به گزارش خبرنگاراجتماعی خبرگزاری دانشجو، در ابتدا جلسه سروری به عنوان دبیر جلسه به توضیحی در خصوص تعیین و تکلیف چندین لوایح پرداختند و تاکید کردند که تمام این لوایح امروز باید مورد برسس قرار بگیرد.
باتوجه به حجم بالای لوایح بند اول را به جلسات بعد موکول میکنیم؛ و از امروز از بند دوم آغاز کنیم.
صادقی در نقد به عدم پرداخت به بند اول تصریح کرد که، چون بند اول یک فوریت است و در کمیسیون مورد بررسی قرار میگیرد نتیجتا بهتر است امروز بحث شود.
کاشانی در همین خصوص اظهار داشت باتوجه بررسی به این بند در کمیسیون موافق بحث درباره این بند در جلسه انروز نیست.
در نهایت با رای گیری خروج بررسی این بند از شورا تصویب شد.
اصلاحیه ماده پنجم (۵) اصلاحی مصوبه بسته محرک در شرایط سخت اقتصادی و نیز در شرایط بحرانی ناشی از گسترش ویروس کرونا است.
عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی به عنوان مخالف در خصوص این فوریت اظهار داشت: به عنوان رئیس کمیسیون مخالف فورت این طرح هستم و فکر میکنم بهتر است در خود کمیسیون مورد بررسی قرار بگیرد و روال عادی خود را طی کند.
نماینده شهرداری صارمی در دفاع از تمدید این لایحه تصریح کرد: این طرح از سال ۹۵ در شورای قبل تصویب شده و نا صرفا خواستار تمدید این طرح هستیم.
عباسی در پاسخ: این مسئله بسیار پیچیده اجتماعی است دلیل نمیشود تخلف همچنان در شهر ادامه پیدا کند. با اینکار کمیسیون ماده ۱۰۰ را زیر سوال بردهایم. بله تا ۹۵ یک سری قوانین مشخص نشده بود، اما امروز همه چیز مشخص شده است بعد ما بیاییم باب تخلف را باز کنیم؟ البته که استثنا هم دارد. اگر بخواهیم یک قاعده عمومی را باز کنیم راه را برای تخلف در شهر تهران باز خواهیم کرد.
نماینده شهرداری صارمی؛ در پاسخ به عباسی: این مسئله اساسا تخلف نیست ما داریم کار قانونی را قانونی میکنیم.
آقامیری در موافقت با این طرح گفت: با تصویب این مصوب مشکل مردم حل میشود و مسئله شهرداری نیست. ولو اینکه حق شهرداری هم ادا میشود.
سروری: با این رای ما چه مشکلی حل میشود؟
عباسی: پروندههایی ما داریم که بر اساس خلاف و انتفاع دارد. خلاف در تهران متری ۶ ملیون عوارض اخذ میکنیم در صورتی که سازنده متری ۲۰۰ میلیون تومان میفروشد. این میزان نفع میبرد. وقتی ما میگوییم در سه ساله اخیر ضوابط به طور سیستماتیک مشخص شده. علت اینکه که میگویم اینهارا دسته بتدی کنیم و مشخص کنیم. بعد از آن من هم موافق طرح خواهم بود. در ادامه عباسی سوالی را طرح کرد: قبل از ۹۵ شورای پنجم طرح تفصیلی را به صورت سیسنماتیک و صدور پروانه هم به طور سیستناتیک انجام میشد و این حسنی است. خواهش این است که کمیسیون شهرسازی یک گزارشی تهیه کند که ما بتوانیم حل مسئله کنیم.
کاشانی در خصوص زمانبندی بررسی طرح؛ تا کید کرد که بین سه هفته و یک ماه فرقی نمیکند. حداکثر دو هفته کار را انجام دهند. چون عایدی این مسئله برای مردم است.
ناصر امانی؛ این مورد رفته فرمانداری مخالفت کردند با این لایحه ما داریم این محدودیت را برمیداریم ما داریم ۵ سال یک مصوبه را اضافه میکنیم. فرمانداری مصوبه را قبول نکرده.
اقراریان؛ مصوبه بر اساس کارشناسان حقوقی خلاف قانون بوده یعنی وقتی کمیسیون ماده ۱۰۰ میرود و رای قطعی میدهد هیچ کس نمیتوان آن را ردکند. رای مخالف به این دلیل است که کمیسیون مربوطع میگوید در فصل بودجه نمیرسم در طول یک هفتع بحث را بررسی کنم. اساسا شورای پنجم طرحی تصویب کرده در راستای امضاهای طلایی.
مخالفت ما دوفویت آن بود. خود این مصوبه را دچار ایراد میداند و در نتیجه فرمانداری رد خواهد کرد.
در رای گیری این مسئله؛ ۱۰ نفر مخالف رای نیاورد.
اقراریان: ۵۶۰۰ میلیار تومان بودجه شهرداری را بررسی میکنیم یوی از تاریکخانههای بودجه در کشور بودجههای شرکتی است بعد در این شرایط یک طرح یک هفتهای میاورد ان هم کمیسیون برنامه بودجه است یک طرحی که اولویت اول ما نیست در این ایام میخواهند مورد بررسی قرار دهند. علت مخالفت همان استدلالی است که در مخالفت طرح قبلی است.
سروری هم در تصریح نکات اقراریان گفت: با توجه به این مورد بهتر است بعد از پروژه بودجه مورد بررسی قرار بگیرد.
در پاسخ به این مسئله گفت؛ بودجه با حساسیت و به طور جدی در حال بررسی است این طرح هم قبلا در کمیسیون بودجه طرح ریزی شده و وقتی از این کمیسیون نمیگیرد.
سروری ضمن تشکر از کمیسیون برنامه و بودجه؛ این طرح یکی از طرحهای مهم شورا است و اگر ما بتوانیم این طرح را تصویب کنیم. دوست دارم این طرح ۲۱ نفر رای بیاورد. اما باتوجه به این مورد زمانبندی بودجه بهتر است این طرح دوسه هفته دیگر بررسی شود. این مورد از دستور خارج میشود. رای گیری برای خروج طرح؛ لایحه شهردار تهران در اصلاحیه نحوه محاسبه عوارض
صارمی، نماینده شهرداری:لایحه عوارض برای بخش مسکونی ۱۷ تا ۱۸ درصد افزایش در پهنه کم برخوردار افزایش نداره نیمه برخوردار ۵ تا ۷ درصد و در پهنه برخوردار کمی بیشتر. مشوق تعدیل عوارض ساختمانی ۲۰ درصد افزایش داشتهاست.
عوارض شهرداری۲۸۰ تا ۳۲۰ برای هر متر مربع است. سعی شد ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش داشته باشه و این افزایش عوارض خیلی زیاد نباشد.
صادقی؛ پیشنهاد هوشمندسازی ثبت عوارض راهم مطرح کرد کهدمورد تایید صارمی و سایر اعضا قرلر گرفت.
رای گیری؛ ۲۰ نفر موافق (۱ نفر غایب؛ چمران)
شهرداری موظف است
ناصر امانی؛ برای اولین تهران به ۵ پهنه تقسیم شده متناسب با برخورداری و شاخص عدالت میزان اخذ عوارض افزایش پیدا کرده و یک سری معافیتها لحاظ شده این حدود ۱۰ گروه است. این لایحه مهم به طور دقیق بررسی شده. رسانهها تصور نکنند که شورا چشم بسته به این طرح رای دادیم.