کد خبر:۹۸۵۶۴۴
آب شناس در گفتگو با دانشجو:

دعوای اروپا و آمریکا بر سر کیک اقتصادی ایران است / تروئیکای اروپایی دنبال پاگرفتن برجام است اما با سهم بیشتر

یک کارشناس مسائل بین الملل با تاکید براینکه تروئیکای اروپا نقش مخربی در روند مذاکرات پیش رو داشته است گفت: براین اساس آن‌ها به دنبال پاگرفتن برجام هستند، اما سهم بیشتری برای خود طلب می‌کنند.

عماد آبشناس کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص نقش تروئیکای اروپا در مذاکرات اخیر گفت: اروپا از ابتدا در مذاکرات نقش تخریبی داشته است به این ترتیب که مدتی نقش پلیس خوب را داشته و آمریکایی‌ها نقش پلیس بد را ایفا می‌کردند و در بازه زمانی دیگر این نقش آفرینی‌ها برعکس می‌شده

وی ادامه داد:، اما امروزه اروپایی‌ها به این نتیجه رسیدند که اگر تحریم‌ها علیه ایران ادامه یابد ایران به سمت شرق خواهد رفت و آن‌ها متضرر اصلی در مقوله اقتصادی خواهند شد.

آبشناس با اشاره به اینکه بعد از جنگ جهانی دوم غرب تلاش کرد نفوذ روسیه به دریای عمان و خلیج فارس و از سوی دیگر نفوذ چین به دریای مدیترانه نرسد گفت: برهمین اساس امروزه ائتلاف ایران با روسیه و چین کل این استراتژی را برای اروپا و امریکا برهم زده است به همین دلیل اروپا به این نتیجه رسیده که تحریم‌ها علیه ایران باید لغو شود، چون اگر تعاملات تجاری ایران با اروپا گسترش یابد تعادل در روند همکاری ایران با چین و روسیه از یک سو و غرب از سوی دیگر ایجاد خواهد شد.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه دعوای اروپا و امریکا بر سر کیک اقتصادی ایران است گفت: در اصل برهم زدن برجام به دلیل این بود که ترامپ معتقد بود این توافق نامه تنها موجب انتفاع اروپا شده و آمریکا نتوانسته سهمی از ان داشته باشد برهمین اساس امروز اروپایی‌ها تلاش می‌کنند راهکاری پیدا کنند که سهم بیشتری از اقتصاد ایران و سرمایه گذاری شرکت‌های اروپایی در کشورمان داشته باشند.


وی با تاکید براینکه تروئیکای اروپا نقش مخربی در روند مذاکرات پیش رو داشته است گفت: براین اساس آن‌ها به دنبال پاگرفتن برجام هستند، اما سهم بیشتری برای خود طلب می‌کنند.

آبشناس در پايان اين گفتگو تصریح کرد: سنگ اندازی اروپا بر سر مذاکرات اخیر به این دلیل است که می‌گوید به دلیل تحریم‌های امریکا علیه ایران شرکت‌های اروپایی بیشترین ضرر را کرده اند پس در شرایط توافق بیشترین سهم باید نصیب اروپا شود، اما تحریم‌ها علیه شرکت‌های چینی باقی بماند تا ایران امکان معامله با اقتصاد چین را نداشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار