیکاری در بین جوانان تحصیل کرده و حضور پر رنگ افراد بی تخصص در پستهای مدیریتی و مهندسی تغییری نکرده است.
این فعال دانشجویی در خصوص موانع ازدواج دانشجویان گفت: بالا رفتن سن ازدواج یکى از معضلات مهم جوامع بشرى است. زیرا با افزایش سن ازدواج، جوانان از شیوه بهنجار ارضاى غریزه جنسى و آثار و فواید آن محروم مى شوند.
قراگزلو در جوامع گذشته پسران و دختران با رسیدن به سن بلوغ، یا کمى بعد از آن اقدام به ازدواج مى کردند و مجرّد ماندن یک نقص اجتماعى محسوب مى شد. اما با پیچیدهتر شدن جوامع و ایجاد خواستهها و انگیزه هاى کاذب، ذائقه اجتماعى تغییر یافت و به تبع این تغییر ذائقه، نیاز طبیعى و غریزى به ازدواج سرکوب و این روند، تا جایى پیش رفته که امروزه در بعضى جوامع غربى، جوانان بکلى از ازدواج سرباز زده اند و آن را مانعى براى آزادى خود تلقّى مى کنند. تنها زمانى به ازدواج روى مى آورند که نشاط جوانى را از دست بدهند و نیازمند یک پرستار یا مراقب هستند. متأسفانه این فرهنگ اشتباه جوامع اسلامى از جمله جامعه اسلامى ما را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است، به گونه اى که افزایش رو به تزاید سن ازدواج در کشور، مشکلات فراوانى به دنبال داشته است.