به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی صالح آبادی روز پنجشنبه در دوازدهمین گردهمایی روسای موفق شعب بانکهای کشور اظهارداشت: پرداخت وامهای خرد باید تسهیل شود اما نباید ریسک بانکها افزایش یابد.
وی افزود: پرداخت تسهیلات براساس اعتبار مشتری در دنیا مرسوم است و در ایران نیز باید اعتبارسنجی ملاک پرداخت تسهیلات به مشتریان باشد و در نظر داریم تا پایان سال بستهای برای ارایه خدمات تسهیلات خرد براساس اعتبارسنجی آماده کنیم تا ریسک بانکها نیز کنترل شود.
رییس کل بانک مرکزی درباره نقش اعتبارسنجی در کاهش معوقات بانکی تصریح کرد: براساس آمار اعلامی یکی از موسسات اعتباری که طبق رتبه اعتباری افراد وام میدهد، معوقات این موسسه اعتباری کمتر از یک درصد است.
صالح آبادی تاکید کرد: چنانچه رتبه اعتباری مشتری شناسایی شود میتوان با تضامین سهلتر وام پرداخت میشود.
وی همچنین گفت: به دنبال ایجاد سرفصل جدید در پرداخت وام نیستیم بلکه تلاش میکنیم براساس قوانین و ضوابط موجود شرایط دریافت وام را برای متقاضیان آسان کنیم.
باید اموال مازاد بانکها به فروش برسد
رییس کل بانک مرکزی درخصوص نقدینگی و ناترازی بانکها هم گفت: یکی از مصوبات مهم در سیستم بانکی ایجاد تعادل بین منابع و مصارف بانکها است و چنانچه مصارف بانکها بر منابع آن فزونی داشته باشد با کسری بودجه مواجه میشود بنابراین نقدینگی بانک باید مورد توجه قرار گیرد.
صالح آبادی ادامه داد: بانکها باید به عملکرد و منابع بانک در بازار بین بانکی توجه داشته باشند و متناسب با منابع خود مصارف را تنظیم کنند.
وی تاکید کرد: بانکهای ناتراز به لحاظ نقدینگی باید اموال مازاد خود را به فروش برسانند و اعتبار لازم برای پرداخت تسهیلات فراهم کنند.
نظارت بر مصرف تسهیلات هوشمندسازی میشود.
رییس کل بانک مرکزی به جلسه تولیدکنندگان با رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی از بانکها انتظار دارد بر مصرف تسهیلات نظارت داشته باشد.
صالح آبادی افزود: در دیدار رهبر معظم انقلاب با تولیدکنندگان نیز ایشان بر رشد نقدینگی در یک دهه گذشته اشاره داشتند و که این امر موجب رشد تورم شده است که این نکته مهم باید مورد توجه قرار گیرد تا تسهیلات در مسیر درست استفاده شود.
وی تصریح کرد: سیاست اصلی دولت و بانک مرکزی این است که اعتبارات به سمت تولید و خدمات هدایت شود یعنی تسهیلات در بخشهای مولد هزینه شود نه اینکه به مصارف سفته بازانه برسد.
رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: شبکه بانکی برای تقویت نیاز به افزایش سرمایه دارد زیرا کفایت سرمایه در بانکها پایین است و بانک مرکزی به دنبال تقویت بانکها در این بخش است.
نرخ سود سپرده بانکها باید رعایت شود
صالح آبادی همچنین گفت: یکی از انتظارات بانک مرکزی از بانکها رعایت نرخ سپرده و تسهیلات است تا بیش از مصوبه شورای پول و اعتبار نباشد.
وی افزود: چنانچه نرخ سود تسهیلات رعایت نشود، پرونده به هیات انتظامی ارسال میشود و اخیرا نیز چندین شعبه در خصوص رعایت نکردن نرخهای مصوب به این هیات انتظامی ارجاع داده شده است.
بانکها به تکلیف بودجهای خود عمل کنند
رییس کل بانک مرکزی درباره اجرای تکالیف بودجهای شبکه بانکی هم گفت: بانکها باید به تکلیف بودجهای خود همچون وام ازدواج، مسکن، خرید تضمینی گندم و موارد دیگر عمل کنند و منابع و نقدینگی خود را بهگونهای تنظیم کنند تا بتوانند تکالیف قانونی را به نحو احسنت انجام دهند.
صالح آبادی افزود: از همکاران شبکه بانکی انتظار این است که مقررات ابلاغی برای شبکه بانکی را رعایت کنند و در مواردی که متوجه میشوند اجرای مقررات با اشکالات مواجه است، ایرادات را به بانک مرکزی برای اصلاح پیشنهاد دهند.
منبع: ایبِنا