کد خبر:۹۹۰۵۶۵

پیشنهاد واریز بخشی از عوارض آلایندگی وسائل نقلیه موتوری به حساب صندوق ملی محیط زیست

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به منظور دریافت عوارض آلایندگی وسایل نقلیه موتوری، با توجه به سهم بالای منابع متحرک موتوری در انتشار آلاینده‌ها، پیشنهاد شده بخشی از درآمد ناشی از اجرای تکالیف بند «ب» ماده «۲۹» در زمینه پایش، کاهش، کنترل آلودگی هوا و اجرای برنامه‌های بهبود کیفیت هوا به حساب صندوق ملی محیط زیست واریز شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، داریوش گل علیزاده افزود: در اجرای تکالیف بند «ب» ماده «۲۹» قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده فصل هفتم مالیات وعوارض خاص، فهرست شهر‌های آلوده برای اعمال عوارض سالانه وسایل نقلیه موتوری به دولت ارائه شده است.

وی خاطرنشان کرد: شهر‌هایی که شاخص آلودگی آن‌ها در وضعیت ناسالم قرار دارد و متاثر از منابع آلایندگی ثابت و متحرک است در فهرست یاد شده قرار دارند، هم اکنون برای سیر مراحل کارشناسی در دستور کار کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست دولت قرار دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست بند (ب) ماده (۲۹) عوارض سالانه تمامی وسائط نقلیه اعم از خودرو‌های سبک و سنگین و موتورسیکلت‌ها به شرح ذیل تعیین می‌شود:

الف- وسائط نقلیه تولید داخل معادل یک هزارم قیمت فروش کارخانه و وسائط نقلیه وارداتی معادل یک و نیم در هزار مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی مشمول عوارض سالانه می‌شود. مأخذ محاسبه عوارض موضوع این بند مأخذ مذکور در تبصره (۹) ماده (۴۵) این قانون است.

ب- وسائط نقلیه در شهر‌های آلوده تا ۱۰ سال پس از تولید با مأخذ مذکور در تبصره (۹) ماده (۴۵) این قانون و معادل یک بیستم نرخ‌های مندرج در جدول ماده مذکور مشمول عوارض سالانه آلایندگی وسائط نقلیه علاوه بر عوارض موضوع بند «الف» این ماده می‌شوند. پس از سال دهم تولید، هر سال به میزان ۱۰درصد (۱۰%) به نرخ پایه عوارض آلایندگی وسائط نقلیه مذکور اضافه می‌شود تا حداکثر به ۲ برابر نرخ پایه افزایش یابد.

وسائط نقلیه‌ای که نرخ عوارض سالانه آلایندگی آن‌ها در جدول ذیل ماده (۴۵) صفر است، تا سپری شدن پنج سال از سال تولید، از پرداخت عوارض سالانه آلایندگی معاف است و پس از آن، وسائط نقلیه سنگین با نرخی معادل یک دهم نرخ‌های مندرج در ردیف ((D جدول ماده (۴۵) و سایر وسائط نقلیه با نرخی معادل یک دهم نرخ‌های مندرج در ردیف (C جدول مذکور مشمول عوارض سالانه آلایندگی است.) در مورد خودرو‌هایی که تولید یا واردات آن‌ها متوقف می‌شود، مأخذ محاسبه توسط سازمان و متناسب با آخرین سال تولید یا واردات تعیین می‌شود. فهرست شهر‌های آلوده که وسائط نقلیه با پلاک انتظامی متعلق به شهر‌های مذکور مشمول عوارض سالانه آلایندگی می‌شوند، حداکثر تا پایان دی ماه هر سال با پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و تصویب هیأت وزیران برای اجراء در سال بعد تعیین می‌شوند.

تبصره -۹ وزارت کشور مکلف است با ایجاد سامانه الکترونیک متمرکز عوارض سالانه وسائط نقلیه، امکان پرداخت و صدور الکترونیکی مفاصاحساب عوارض موضوع بند‌های «الف» و «ب» این ماده را برای مالکان و استعلام برخط میزان عوارض پرداخت نشده مربوط به وسائط نقلیه را برای نیروی انتظامی و دفاتر اسناد رسمی فراهم کند.

آیین نامه اجرایی «تبصره ۱۱ ماده ۲۹» توسط وزارت کشور تهیه و پس از بررسی در کمیسیون فرعی اقتصاد، در دستور کار دولت قرار گرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار