به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد حیاتی در نشست معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی لرستان که به میزبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان برگزار شد، اظهار کرد: باید نگاه راهبردی و استراتژیک به مقولههای فرهنگی و اجتماعی نظام دانشگاهی استان داشته باشیم.
وی تصریح کرد: هماندیشی بین دانشگاههای لرستان را باید افزایش داد و از خلاقیتها و نوآوریها در زمینه راهکارها استقبال کنیم.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان خاطرنشان کرد: بایستی یک کارگروه هماهنگی و انسجام ویژه برنامههای مشترک فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان تشکیل شود.
حیاتی اضافه کرد: باید براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری، دنبال تحقق کامل مفهوم مهندسی فرهنگی برویم؛ به این معنی که ابتدا یک آسیبشناسی دقیق از حوزه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها انجام بدهیم و بعد براساس ارائهی راهکارها، یک نقشه راه استراتژیک تهیه و اجرا کنیم.
وی بیان کرد: باید براساس مخاطبسنجی، راهکارهای کاربردی ارائه بدهیم؛ مثلاً برای جامعه مخاطب دانشجو، راهکارها و راهبردهای مختص فضای دانشجویی تهیه و اجرا شوند.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه هر راهکاری باید متناسب با جامعه هدف، باشد، افزود: تهیه نقشه راه در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی نباید براساس سلیقهگرایی و احساسی تهیه شوند؛ بلکه باید از روشها و چارچوبهای علمی در این زمینه استفاده شود.
حیاتی ادامه داد: در اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای استان لرستان، بهتر این است که برنامههای دارای محتوای مشترک (مثلاً برنامههای مناسبتمحور)، بهصورت مشارکت جمعی و هماهنگ مراکز آموزش عالی استان، اجرا شوند.
گفتنی است در این نشست، معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان، دیدگاههای خود را درباره موضوعات فرهنگی و اجتماعی با تأکید بر ارائه نقطهنظرات درباره برنامههای مختلف دهه مبارک فجر، بیان کردند.