به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تجویز عضلانی برای اکثر واکسنها روش مرسومی است که برای بیماریهای عفونی مانند آنفولانزا، هپاتیت B و اخیراً واکسن ضدکرونا استفاده میشود. در حالیکه این روش تجویز بهطور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد، عوارض جانبی نامطلوب مانند درد ناشی از استفاده از سوزن میتواند باعث ایجاد مقاومت در بیماران در برابر واکسیناسیون شود.
با این حال، استفاده از یک روش واکسیناسیون جایگزین مانند تجویز پوستی، که شامل استعمال دارو از طریق پوست با ابزاری مانند چسب است، میتواند مطلوبتر باشد. این روش تجویز بدون درد به دلیل سهولت استفاده و دسترسی به سلولهای ایمنی شایع در پوست میتواند برای تحویل واکسن امیدوارکننده باشد.
واکسنهای ترانس درمال پیش از این برای حیوانات در برابر بیماریهای عفونی متعدد از جمله توکسوئید دیفتری، سیاه زخم، هپاتیت B و آنفولانزا ساخته و آزمایش شده است.
با این حال، برای انتقال مولکولهای دارویی یا پروتئینهای بزرگ در لایه لایه شاخی پوست، محققان از میکروسوزنها، فرسایش لیزری و یونتوفورز استفاده کردهاند. با مثالهایی که شامل تحویل نانوذرات PLGA حاوی دارو از طریق پوست از طریق یونتوفورز است ثابت شده که این کار موثر است.
با این حال، این روشهای دیگر را میتوان گران و ناکارآمد دانست. میکروسوزنها رویکرد مطلوبتری برای تحویل واکسن هستند، که شامل ایجاد منافذ موقتی با ابعاد میکرونی در پوست است که امکان عبور از سد پوستی را برای داروهای با اندازه بزرگ فراهم میکند.
میکروسوزنها میکروکانالهایی را تشکیل میدهند که نسبت به سوزنهای زیرپوستی به انتهای اعصاب نمیرسند و این اطمینان را ایجاد میکند که درد کمتری در هنگام تحویل واکسن احساس شود.
میکروسوزنها را میتوان بهعنوان جامد، پوشش داده شده، توخالی یا حل شونده طبقه بندی کرد و این تحقیق جدید بر میکروسوزنهای سریع حلشونده برای انتقال آنتیژن از طریق پوست متمرکز شده است.
این رویکرد نوآورانه، استفاده از میکروسوزنهای حل شونده با ارتفاع ۵۰ و ۹۰۰ میکرومتر است، که به لایه شاخی اجازه شکسته شدن میدهد و به لایه اپیدرمی نفوذ کند، جایی که بخش حاوی واکسن را حل کرده و ترکیبات موجود را تخلیه میکند.
از مزایای این روش میتوان به کاهش آسیب ناشی از نیروی مکانیکی که هنگام اعمال چسب ترانس درمال استفاده میشود، و همچنین کاهش ضایعات مواد تیز که معمولاً در روش سوزن زیرپوستی وجود داد، اشاره کرد. علاوه بر این، بیماران میتوانند خودشان درمان را انجام دهند، که باعث کاهش مراجعه به پزشک میشود، در حالی که نیاز به پرسنل مراقبتهای بهداشتی را که وظیفه آنها واکسیناسیون است، کاهش میدهد.
این تیم تحقیقاتی، میکروسوزنهای سریع حل شونده را برای ارائه نانوذرات پلیمری بارگذاری شده با آنتیژن (NPs) با رهایش پایدار، با هدف دستیابی به یک پلت فرم تحویل دوگانه برای واکسیناسیون پوستی توسعه دادند. آنها از میکروسوزنهایی استفاده کردند که پس از نفوذ به لایه اپیدرمی پوست حل میشوند و NPهای مملو از آنتیژن برای عفونت آزاد میشوند.