به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نواب شفیعی، مدیرعامل شرکتی که به دلیل آسیبپذیری بدنه راکتورهای شیمیایی در شرایط عملیاتی سخت، موفق به تولید پوشش سرامیکی ضدخوردگی برای افزایش عمر این راکتورها شده است با بیان اینکه راکتورهای شیمیایی به دلیل قرارگیری در شرایط عملیاتی و شیمیایی سخت، میبایست در مقابل واکنشهای شیمیایی مقاوم باشند، گفت: برای همین منظور از فلزات و آلیاژهایی در بدنه این محصولات استفاده میشود که قیمتهای بسیار بالایی دارند.
عمدهترین فولادهای تولید کشور از نوع فولادهای کمکربن ارزان هستند. این محصولات در مقابل واکنشهای شیمیایی، بسیار آسیبپذیر هستند. وجود لایه محافظ برای مقابله با آسیبهای ناشی از واکنشهای شیمیایی میتواند تضمینی برای استفاده از این مواد باشد.
فرآیندهای شیمیایی داخل راکتورها عمدتا در فشار و دمای بسیار بالا و در حضور مواد اسیدی یا قلیایی با نرخ بالا صورت میگیرد که سبب میشود پوششهای پلیمری و ترکیبات آلی، امکان فعالیت و محافظت از فلزات را در این شرایط نداشته باشند.
برای این منظور، پوششهای سرامیکی به عنوان تنها راهحل در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند. این پوششها بهواسطه پیچیدگی فرمولاسیون از تکنولوژی بالایی برخوردار هستند که سختی تهیه و تولید این محصولات بر اساس پیچیدگی ترکیبات آنها است.
تسلط تیم فنی این شرکت بر ساختارهای تولید پوششهای سرامیکی سبب شده تا این مجموعه بتواند با محصولات موجود در داخل کشور، پوششی مقاوم به فرآیندهای شیمیایی در شرایط سخت را بسازد.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، طراحی این محصول بر اساس نیاز کشور و البته برای پوشش فولادهای کمکربن تولید داخل صورت گرفته است. در کنار این پوشش، محصولی استراتژیک جهت اعمال پوشش بر روی سوپرآلیاژها و حتی فولادهای زنگنزن که خواصی ذاتی در عدم پوشش پذیری دارند نیز تولید شده تا بتواند راکتورهای جهت فعالیت در دماها و فشارهای بیش از ۱۰۰۰ درجه نیز تولید شود.
طرح پوشش سرامیکی ضدخوردگی با دریافت تسهیلات مصوب معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مورد حمایت قرار گرفته است.