به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو سردیس سردار شهید حاج قاسم سلیمانی طی آیینی در گلزار شهدای زاهدان در قالب برنامههای کاروان هنری «روایت حبیب» نصب و با حضور جمعی از چهرههای فرهنگی، هنری، سیاسی و نظامی استان سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه ۲دیماه رونمایی شد.
مصطفی سیاسر رئیس حوزه هنری سیستان و بلوچستان در این آیین گفت: هنر نافذترین ابزار برای انتقال مفاهیم و پیام است و ما بر خودمان میبالیم که در بستر نابترین فرهنگ متولد شدیم که مفاهیم و معانی نابی برای انتقال به زبان هنر دارد.
رئیس حوزههنری استان افزود: کاروان هنری روایت حبیب سعی دارد که ابعاد شخصیتی حاج قاسم که انسان تراز انقلاب است را به تصویر بکشد.
وی ادامه داد: کاروان هنری «روایت حبیب» به دنبال اینست که این پیامها را بهواسطه هنر و با زبان تئاتر، موسیقی، سرود و سایر فرمهای هنری انتقال دهد و مفاهیمی که با زندگی سردار پیوسته است را منتقل کند.
سیاسر ادامه داد: انتقال مفاهیم آموزنده از زندگانی شهدا به عموم مردم به ویژه جوانان نقش مهمی در حفظ و اشاعه فرهنگ مقاومت دارد. کاروان هنری «روایت حبیب» هم با اقدامی که آغاز کرده است توانسته سهم مهمی در رویکرد فرهنگ مقاومت و مکتب حاج قاسم سلیمانی و همرزم ایشان حاج قاسم میرحسینی داشته باشد.
وی یادآور شد: نمایشگاه تجسمی عکس و پوستر این کاروان هنری چهارم دیماه در حسینیه عاشقان ثارالله برگزار خواهد شد و ۸۰ عکس و پوستر در این نمایشگاه در معرض نمایش گذاشته خواهد شد.
رئیس حوزههنری سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: چهارم دیماه نیز در تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان نقش حاج قاسم در تامین امنیت و نیز رابطه ایشان با حاج قاسم میرحسینی روایت خواهد شد.
*شعرخوانی عباسعلی صباغزاده شاعر آیینی سیستان و بلوچستان
عباسعلی صباغزاده شاعر آیینی استان سیستان و بلوچستان نیز در آیین رونمایی از سردیس حاج قاسم سلیمانی در گلزار شهدای زاهدان شعری را تقدیم کرد.
*ترسیم دست نیافتنی حاج قاسم سلیمانی غلط است
حسن نوری دبیر قرارگاه خاتم الاوصیا نیز با خضور در مراسم رونمایی سردیس سردار دلها گفت: بزرگترین ظلم به حاج قاسم سلیمانی در اینگونه مراسمها این است که به گونهای سخن بگوییم که حاج قاسم شدن را غیرممکن نشان دهیم و دست نیافتنی ترسیم کنیم. در حالی که هر کدام از ما میتواند یک حاج قاسم سلیمانی شود.
وی افزود: تمسک به قرآن و پیوند با ولایت از ویژگیهای عافیت و عاقبت بخیری حاج قاسم سلیمانی بود و ما هم باید آن را ادامه دهیم. باید پا جای پای حاج قاسم بگذاریم و نشان دهیم نسل حاج قاسم سلیمانیها بیپایان است.
نوری در پایان گفت: حاج قاسم سلیمانی متوسل و ارادتمند به حضرت زهرا سلام الله علیها بود و پیرو مکتب امام حسین و همین راه را تا آخرین نفس ادامه داد.
اجرای نمایش «سردار» در گلزار شهدای زاهدان
نمایش «سردار» تولیدی از واحد نمایش حوزه هنری استان سیستان و بلوچستان به نویسندگی مرتضی شاهکرم و ارسلان محبی با کارگردانی محدثه مهرپویان نیز عصر روز پنجشنبه ۲دیماه در گلزار شهدای زاهدان و مقابل سردیس تازه رونمایی شده سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اجرا شد.
ارسلان محبی مسئول واحد نمایش حوزه هنری استان سیستان و بلوچستان و از نویسندگان این نمایش در خصوص اجرای این اثر گفت: نمایش «سردار» سه روایت از بخشهای مهم و اقدامات ارزنده شهید حاج قاسم سلیمانی است. اولین روایت به شهید یوسفالهی و ارتباط ایشان به شهید حاج قاسم سلیمانی مربوط میشود و روایت دوم به ارتباط شهید سلیمانی با اقای بارزانی برای مقابله و ایستادگی پیشمرگههای کرد مقابل تلاش داعش برای تصرف کردستان عراق میپردازد.
محبی افزود: دو روایت اول نوشته مرتضی شاهکرم است که ما با اجازه و نظارت ایشان روایت سوم که به دلاوریهای حاج قاسم میرحسینی از یاران و همرزمان شهید حاج قاسم سلیمانی میپردازد را اضافه کردیم. شهید قاسم میرحسینی اهل استان سیستان و بلوچستان و همرزم سردار دلها در دفاع مقدس است. سرداری که حاج قاسم سلیمانی به جوانان توصیه کرد باید چنین شخصیتهایی را برای خودشان الگو کنند.
محبی ادامه داد: علی میر در انتخاب متن و برقراری ارتباط ما با مرتضی شاهکرم نویسنده اصلی متن کمک بسیاری کردند. همچنین ارسلان منصورآبادی، علی شیخی و علی سلجوقیان سه بازیگر این نمایش بودند. ابوالفضل سعادتیان هم اجرای موسیقی زنده مارش را برعهده داشتند.