به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دیدار رهبر انقلاب با مردم قم در سالروز قیام ۱۹ دی، هر سال با حضور هزاران نفر از مردم این شهر در حسینیه امام خمینی برگزار میشد که امسال به علت رعایت شیوهنامههای بهداشتی، از طریق ارتباط تصویری با جمعیت حاضر در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار میشود.
این سخنرانی به صورت زنده از سایت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی و همچنین از شبکههای تلویزیونی و رادیویی رسانه ملی در حال پخش است.
گزیده بیانات رهبر انقلاب بدین شرح است:
- برخی از حوادث تاریخی که دارای مضامین عمیق هستند و پیامهای بلندی را به مردم نسلهای بعد میرسانند. باید اینها زنده بمانند و درباره اینها باید حرف زده شود و صحبت شود و نباید بگذاریم غبار فرموشی روی این حوادث بزرگ بنشیند و حادثه 19 دی از همین قبیل است.
- این حادثه و دنبالههای آن نشانه عمیق اعتقاد دینی است و جزو واضحات و بیّنات انقلاب است منتها برای برخی که کینه انقلاب در دل آنها است موجب میشود بینات انقلاب هم برای آنها مورد تردید قرار گیرد.
- حادثه 19 دی و دنبالههای آن نشان دهنده عمق اعتقاد دینی مردم است و ربط یک حادثه به یک مرجع تقلید این حادثه را به وجود آورد. اگر محور این حادثه امام نبود از قبال این حادثه اتفاقی رخ نمیداد. هیچ شخص یا جریان دیگری نمیتوانست چنین وضعی را در یک شهر ایجاد کند.
- اغلب قضایای مهمی که در 150 سال اخیر واقع شده است از این دست است و حوادث تاریخی و اجتماعی و انقلابی که مردم وارد شدند و کاری را انجام دادند تا جایی که من در ذه نم هست پای یک مرجع دینی، مبارز، عالم و سیاست شناس در میان است.
- در قضیه تنباکو میرزای شیرازی، در مشروطه مراجع نجف و علمای تهران و تبریز و اصفهان، در حادثه مهم مسئله گوهرشاد حاج آقا محسن قمی و علمای مشهد، در 30 تیز آیت الله کاشانی، 15 خرداد امام بزرگوار و علمای دیگر و یک روحانی شجاع و مبارز در همه این حوادث حضور دارد و این حضور اوست که سرمنشاء تحرک مردمی است.
- از اینجا میشود راز دشمنی قدرتهای مستکبر عالم را با علمای دین و سیاسی و دین سیاسی و فقه سیاسی و عالم سیاسی میتوان فهمید که چرا دشمن هستند، چون حضور اینها ضد استعماری و استکباری است و به این دلیل باعالم و مرجع سیاسی و فقه سیاسی و اسلام سیاسی صریحا میگویند مخالفند و این حقیقتی است که باید توجه داشت.
- نقش غیرت دینی مردم را در این قضیه نباید نادیده گرفت. دلیل تکیه ام بر این موضوع این است که تبلیغ میشود و تلاش فرهنگی وسیعی انجام میگیرد برای اینکه چیزهایی که ناشی از غیرت دینی است را متهم به خشونتهای بی منطق کنند. نهان قضیه اینطور نیست و هر جا غیرت دینی هست همراه با عقلانیت است. غیرت دینی ناشی از بصیرت است و بصیرت شعبهای از عقلانیت و نشان دهنده عمق دینداری است.
- بسیاری از کسانی که غیرت دینی دارند از عقلانیت بالایی برخوردارند و نمونه آن امام راحل بود و ندیدیم کسی مانند ایشان باشد، اما در اوج عقلانیت بود، خردمند، عاقل و دانشمند بود. آیت الله مصباح یزدی هم که شاگرد امام بودند چنین بودند.
- قیام 19 دی ترکیب درخشانی از غیرت و عقلانیت است. طاغوت هدفش این بود و مسئله نوشتن آن مقاله در روزنامه اطلاعات یک موضوع دفعی و آنی نبود و هدف بزرگی را تعقیب میکرد. هدف این بود که قدسیّت امام را بشکنند و آن عظمتی که امام در چشم مردم داشت و مردم بر اساس آن حرکت میکردند را بشکنند. آنها میخواستند جایگاه امام را بین مردم تنزل دهند. اگر در روز 19 دی آن مشت محکم به دهان طاغوت زده نمیشد این روند ادامه پیدا میکرد تا اینکه جایگاه امام را در چشم مردم تنزل دهند و مرکزیت نهضت را از بین ببرند.
- کارتر در همان ایام نطقی کرد که ایران دوره پهلوی جزیره ثبات است و اشتباه محاسباتی اشتباهی کرد و یکی از این اشتباهات محاسباتی همین حرف بود. طاغوت احساس میکرد موقعیت مناسب است و میتواند نهضت را با کوبیدن امام که در نجف بودند میتوانند ذکر و یاد و نام امام را مورد خدشه قرار دهند. پس کار بر اساس یک محاسبه و نقشه از قبل طراحی شده بود. مردم قم با حرکتشان این محاسبه را به هم زدند. آنها توطئه کردنداما این توطئه به ضرر آنها شد و ارتباط مردم با امام مستحکمتر شد و نهضت را قویتر کردند. حرکت مردم متضمن چنین محاسبهای بود و نقشه دشمن را نابود کرد.
