به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دکتر حسن مخملی در جلسه مجازی دبیران کارگروههای جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی که با موضوع سومین کنگره سراسری این جمعیت برگزار شد، ضمن گرامیداشت ایام سالروز قیام مردمی 9 دی، تاکید کرد: نهم دیماه 1388 حماسهای بسیار بزرگ رقم خورد و انقلاب اسلامی از پیچ بسیار خطرناکی عبور کرد. بدخواهان، بداخلاقان و براندازان مترصد آن بودند که به نظام آسیب به برسانند، اما به مدد حضرت بقیه الله الاعظم و رهنمودهای رهبر انقلاب از این گردنه عبور کردیم و امروز وارد چهل و سومین سال از انقلاب و نظام اسلامی شده ایم.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران امروز در منطقه با استحکام بالا و امنیت مثالزدنی به سوی افق روشن آینده حرکت میکند، افزود: همهی ظرفیتهای نظام اسلامی به سمت افق روشن آینده حرکت میکند.
مخملی در ادامه با اشاره به اینکه تشکل حزبی بر اساس اندیشه دموکراسی شکل گرفته است، گفت: جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی به عنوان یک تشکل حزبی با اعمال اصلاحاتی از سال 94 در وزارت کشور به ثبت رسید و میتوان ادعا کرد نخستین تشکلی است که تمام عناصر تشکیلدهنده و اعضای شورای مرکزی آن از جانبازان سراسر کشور هستند. البته در کنار جانبازان، ما از همراهی نخبگان تشکلهای صنفی هم که در کنار جمعیت جانبازان برای فراهم آوردن امکانات رفاهی، پزشکی، درمانی و تجهیزات لازم برای تسهیلگری امر زندگی جانبازان فعالیت میکنند، بهره میبریم.
قائم مقام جمعیت جانبازان در خصوص ضرورت برگزاری سومین کنگره سراسری این جمعیت که قرار است 23 دی ماه برگزار شود، گفت: هر حزب باید هر سه سال یک بار نسبت به شرایط خاص هر مقطع زمانی و ورود به عرصههای مختلف کنگره سراسری برگزار کند. اکنون نیز مسائلی از قبیلتوسعه شعب استانی و حل برخی مشکلاتی که دبیران استانی به ما گوشزد میکنند پیش روی ماست و باید موضوع توسط شورای مرکزی یا مجمع عمومی مورد بررسی و تامل قرار گیرد. برای حل این مسائل مدلهای مختلف و روشهای گوناگونی در قالب تغییرات در اساسنامه و یا وضع آییننامهوجود دارد. در نهایت کارگشایی و تسهیلگری صورت خواهد گرفت و اساسنامه جدید یا آیین نامههای جانبی به تمام دبیران استانی در سراسر کشور ابلاغ میشود تا استانها براساس یک قاعده منظم، یکپارچه، شفاف و قابلپیگیری عمل کنند.
وی با بیان اینکه برای برگزاری کنگره سراسری، چهار انتخاب پیش روی مجمع عمومی حزب قرار داشت، گفت: در وهله اول انتخاب هیات رییسه برای برگزاری کنگره بود و باید کسانی انتخاب میشدند که از میان اعضای شورای مرکزی و اعضای مرتبط نباشند. باید کسانی انتخاب میشدند که تعارض منافع پیش نیاید و شاهد هرگونه ارتباط گیریهای غیرقانونی و غیر متعارف نباشیم. در واقع باید افراد به اصطلاح مستقل و بدون عضویت موثر در سایر احزاب انتخاب میشدند. بحث دوم این بود که رای مجمع به اصلاحات پیشنهادی برای اعمال در اساسنامه لازم است.
مخملی خاطرنشان کرد: از همه احزاب تحولخواه، اصطلاحا نوبهنو شونده و پویا استفاده شده است تا ما ظرفیتهای جانبازی را در فعالیت حزبی غنی کنیم. واقعیت این است که از همه جانبازان سن و سالی گذشته و بر اثر عوارض جراحات گوناگون بعضا شرایط جسمی سختی برای آنها رقم خورده است. از سوی دیگر ما برای امر «کادر سازی» و بسط بهتر فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت، باید در وهله اول به فرزندان جانبازان مراجعه میکردیم که چنین شد.
