عماد احمدوند رییس کارگروه ترویج ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره اولویتهای این ستاد برای سال آینده گفت: یک سری اولویتهای موضوعی و کارکردی داریم. مثلا حوزههای سلامت، آب، محیط زیست، انرژی جزو حوزههای موضوعی اولویت دار هستند.
وی با اشاره به اولویتها در حوزه کارکردی ادامه داد: موضوع صادرات یکی از اولویتهای چند سال اخیر است که هر چه جلوتر میرویم اهمیت این موضوع بیشتر میشود.
احمدوند با بیان اینکه شرکتهای نانویی ایرانی نشان دادند ظرفیت فنی برای صادرات را دارند، عنوان کرد: شرکت هایمان در طول سالیان گذشته محصولات نانویی خود را به بیشتر از ۴۵ کشور دنیا صادر کرده اند؛ لذا این ظرفیت وجود دارد.
رییس کارگروه ترویج ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ادامه داد: باید بتوانیم در مقیاس بالا این ظرفیتها را توسعه دهیم و در این راستا از ظرفیت دفاتر صادراتی که برای صادرات محصولات دانش بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد نانو در بعضی کشورها مانند چین، اندونزی و سوریه ایجاد کردیم، استفاده میکنیم.
به گفته وی، توجه به حوزه صادرات با نگاه به حوزه دانش بنیان باید در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، سازمان توسعه تجارت تقویت شود.
احمدوند در حوزه فناوری نانو در صنایع داخلی رساندن فناوریها به صنایع کشور را جزو اولویتها دانست و گفت: حال حاضر حجم بزرگی از بازار داخلی را دراختیار داریم، صنایعی که رویکرد توسعه فناوری ندارند محصولاتشان در فضای رقابتی جا میماند؛ بنابراین باید بتوانیم و تلاش میکنیم در صنایع اولویت دار ارتباط بین فناورها و شرکتهای دانش بنیان و صنایع کشور را بیشتر کنیم.
رییس کارگروه ترویج ستاد ویژه توسعه فناوری نانو افزود: این کار باعث میشود محصول با هزینههای پایینتر یا با خطرات زیست محیطی کمتر ارایه شود. آلایندههایی که صنایع تولید میکنند برای ما مسئله و چالش است که بتوانیم با فناوری نانو این ویژگیها را در صنایع هدف ارایه دهیم.
وی تاکید کرد: بخشی از صحبتهایی که در مورد توانمندیهای فناورانه کشورمان ارایه میکنیم جلوه و نمای شعاری پیدا کرده است لذا خواهش میکنم از کسانی که در حوزه صنایع پیشرفته احیانا اطلاعات عمیقی از توانمندی کشور ندارند، موضوع ضعفهای زیرساختی و مدیریتی کشور را با توانمندیهای فناوری کشور در یک سبد نبینند.
احمدوند با اشاره به ضعف در مدیریت در برخی برنامهها و فعالیتها ادامه داد: اینکه مردم کشوری با این همه منابع، گستردگی جغرافیایی و موقعیت راهبردی نسبت به دنیا گاهی اذیت میشوند بیشتر به نحوه مدیریت و حکمرانی خیلی از مدیران برمی گردد و به معنی عدم توانمندی کشور نیست.
رییس کارگروه ترویج ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با بیان اینکه در معادلات بین المللی خارج از فضای فناوری یکی از کشورهای موثر هستیم، گفت: چه باور کنیم و چه باور نکنیم در حوزه فناوری و دانش بنیان هم یکی از کشورهای کاملا با پتانسیل هستیم و نمونههایی که توانستیم به صادرات برسانیم این اطمینان را بیشتر میکنند.
وی اظهار داشت: اگر در حوزه دانشبنیان و فناوری پیشرفته وضعیت خوبی داریم، اما هنوز در خودروسازی مانده ایم، به معنی ضعف در فناوری ما نیست. اتفاقا فناوری نانو محصولات فناورانه متعددی دارد که در خودروها قابل استفاده است.
احمدوند تاکید کرد: واقعا کشوری هستیم که از نظر مبانی علمی و توسعه فناوری با سرعت بالا رشد میکنیم و این امید وجود دارد طی سالهای آینده در محصولات و دسترسی به بازارهای دانش بنیان یکی از کشورهای برتر دنیا باشیم.