- این محاسبات غلط آمریکا هنوز ادامه دارد و نمونه اش موضوع شهادت شهید سلیمانی است که فکر میکردند با از بین بردن این شهید این حرکت عظیم خاموش میشود و دیدیم که امسال در دومین سالگرد شهادت ایشان این حرکت عظیم اتفاق افتاد و اینکار چه کسی بود؟ جز کار و دست قدرت الهی بود که این حرکت عظیم و ابراز ارادت ایجاد شد. دستگاه محاسباتی دشمن الحق غافل و خراب است و نمیتوانند ارزیابی درستی از جمهوری اسلامی داشته باشند و تصمیمهای غلط میگیرند و ناکام میمانند و بعداز این هم ناکام میمانند.
- 19 دی فراموش نمیشود و زنده است و بعد از این هم فراموش نمیشود. بعد از حادثه 19 دی این حرکت قمیها برکت گرفت و به روزهای انقلاب منتهی شد. امام عظیم الشان پیروز مندانه به کشور بازگشت و جمهوری اسلامی که نظام مردم سالار دینی است برپا شد وبه وجود آمد. 43 سال از آن روز میگذرد و این مدت با جهاد و افت و خیز و انواع تحرکات همراه بوده است و این حوادث را باید از آن درس گرفت، اما یک ملت زنده فقط به گذشته نگاه نمیکند و به اقتضائات زمان خود و وظیفهای که بر عهده او است و قدم بعدی که باید چه کند و چشماندازها باید توجه کند.
- باید وظایف خود را بشناسیم و گامهای خود را برای آینده مشخص کنیم و چشمانداز را مشخص و به آن چشم بدوزیم و با همه قدرت به سوی آن حرکت کنیم. به این شکل نهضت به پیروزی واقعی خواهد رسید.
- امروز فکر جوانهای حزب اللهی مومن در کشور گسترده است یعنی گاهی اوقات انسان نظرنسجیهایی را درباره نظرات میبیند و اینها حقیقت ملت ایران را نشان نمیدهد و حقیقت ملت ایران را جریان تشییع شهید سلیمانی نشان میدهد.
- غیرت دینی را حفظ کنید. عامل نجات کشور در بزنگاههای مختلف غیرت دینی ملت ایران است. غیرت دینی است که تهدیدها را به فرصت تبدیل میکند. نمونه آن جنگ تحمیلی و دفاع 8 ساله بود که غیرت دینی جوانان، پدران، مادران، خواهران و همسران موجب شد جوانان به جبهه بروند و این جنگ بینالمللی را که همه با هم همدست شده بودند تا امام و نهضت را شکست دهند به پیروزی برسد و منشا آن این غیرت دینی بود.
- در برهه کنونی هم شهادت شهید سلیمانی که واقعا حادثهای تاریخی و عجیبی شد. کسی فکر نمیکرد و دوستان هم فکر نمیکردند این حادثه اینطور عظمت پیدا کند و خداوند متعال به آن عظمت بدهد و هویت واقعی مردم را جلوی چشم همه قرار دهد و ملت ایران زیر تابوت شهید سلیمانی هویت و وحدت خود را نشان داد.
- شهادت یک شخصیت بزرگی مانند شهید سلیمانی از نظر دشمن تهدید بود، اما این تهدید را غیرت ملت مسلمان ایران تبدیل به فرصتی کردکه همه آن را دیدند.
- حادثه 9 دی 88 هم از این نوع است. آنجا هم تهدید بزرگی رخ داد و چندماه هم ادامه داشت، اما غیرت دینی به میدان آمد و این تهدید رابه فرصت تبدیل کرد.
- عامل اصلی این پیروزیها وموفقیتها غیرت دینی مردم است و این را باید حفظ کردو افراد موثر در میان مردم باید به این موضوع توجه کنند. دشمن هم حتما ایراد خواهد گرفت، اما حقیقت این است که باید این غیرت دینی در مردم محفوظ باقی بماند.
- دشمن حساسیت زدایی نسبت به اصول و بیّنات و مبانی انقلاب را در دستور کار دارد. مردم نسبت به مسایل اساسی انقلاب حساسند و کسی تعرضی به این مبانی کند مردم موضع میگیرند و میخواهند این حساسیت را در مردم به تدریج کم کنند. این را از راه تبلیغات وسیعی که این روزها انجام میشود در فضای مجازی و سایر رسانههای جمعی بیگانه انجام میشود.
- برخی افراد گوناگون و افرادی که خیلی ارزشی هم ندارند نه حرفشان و نه فکرشان را برجسته و بزرگ میکنند و افراد کم مایه و پر مدعایی هستندکه مبانی و اصول انقلاب را زیر سوال میبرند.
- جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی برای حاکمیت دین خدا تشکیل شد. برای اینکه حاکمیت جامعه برای شکل و هندسه دینی تنظیم شود و حرکت کند. مردم جان دادند و خون خود را تقدیم کردند برای اینکه این اتفاق بیفتد و این جزو اصول انقلاب است و میخواهند این را تضعیف کنند.
- اینکه با دشمن مذاکره و صحبت کنیم و تعامل کنیم یک حرف دیگر است، اما در مقابل زورگویی و حرف دشمن تسلیم نشدیم و نمیشویم. میخواهند این را تضعیف و میخواهند این اصول برجسته را کمرنگ کنند. این بخشی از جنگ نرم وسیع و متنوع دشمن است که آن را دنبال میکنند. مقابل این حساسیتزدایی باید ایستاد.
- تصور اینکه این اصول برای مردم، کشور و آینده سودمند نیست تصور غلطی است و بی انصافی محض است. در این 43 سال هر جا موفقیت و دست بازی داشته ایم جایی بوده است که افراد با روحیه و انقلابی وارد شده اند و پیش رفته ایم. در زمینه پیشرفتهای سیاسی، علمی، فرهنگی و اجتماعی هر جا افراد مومن و انقلابی وارد میدان شدند پیشرفت کردیم و هر جا کاری زمین مانده است پای فساد، اشرافی گری و نگاههای غیر انقلابی در میان است.
در حال تکمیل ...