به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصادی دولت سیزدهم در نشستی به پرسش و پاسخ با نمایندگان جنبشهای دانشجویی پرداخت.
در ابتدای این نشست نمایندگان تشکلهای دانشجویی به بیان مطالبات و پرسشهای خود از وزیر اقتصاد پرداختند.
رشیدی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در مطالبه خود به وزیر اقتصاد گفت: جناب اقای خاندوزی نمیشود دولتی با شعار محرومان رای بگیرد و بعد از روی کار امدن، دست در جیب مردم کند.خصوصیسازیهای رانتی بر خلاف اصل ۴۴ اجرا شد اما در نهایت رکود اقتصادی کشور و بیکار شدن کارگران را دیدیم و سه ماه از لایحه اصلاحی شما برای اصل ۴۴ گذشت اما هنوز هیچ خبری نشده است.
محمدلو ، عضو بسیج دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه گفت:درباره مسئله تورم در کشور بی لطفی وجود دارد. زمزمههای بنزين ۱۵ هزارتومانی به تورم کشور ضربه میزندا و نتشار اوراقی که در ماههای گذشته شکل گرفته زمینه را برای نرخ بین بانکی فراهم کرده است.
سپس نوبت به تورک، دبیر انجمن دانشجویان مستقل دانشگاه تهران رسید. او در مطالباتش گفت: : نقاط قوت دولت را در ۱۰۰ روز گذشته تحسین میکنم. دشمن همیشه دشمن است حتی اگر تحریمها لغو شود.مردم دیگر تحمل شنیدن خبر فساد را ندارد و برنامه دقیق این وزارت خانه برای شفافیت مالی و انتشار نام ابر بدهکاران را سریعا اعلام کنید.
ریحانه بهزادی بخش، عضو جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس نیز بیان داشت:اگر دست تولید کننده را نمیگیرد حداقل پای او را ول کنید. بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی چگونه قیمت کالاهای اساسی کشور را کنترل میکنید؟نقش شخص شما در مدیریت بودجه سال ۱۴۰۱ چیست؟ چرا باید اطرافیان آقای روحانی برای آقای رئیسی بودجه بنویسند؟
امیرحسین رحمتی،مسئول جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران نیز عنوان کرد: وضعیت اقتصادی در حال حاضر سفرههای مردم را کوچک کرده است. برای تغییر فرهنگ اقتصادی مردم چه تدابیری اندیشیدهاید؟ فرهنگ اقتصادی مردم به فرهنگ دلالی تغییر پیدا کرده است. چرا سرمایهگذار باید بترسد و پول و سرمایه خود را در بخش تولید،سرمایهگذاری نکند؟حذف ارز 4200 آیا به صلاح است؟ لطفا به مخالفین حذف ارز 4200 تومانی هم تریبون بدهید
خاندوزی درابتدای این نشست پیرامون سوالات دانشجویان گفت: انباشت مشکلات وزارت اقتصاد در دولت قبل مهمترین چالش وزارت اقتصاد در دولت فعلی است. سه سال و نیم از جنگ اقتصادی گذشت و تصمیم مهمی در این جنگ در دولت قبل اتخاذ نشد. از سویی دانشجویان فراموش نکنند که آنها حلقههای رابط مردم و مسئولین هستند. همچنین ما تلاش کردیم در همان سه ماه نقش راه وزارت خانه اقتصاد را مشخص کنیم تا کشتی باشیم که با قطب نما حرکت میکنیم.سامانههای شفافیت و سوت زنی را در وزارت اقتصاد وارد خواهیم کرد.کمک کار سازمان امور استخدامی کشور در بحث شفافیت هستیم و مسئله گردش مدیران را حل خواهیم کرد.
وی در ادامه بیان کرد: با تیم مدیریتی تحول گرا مشکلات اقتصادی را حل خواهیم کرد. در ماههای آینده به شکل مشهودی گرههای اقتصادی آینده باز خواهد شد. اما فراموش نکنیم به ثمر نشستن اقدامات ما در وزارت اقتصاد اندکی تحمل و صبر میخواهد.
وزیر اقتصاد در ادامه درباره پدیده رمز ارزها توضیح داد: نمیتوانیم پدیده رمز ارزها را در کشور نادیده بگیریم.حتما باید مواجه فعالانه و مقررانه در حوزه رمز ارزها داشته باشیم اما فعلا فوریتهای دولت در بخش اقتصاد چیز دیگری است.
وی همچنین خطاب به دانشجویان بیان کرد: نگران این موضوع باشید که تصمیم گیرانی اشتباه، دوباره کشور را مثل دورههای پیش در مسیر اشتباه قرار دهند. در وزارت اقتصاد مخالف پولی کردن کسری بودجه کشور هستیم.
خاندوزی درباره وضعیت مسکن نیز تصریح کرد: وزارت اقتصاد با کمیسیون اقتصادی مجلس تعامل برقرار کرد تا سریعتر طرح cgt به تصویب مجلس برسد تا هم تقاضا و هم عرضه کنترل شود و در نهایت قیمت مسکن به تعادل خواهد رسید.
وی درباره ارز ترجیحی گفت: سعی کردم با دقت درباره ارز ترجیحی سخن بگویم.بعضی از کالاهای ضروری مثل دارو همچنان از ارز ترجیحی استفاده خواهند کرد.اما ۵ قلم از کالاهای اساسی در آینده از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده نخواهند کرد. کاهش تدریجی و غیر شک گونه ارز ترجیحی را با حمایت دولت پیش خواهیم برد.
خاندوزی پیرامون سامانه شفافیت عنوان کرد: پیاده سازی سامانه شفافیت را تا پایان سال اجرایی خواهیم کرد. شفافیت را در بانکهای دولتی بوجود خواهیم آورد. اشتباهاتی که در سال ۹۲ تا ۹۶ در کنترل ارز بوجود آمد را تکرار نخواهیم کرد. از طرفی آقای صالح آبادی هم معتقد است که خلق پول بانکها باید کنترل شود و این که کنترل ارز در اختیار بانک مرکزی است و نه وزارت اقتصاد.
انتشار صورت جلسات تصمیمگیریهای وزارت اقتصاد گام مهمی برای شفافیت است. مردم از تبعیضها ناراضیاند و در بودجه سال آینده دولت متعهد شد تا این تبعیض را افزایش ندهد بلکه کاهش دهد.تبعیضها تا ۱۵ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
وی در پایان گفت: ابر بدهکاران بانکی را همین الان میتوان در سامانه بانکها مشاهده کرد. در وزارت اقتصاد دفتری را برای نظارت و پایش بر وزارت خانه بوجود آوردیم و از پژوهشکدهها و دانشجويان میخواهیم که به این دفتر متصل شوند و امور ما را پیگیری کنند.