وی با با یادآوری اینکه هم مطالبه مقام معظم رهبری و هم ملت ایران از جانبازان این است که در خط مقدم دفاع از انقلاب پرچمداری کنند، گفت: در این میدان سیاست ورزی، فرزندان جانبازان نیز پرورش پیدا میکنند، تمرین میکنند و با مانورهایی که صورت میگیرد و مواجهههای حزبی و جمعی، کار تیمی را تجربه میکنند و مرد میدان میشوند؛ تا جایی که بتوانند انشاءالله جای پدران خود را بگیرند و از انقلاب اسلامی صیانت کنند.
مخملی با بیان اینکه در این حوزه از ظرفیت بانوان، همسران جانبازان و همسران شهدا استفاده کردیم، گفت: نیمی از جمعیت خانواده ایثارگران و به طور کلی نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل میدهند و باید از این ظرفیت برای کار حزبی موثر استفاده شود.
وی در خصوص سومین موضوعی که مجمع عمومی درباره آن تصمیم گیری خواهد کرد، گفت: جامعه ایثارگری با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند که بعضا کار حزبی را برایش دشوار میکند. به همین خاطر ما با فعال کردن «یاران جمعیت» توانستیم افرادی اگرچه از خانواده جانبازان و ایثارگران نیستند، اما گفتمان ایثار، شهادت، انقلابی گری و ولایتمداری را در زندگی خود جاری و ساری کرده اند و علاقهمند به فعالیت حزبی هستند، جذب کنیم و از آنها خواسته شده به ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و جانبازی کمک کنند.
وی از همه اعضای جمعیت جانبازان درخواست کرد در جریان برگزاری سومین کنگره سراسری به تمام 25 تن اعضای شورای مرکزی رای دهند و گفت: این 25 نفر بر اساس مدل 11-7-7 به این ترتیب که 11 نفر از میان جانبازان 70 درصد به بالا، 7 نفر از جانبازان زیر 70 درصد و فرزندان جانبازان و نیز 7 نفر از یاران جمعیت انتخاب خواهند شد.
وی از فعالیتهای مسوول کارگروه جوانان جمعیت جانبازان در ماههای اخیر نیز تقدیر کرد و گفت: مدل فعالیت کارگروه جوانان و بانوان قابل الگوبرداری توسط سایر کارگروهها است. کشور ما مرکب از فرهنگها و گویشها و درواقع رویکردهای مردمی و جامعهشناسی متنوعی است و هر یک از آنها حق دارند از ظرفیت وجودی خود برای اعتلای انقلاب استفاده کنند.
وی ادامه داد:، چون شورای مرکزی جمعیت وظیفه سنگین تری از دبیران و شوراهای استانی دارد و آن هم این است که درواقع سیاستگذاری و نگاه به افقهای بلندتر و رصد اطلاعات بسیار دقیق با توجه به اخبار متغن و محرمانهای که از وضعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور به آنها میرسد، باید بتواند از عهده تولید محتوا، فکر و برنامه مبتنی بر آیندهنگری و پیشبینی بربیاید. با توجه به دشواری این ماموریت سعی کردیم کسانی به جمع نامزدهای تایید صلاحیت شده راه پیدا کنند که ظرفیت لازم برای نشستن روی این کرسیها را داشته باشند.
قائم مقام جمعیت جانبازان درباره ترکیب ثبت نام کنندگان گفت: 27 نفر از جانبازان 70 درصد، 36 نفر از جانبازان زیر 70 درصد، 21 نفر از فرزندان جانبازان و 62 نفر از یاران جمعیت ثبتنام کردند که در این بین 10 نفر از بانوان نیز حضور دارند. همچنین در بین ثبت نام کنندگان پنج نفر از جامعه معزز روحانیت نیز حضور دارند.
وی با بیان اینکه هر حزب، بهاری دارد و بهار جمعیت جانبازان انتخابات کنگره سوم در 23 دی ماه است، گفت: اینکه شرکت کنندگان در کنگره حتما از حق رای خود استفاده کنند و به 25 نفر رای دهند بسیار موثر است.
قائم مقام جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی با یادآوری اینکه در سایت این جمعیت گزینه «سومین کنگره سراسری» پیش بینی شده و به زودی اسامی و دیدگاهها و برنامههای داوطلبین منتشر خواهد شد گفت: «آییننامه برگزاری انتخابات کنگره سوم جمعیت» نیز ظرف چند روز آینده در سایت بارگذاری خواهد شد.