به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا ادعاهایی جدید نسبت به مذاکرات کنونی ایران که در شهر وین پایتخت اتریش با کشورهای ۱+۴ شامل روسیه، چین و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان جریان دارد، مطرح کرد.
وی در این باره و بدون اشاره به اینکه ایران، آمریکا را طرف حساب مذاکرات وین به شمار نمی آورد، گفت: آمریکا به رویکرد دیپلماتیک با ایران ادامه میدهد زیرا این بهترین گزینه است.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه ادعایش افزود: ما و شرکایمان در حال بررسی همه گزینه ها هستیم و اولویت مان در تعامل با ایران گزینه دیپلماسی است.
بلینکن همچنین در ادامه و در راستای هجمه و جو سازی رسانه ای غربی ها به رهبری آمریکا درباره مذاکرات وین و مقصر جلوه دادن ایران، افزود: زمان رو به پایان است و ایران وارد مذاکرات جدی درباره پرونده هستهای نشده است. این موضوع زمان را برای احیای برجام هدر می دهد.
گفتنی است که ادعاها و اظهارات مقامات غربی به ویژه آمریکا و سه کشور اروپایی در رسانه هایشان در تناقض کامل با آنچه در پای میز مذاکرات در وین در حال رخ دادن است، قرار دارد.
غرب این تاکتیک کارشکنانه را حتی از قبل از شروع این دور مذاکرات در وین آغاز کرده و سعی دارد با تیره و تار نشان دادن فضای مذاکرات، به دنبال گرفتن امتیازاتی فراتر از موارد ذکر شده در توافق هسته ای ایران موسوم به برجام باشد.
این در حالی است که این رویکرد با انتقاد مقامات ایرانی و دیگر ناظران بین المللی مواجه شده است.
«میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه نزد سازمانهای بین المللی در پایتخت اتریش که در گفتگوهای وین نیز حضور دارد، از فضاسازی و گفتمان مبهم و تیره رسانههای غربی درباره مذاکرات مزبور، ابراز تعجب کرده بود.
وی همچنین با انتشار توییتی از تلاش مذاکره کنندگان برای کاهش اختلافات و روند رو به جلوی مذاکرات خبر داد.
اولیانوف در این ارتباط گفت: در گفتگوهای وین بسیاری از مسائل باقی مانده باقی مانده است. اما مذاکره کنندگان سخت تلاش میکنند تا اختلافات را کاهش دهند.
طی دور کنونی مذاکرات در وین، ایران دو پیشنویس درباره برچیدن تحریمها و اقدامات هستهایاش ارائه کرد که اروپاییها پیش از وقفهای کوتاه در هفته گذشته، این پیشنهادها را فوراً و بدون بحث و گفتگو رد کردند.
با این حال، به نظر میرسد که اروپاییها عقب نشینی کرده و شروع به بحث در مورد این پیشنهادات کردهاند، هرچند که همچنان بر خواستههای حداکثری خود که خارج از محدوده برجام است، پافشاری میکنند. مواضع سه کشور اروپایی در جریان این مذاکرات باعث ایجاد شکاف و اختلاف نظر حتی در بین ۱+۴ شده است.