کد خبر:۹۸۰۰۱۵
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:

جندی شاپور دزفول، نماد علمی و فناوری قبل از اسلام است

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به پیشینه تاریخی دانشگاه جندی شاپور دزفول گفت: جندی شاپور دزفول، نماد علمی و فناوری دوران قبل از اسلام است.

جندی شاپور دزفول، نماد علمی و فناوری قبل از اسلام است

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، غلامحسین رحیمی، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با حضور مجازی در آیین کلنگ زنی و افتتاحیه سه طرح فرهنگی و عمرانی در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: دانشگاه، محل استقرار است که جندی شاپور این ویژگی را داشت و اگرچه در پزشکی و نجوم بیشتر شناخته شده بود اما در همه رشته‌ها و شاخه‌های علمی فعالیت چشمگیری داشت.

وی با بیان اینکه پزشکی دوره اسلامی تا قرن سوم هجری متاثر از دانشگاه جندی شاپور دزفول بود، افزود: جندی شاپور باستان در دنیا در برخی زمینه‌ها حرف اول را می‌زد.

معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: دانشگاه معمولاً محل جذب و پذیرش محققان در سراسر دنیا است که جندی شاپور به خوبی از این ویژگی برخوردار بود.

وی ادامه داد: دانشگاه یک نهاد دیرپا است که جندی شاپور این ویژگی را به عنوان یک نهاد علمی اصیل داشت و در حوزه‌های پزشکی، نجوم و مهندسی در دنیا پیشتاز بود.

رحیمی با اشاره به اینکه حدود ۱۲ مولفه اصلی وجود دارد که نشان می‌دهد چرا جندی شاپور دزفول باید دانشگاه باشد، بیان کرد: برخی منابع علمی ما بعد از اسلام به دلایل مختلف از بین رفته و باید از قرائن حدس بزنیم که چه دانش و فناوری‌هایی داشته‌ایم.

وی افزود: در خصوص علم و فناوری در دوره قبل از ایران اسلامی کم کاری زیادی شده که شروعش هم از دزفول بوده و باید جبران شود ضمن اینکه باید در این زمینه یک جزوه عملی به پشتوانه یونسکو تهیه و بعد از آن چاپ و ترجمه شود.

همچنین با حضور مسئولان محلی و حضور مجازی مسئولان کشوری، آزمایشگاه مرکزی و زمین چمن مصنوعی افتتاح و کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه جندی شاپور دزفول کلنگ زنی شدند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار