یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، در راستای اعتراضات برخی نویسندگان به روند مجوزدهی وزارت ارشاد برای چاپ کتاب گفت: روند مجوزدهی در وزارت ارشاد یک روند ثابت و مشخص است که گذر زمان مشخصا تغییر بهخصوصی را به آن تحمیل نکرده. ناشر، کتاب نویسنده را میآورد و سپس در صورتی که کتاب از فیلتر موازین موجود بگذرد به مرحله مجوزدهی و چاپ میرسد، اگر هم ایرادی داشته باشد به ناشر مرجوع میشود. ما در وزارت ارشاد برای مجوزدهی به کتابها سختگیری نداریم، بلکه موازین داریم و بر اساس همین موازین به کتابها مجوز چاپ میدهیم. در صورت عدم تطابق کتاب با موازین ذکر شده؛ بر اساس روال معمول، کتاب به ناشر ارجاع داده میشود تا مواردی که مطابق موازین نبودهاند، اصلاح شوند. میزان این اصلاحات به حسب اثری که ارسال شده متفاوت بوده و در صورت رفع موارد ذکر شده به صاحب اثر، به چاپ میرسد.
احمدوند در ارتباط با ماهیت موازین موجود برای بررسی و مجوزدهی کتابها در وزارت ارشاد گفت: این موازین مواردی ثابت اما ماهیتا کیفی هستند که همواره وجود داشته و دارند و با دولتهای مختلف دستخوش تغییر نمیشوند. همچنین موازین ذکر شده شامل حال موضوع یا ژانر خاصی از کتاب نبوده و همه موضوعات را در برمیگیرند.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد ادامه داد: تاریخ و نگارش آن از اهمیت بالایی برخوردار است و نیازمند تبیین بیشتری است. ما در زمینه تاریخ نگاری، نویسندگان و موسسات توانمندی داریم که فعالیتهای خوبی هم دارند. گمان می کنم بحث تاریخ نگاری بیش از حمایت و تشویق در مقوله تولید، به معرفی و ترویج توسط ناشرین و خوانندگان کتابها نیازمند است. با این وجود نیاز حمایت از تولید نیز اجتناب ناپذیر است.