به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مجتبی شاکری در جمع دبیران کل احزاب کشور که پنجشنبه هفته گذشته با موضوع «تاثیر تحولات افغانستان و جمهوری آذربایجان بر امنیت ملی ایران» در وزارت کشور گرد هم آمده بودند، ضمن گرامیداشت یاد امام خمینی (ره) که با برافراشتن پرچم انقلاب اسلامی نه تنها در عرصه داخلی، بلکه در حوزه ارتباط با کشورهای منطقه و نیز ارتباطات بینالمللی جایگاه ویژهای برای جمهوری اسلامی ایران رقم زدند، گفت: تصویر نهایی که ما امروز از جمهوری اسلامی ایران مشاهده میکنیم، یک کشور قدرتمند و تاثیرگذار در عرصههای منطقهای و بینالمللی است و نشست اخیر همسایگان افغانستان در تهران نیز نشاندهنده این جایگاه ویژه و موثر برای کشور ماست.
وی همچنین یاد شهدای انقلاب و دفاع مقدس، آزادگان و جانبازان را گرامی داشت و در نقد برخی تحلیلهای ارائه شده دبیران به تلاشهای انقلاب اسلامی بویژه نقش آفرینی نیروی قدس سپاه پاسداران اشاره کرد و گفت: شخصیتی میدان دار و راهبردی همچون شهید حاج قاسم سلیمانی شرایطی را رقم زدند که امروز ما میتوانیم به عنوان یک کشور مستقل و امن با قدرت مطالبات خود را بیان و دنبال کنیم.
شاکری در واکنش به اظهارات دبیران کل برخی احزاب اصلاحطلب در فهم جایگاه مکتب اسلام در مقابل «مکتب کمونیسم و مکتب سرمایه درای»، تاکید کرد: برخی احزاب اصولی را مطرح میکنند که کاملا مغایر با اصول انقلابی است که چنین جایگاهی را برای ایران رقم زده است و ظاهرا این احزاب پشت کردن به اصول انقلاب را صلاح میدانند. به عنوان مثال اصل «نه شرقی، نه غربی» که امام راحل بیان کردند از نگاه برخی باید تغییر کند و امروز به شعار «هم شرقی، هم غربی» تبدیل شود.
وی افزود: برخی احزاب در حالی تغییر بنیادین در روابط و معیارهای سیاست خارجی را دنبال میکنند که دستاوردهای عمل به مکتب امام (ره) و منشور گام دوم انقلاب اسلامی پیش روی ما قرار دارد و تکلیف سیاست خارجی را نیز تعیین کرده است. در این منشور به صراحت تاکید شده برخی به دنبال سیاست «بوسه زدن بر پنجه گرگ» هستند و میخواهند حمایت غرب را به این ترتیب جلب کنند؛ موضوعی که من آن را از اظهارات و تحلیلهای برخی دبیران کل احزاب نیز استشمام میکنم. این همان تحلیلی است که سبب شد این جریان ساسی بی توجه به اندیشه ضد استکباری انقلاب و رعایت نکردن اصول حمکت، عزت، مصلحت از صحنه سیاست امروز ایران حذف شود، اما احزاب وابسته به این جریان باز هم همان تحلیلها را تکرار میکنند.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب اخیرا نیز در کنفرانس وحدت اسلامی بیان کردند دو وظیفه مهم برای امت اسلامی «تبیین و ترویج جامعیت اسلام در همه شئون زندگی بشر» و «تقویت اتحاد مسلمانان» است، افزود: منشور گام دوم به ما نشان میدهد در کجا باید با حفظ اقتدار و جامعیت اسلام راه حل ارائه شود. اگر این مبانی را کنار بگذاریم و تحلیل کنیم، گویی کتابی را از میانه باز کردهایم و بدون تبیین مقدمات، از وسط آن شروع به خواندن کردهایم. طبعا به همین نسبت تحلیلها دچار نقصان و خطا خواهد بود و برخی اظهارات دبیران کل احزاب نیز چنین به نظر میرسند.
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی با اشاره به ماموریت و سفر خود با گروهی از دوستان به افغانستان در سال 58 که با هدف بررسی وضعیت این کشور پس از اشغال شوروی و شناسایی ترکیب نیروها و مطالبات مردمی صورت گرفته بود، گفت: در آن مقطع ما با افغانستانی روبرو بودیم که به شوروی پشت کرد و حضور این کشور در خاک خود را نپذیرفت و در نهایت نیز آنها را از اشغال پشیمان کرد. اکنون نیز تصویری که از افغانستان وجود دارد این است که به امریکا پشت کردهاند و بی توجه به ائتلاف هم پیمانان غربی و منطقهای، امریکا ناامید و ناگزیر به خروج از خاک افغانستان پس از 20 سال اشغال نظامی شد.
شاکری خاطرنشان کرد: ممکن است برخی این طور تحلیل کنند که امریکا موقتا از افغانستان خارج شد تا دیدگاه مردم با استقرار طالبان، نسبت به حضور نظامی بیگانه در کشورشان تغییر کند و آنها دوباره بازگردند؛ این هم یک تحلیل است، که با برجسته کردن تهدید طالبان نسبت به ایران صورت بگیرد، اما در تحلیلها باید این واقعیت را در نظر گرفت که طالبان امروز با طالبان سابق متفاوت است.
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی افزود: «طالبان امروز» در مذاکره با شهید سلیمانی دریافت که باید احترام به اقوام را مبنا قرار دهد و اگر نتواند مردم را راضی نگه دارد، امریکا با حضور خود هویت مردم افغان را از آنها خواهد ربود. شهید سلیمانی موضوع حقآب (هیرمند) ایران را با طالبان مطرح کرد و حق به رسمیت شناختن شیعه در افغانستان را به عنوان یک اصل به آنها گوشزد کرد.
وی با بیان اینکه طالبان امروز وعدههایی داده است که در مدت اندک از حضورشان در مسند قدرت، به برخی از این وعدهها عمل کردهاند، گفت: ما در شرایطی قرار داریم که طالبان با تجربه پشت کردن به امریکا، اروپا و سابقه پشت کردن به شوروی سابق در راس قدرت در افغانستان قرار گرفته و وعدههایی به همسایگان خود داده است. مقام معظم رهبری نیز اخیرا تاکید کردند که رفتار ما بستگی به رفتار طالبان دارد و این یعنی ما نه آنچنان مشتاقیم که آغوش باز کنیم و به استقبان طالبان برویم و نه آنقدر سادهلوحیم که به ایدههایی مثل اتحاد با داعش برای مقابله با طالبان تن دهیم.
شاکری با تاکید بر اینکه حتما ما باید در قبال طالبان، منافع ملی خود را درک و پاسداری کنیم، در عین حال گفت: نباید از نظر دور داشت که طالبان با داعش که امریکا، اروپا و رژیم صهیونستی در تشکیل آن نقش داشتهاند، قرابت فکری و عملی ندارد.
وی معتقد است تحلیل برخی احزاب که در دولتهای گذشته متولی سیاست خارجی بوده اند در قبال طالبان با شرایط امروز سازگار نیست و حدود 20 سال عقب است. شاکری در این رابطه خاطرنشان کرد: برخی احزاب در ایران حکومت امروز طالبان را دقیقا با همان قرائتی که امریکا 20 سال پیش توصیف کرده است، میشناسند و شرایط و تعهدات امروز طالبان را نمیسنجند.