حمیدرضا غلامزاده کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص روند مذاکرات در وین گفت:تیم جدید مذاکره کننده براساس کلیت موجود تغییراتی را اعمال کرد و به عنوان بسته پیشنهادی روی میز مذاکره قرار داد.
وی افزود:۸۰ درصد متن پیشنهادی ایران به قوت خود باقی ماند متنی که مبتنی بر ۶ دوره قبلی بود و اعمال نظرهای جدیدی در آن صورت گرفته است. در روند مذاکرات یک سند در مورد تعهدات هستهای ایران و دیگری در مورد لغو تحریم هاست، چون طرفین در دور اخیر مذاکرات به چارچوب مشترک رسیدند از این رو معتقدند که توافق محقق خواهد شد.
غلامزاده تاکید کرد:راستی آزمایی جز فرایند رفع تحریم هاست. اخذ تصمیم از کنگره امریکا شدنی نیست و ایران نیز چنین تقاضایی ندارد، اما طبق برجام تضمینهایی که منجر به انتفاع اقتصادی شود مورد نظر مذاکره کنندگان ایرانی است.یکی از اینها میتواند شامل گشایش LC، جابه جا کردن پول، بیمه محمولهها و یا مثلا برگشت سقف تراکنشها به زمان قبل از تحریم باشد که البته هیچ کدام از این موارد نیازمند مصوبه کنگره نیست.
این کارشناس بین الملل ادامه داد: ایران و 1+4 در گفتگوها حضور دارند مذاکرات چند جانبه است از این رو هر کشور امکان گفتگوی دو جانبه دارد طرف غربی از سابقه نگرش منفی نسبت به روسها در ایران سواستفاده میکند و موضوع توهم توطئه را مطرح میکند.غربیها القا میکنند، چون مذاکره با امریکا مستقیما انجام نمیشود روسها به نمایندگی از ایران در حال مذاکره اند.
غلامزاده با بیان اینکه مذاکرات تیم ایران در خصوص احیای برجامی است که اساسا امریکاییها عضو آن نیستند گفت:ایالات متحده امروز به اندازهای عضو برجام است که گینه بیسائو عضو آن است و اساسا محل و موضوعی برای گفتگو و مذاکره مستقیم امریکا وجود ندارد.