به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ایجاد توازن بین حفاظت از محیطزیست و رشد اقتصادی، از جمله موضوعات چالشبرانگیز و دشوار مطرح در دنیا است که با اجرای طرحها و پروژههای موسوم به شورورزی به آنها پاسخ می دهند. یکی از برنامههای ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز ورود به این عرصه با اجرای چهار پروژه ملی است.
پروژههایی چون «کشت علوفه شورپسند»، «پرورش ماهی با زهآب»، «زراعت چوب از گیاهان شورپسند» و «پرورش دو هزار راس گوسفند در مناطق شورپسند»؛ چهار برنامه ملی است که در کشور به اجرا درخواهد آمد تا با عملیاتی شدن آنها تابآوری ملی ارتقا یابد و اشتغال پایدار در این مناطق ایجاد شود.
مهندسی شورورزی هم راهبردی سازگار با محیط زیست محسوب میشود و هم میتواند موجب بهبود معیارهای زیست محیطی نیز شود. به همین دلیل با کمک این فناوری، قرار است تحولات قابل توجهی در حوزه رونق اقتصادی مناطق مدنظر ایجاد شود.
با توجه به وفور منابع آب و خاک شور، غنا و تنوع ژنتیکی مطلوب گیاهان شورزی و زیرساختهای مناسب تحقیقاتی در کشور، در صورت سرمایهگذاری مناسب، توجه لازم و حمایت و همکاری نهادهای ذیربط، مهندسی شورورزی از جمله زمینههایی است که کشور ایران میتواند در سطح جهانی در آن به صورت جدی پیشقدم باشد.