به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بر اساس نتایج رتبهبندی جهانی ISC-۲۰۲۱، دانشگاه یزد برای دومین سال پیاپی در ردیف ۸ دانشگاه جامع برتر کشور قرار گرفت.
محمدجواد دهقانی، رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) با اعلام نتایج رتبهبندی جهانی ISC- ۲۰۲۱ گفت: در در این رتبهبندی ۲۳۰۰ دانشگاه از ۱۰۷ کشور و ۶ قاره جهان حضور داشته که از جمهوری اسلامی ایران، ۵۱ دانشگاه در این رتبهبندی حضور دارند.
دهقانی افزود: این در حالی است که در رتبهبندی جهانی ISC سال ۲۰۲۰ از ایران ۴۶ دانشگاه حضور داشتند و نتایج کامل این رتبهبندی در وبگاه رتبهبندیهای جهانی ISC به آدرس https://wur.isc.ac در دسترس است.
رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری با اشاره به اینکه براساس مأموریتهای دانشگاهها، تعداد ۲۵ دانشگاه جامع کشور در این رتبهبندی حضور دارند، دانشگاههای جامع حاضر در این رتبهبندی را به ترتیب دانشگاه تهران، تربیت مدرس، شیراز، فردوسی مشهد، شهید بهشتی، تبریز، گیلان، یزد، شهید باهنر کرمان، کاشان، اصفهان، بوعلی سینا، رازی، سمنان، کردستان، مازندران، ارومیه، شهید چمران اهواز، شهرکرد، محقق اردبیلی، یاسوج، الزهرا، بینالمللی امام خمینی، لرستان و شاهد نام برد.
وی گفت: رتبهبندی جهانی ISC (ISC world University rankings) یکی از نظامهای رتبهبندی است که برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ توسط گروه رتبه بندی ISC و براساس تجربه ۱۰ ساله در رتبهبندی دانشگاهها و به منظور مقایسه حرکت علمی و عملکرد دانشگاههای کشور در جهان اسلام و دنیا صورت گرفته است.
دهقانی اظهار داشت: یکی از مهمترین دستاوردهای رتبهبندی جهانی، ایجاد یک پایگاه داده از جزئیات کامل اطلاعات علمی و پژوهشی کشورها و دانشگاههای تراز اول دنیا است که در نتیجه آن امکان برنامهریزی و تهیه نقشه راه، به منظور دستیابی به اهداف و چشم انداز کشور و نیز دانشگاههای کشور در سطح بینالمللی وجود خواهد داشت.
رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) ادامه داد: رتبه بندی جهانی ISC به منظور رتبهبندی دانشگاههای جهان در معیارهای خود، مهمترین مأموریت دانشگاهها که عبارتند از: پژوهش، آموزش، نوآوری و فعالیتهای بین المللی را در نظر میگیرد و بر این اساس دانشگاهها را مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهد. نکته مهم در معیارهای این رتبهبندی این است که بعد کیفی و کمی پژوهش هم زمان با هم مورد بررسی قرار میگیرند.
دهقانی با بیان اینکه با گردآوری دادهها در ISC بدون خوداظهاری دانشگاهها از سراسر جهان، پایگاه داده موثق و معتبری شکل گرفته که میتوان از آن در جهت سیاست گذاریهای پژوهشی و بررسی موقعیت دانشگاههای ایران در سطح جهان استفاده کرد، بیان داشت: رتبه بندی جهانی ISC میتواند نقش مهمی در سوق دادن دانشگاههای ایران به سمت دانشگاههای تراز جهانی داشته باشد.
شایان ذکر است، دانشگاه یزد بر اساس این نظام رتبهبندی در سال ۲۰۲۰ نیز، برای اولین بار در ردیف ۸ دانشگاه جامع برتر کشور قرار گرفته است.