گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، در هفتهای که گذشت طبق پیشبینی سازمان هواشناسی دمای هوای در ۲۸ استانهای کشور به زیر صفر درجه رسیده است. بارش برف شدید در برخی از استانهای شمال غربی کشور باعث بسته شدن محورها ارتباطی شد به طوری که کولاک شدید و وزش باد دهها خودرو و کامیون را گرفتار برف کرد.
استان آذربایجان غربی با توجه به اینکه یکی از مناطق کوهستانی کشور است از بارش برف و کولاک در آمان نبوده است. بارش سنگین برف در بیشتر نقاط آذربایجان غربی به ویژه در جنوب و مرکز استان همراه بود، باعث شد تا حداقل دمای برخی از شهرستانهای این استان به ۱۸ درجه زیر صفر برسد.
مدیرکل راهداری، حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی با توصیه به خودداری از سفرهای غیرضرور به خصوص در محورهای جنوب استان تاکید کرد: چندین مرتبه طی روزهای اخیر راههای ارتباطی مسدود شده توسط راهداران بازگشایی شده، اما کولاک شدید در منطقه مجدد موجب مسدود شدن برخی راهها میشود در این راستا توصیه میشود مردم همچنان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.
بررسی مشکلات شرکت ایران پوپلین در آستانه سفر رئیسجمهور
شرکت ایران پوپلین در سال ۱۳۵۳ تأسیس و قسمتهای مختلفی از جمله ریسندگی، بافندگی، رنگرزی و چاپ در آن راهاندازی شد. این واحد تولیدی متعلق به شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی از زیرمجموعههای هلدینگی بانک ملی است در سال ۱۳۶۹ سهام آن در بورس اوراق بهادار تهران عرضه و در سال ۱۳۸۷ به دلیل آنچه از زیانده بودن شرکت عنوان شد، از بورس خارج شد.
آیتالله رئیسی، سال گذشته به عنوان رییس دستگاه قضا در سفر به استان گیلان خواستار راهاندازی مجدد کارخانه صنایع پوشش شدند به گفته استاندار گیلان بعضی خطوط راهاندازی شده و باید کمک کنیم که سایر سالنها نیز افتتاح و به حداکثر ظرفیت خود برسد.
حال در آستانه سفر رئیسجمهور به گیلان نماینده عالی دولت در این استان از کارخانه پوشش و ایران پوپلین بازدید کرد. به گفته استاندار استان از این سفر دستاوردهای خوبی نصیب استان میشود. وزرا با حضور در شهرستانها موضوعات شهرستانی و مسائل استانی را به رئیس جمهور گزارش میدهند.
گفتگو با فعال رسانهای سیستان و بلوچستان
هقته گذشته امین کمالی، دبیر مجمع مطالبهگران محیط زیست کشور و دبیر سابق جنبش عدالت خواه دانشجویی دانشگاه زابل در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، پیرامون باز شدن دریچههای سد کمالخان افغانستان بر روی مردم ایران و سیستان و بلوچستان گفت: در روزهای گذشته موضوع حقابه سیستان به تیتر یک رسانهها و مصاحبههای مسئولین دولتی و مجلسی تبدیل شده است و هریک به نحوی در این خصوص وعدهای داده و خبر از رهاسازی آب به سمت کشورمان میدهند؛ این درصورتی است که برخیمقامات طالبان هرگونه گفتگو در خصوص حقابه را منکر شده اند و حتی در رسانههای ملی و رسمی خود این موضوع را بیان کرده اند.
وی با اشاره به انحراف حقابه سیستان به گودزره افغانستان ادامه داد: البته علیرغم اینکه برخی مسئولان و نمایندگان سیستان و بلوچستان این ادعای طالبان و رسانههای افغانستان را رد کرده اند و آن ها را اظهار نظرات منطقهای بیان کرده اند، اما واقعیت ماجرا این است که حتی اگر با فرض این موضوع پیش برویم که این آب حقابه ماست و به سمت کشورمان روانه شده است، باید مسئولان و مدعیان این موضوع، به این سوالات پاسخ دهند
اخبار کذب به وعدههای پوچ درباره هپکو اضافه شد!
تلاش برای ایجاد فضای تعاملی بین معدن داران و اهالی هپکو هنوز به نتیجه نرسیده است. جلساتی با حضور مسئولان هپکو و فعالان حوزه معدنی برگزار میشود، اما همچنان آنچه در این جلسات عمومی میشود، بسیار اندک است و بدتر آنکه هر گروه، از زبان و نگاه خود، صحبتهای این جلسات اندک را مطرح میکند. آنچه بین هپکوییها و معدن داران در حال رخ دادن است، تبدیل ارتباط این دو نهاد تولید کننده و مصرف کننده ماشین آلات معدنی به ارتباطی خصمانه است!
کشت و صنعت میاناب
شرکتکشت و صنعت میاناب - در همسایگی همان هفتتپه مشهور- که از سال ۹۶ به بخش خصوصی واگذار شده بود، از مشکلات خصوصی سازی بی نصیب نمانده. در چند روز اخیر شاهد اعتراضات کارگران و اهالی روستاهای همجوارشرکت به این مشکلات هستیم. شرکت کشت و صنعت نیشکر میانآب از توابع این شهرستان پس از سالها گمانهزنی سرانجام به شرکتی خصوصی موسوم به مزمز واگذار شد. این واحد تولیدی که درمنطقه میان آب و آهودشت قرار دارد در حالی به بخش خصوصی واگذار شده که در اراضی حاصلخیز هشت هزار هکتاری آن محصولاتی همچون سه هزار هکتار نیشکر و دو هزار هکتار غیر نیشکری مثل کلزا، گندم، ماش وچغندر و باغهای مرکبات وزیتون کشت میشود.
بحران مدیریت آب در کشور
آمار ارائه شده از سوی وزارت نیرو نشان میدهد که متوسط بارش حوضه آبریز زاینده رود تا ۲۹ آبان در سال آبی جاری معادل ۲۹ و ۸ دهم میلیمتر است که نسبت به سال آبی گذشته ۲۳۱ درصد نسبت به متوسط بلند مدت ۱۳ درصد افزایش داشته است. مدیر بهره برداری و نگهداری از سد و نیروگاه زاینده رود و کوهرنگ هم گفته که میزان بارش در ایستگاه شاخص زاینده رود، یعنی کوهرنگ، ۵۶۰ میلیمتر است که نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد افزایش داشته است.
بسیاری از کارشناسان با اصطلاح «بحران آب» مخالف هستند، اما نمیتوانند منکر بحران در مدیریت آبی کشور داشته باشند. در واقع مساله اینجاست که همه تحرکات اجتماعی در چند هزار سال گذشته در فلات مرکزی ایران منجر به نابودی منابع آبی زیرزمینی نشده بود. حتی اختراع شبکه قنات، به عنوان انحصاریترین شیوه بهره برداری از منابع آبی در ایران، باعث نشد منابع آبی زیرزمینی آسیب ببینند. به همین دلیل است که سوءمدیریت منابع آبی برای مساله آب در ایران کاربرد بیشتری دارد.