به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار و نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت که در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، گفت: ما هشت سال پیش در همین نمایشگاه لوله آزمایشگاه میفروختیم، ولی امروز محصولاتی داریم که نمونههای خارجی آن بالای ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان قیمت گذاری شده اند و این برای کشور ما افتخار است.
وی با بیان اینکه ما هفته گذشته دو ربات جراح به اندونزی صادر کردیم از این رو باید گفت که ما کی میتوانستیم ربات جراح صادر کنیم و این هنر همین جوانهای فعال در شرکتها است، افزود: امروز پلهای ارتباطی بین صنعت و دانشگاه کم کم در حال ساخته شدن هستند. به قول آقای زلفی گل، وزیر علوم ما باید دیوارهای دور دانشگاهها و مراکز پژوهشی را برداریم. دانشگاه جزئی از جامعه است، اما ما به دانشجویان آموزشهایی میدهیم که به درد جامعه نمیخورد.
وی با بیان اینکه دانشگاهی که نمیتواند کوچههای اطراف خود را درست کند چگونه میتواند جامعه را بسازد، گفت: در گذشته در اطراف دانشگاه شریف تماما مغازههای ساندویچ فروشی فعالیت میکردند، اما امروز بیش از ۶۰۰ شرکت فعالیت میکنند در اطراف این دانشگاه به گونهای که یکی از این شرکتها با کمک تحقیق و توسعه توانسته است دو واکسن درمان سرطان رحم و آنفلوآنزا را تولید کند و یک واکسن دیگر نیز تا آخر سال تولید خواهد کرد.
ستاری با بیان اینکه دانشجویان با توسعه شرکتهای دانش بنیان در اطراف دانشگاهها میتوانند در بین کلاسهای خود در این شرکتها کار کنند با این وجود امروز تعاملی که ما انتظار داشتیم بین دانشگاه و صنعت ایجاد شود به وجود آمده است، گفت: ما با حمایت از نخبگان و شرکتهای فناور میتوانیم ضمن ایجاد بازار برای آنها از خروج نخبگان جلوگیری کنیم.