کد خبر:۹۹۷۰۱۷
آخر هفته با استان‌ها|

شروع آزادسازی سواحل دریاها و رودخانه‌ها / وضعیت اندوهناک حاشیه‌نشینان در سیستان و بلوچستان

آیت الله رئیسی، رییس جمهوری در بهمن ماه سال جاری در دستوری با عنوان فوری و بدون استثناء به دولتی‌ها ۲۰ روز مهلت داد تا برای رفع تصرف از سواحل کشور اقدام کنند.

شروع آزادسازی سواحل دریا و رودخانه‌ها / وضعیت اندوهبار حاشیه‌نشینان در سیستان و بلوچستان

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، با آغاز کار دولت سیزدهم و مطالبات مردمی از دولت که در سفر‌های رئیس جمهوری به استان‌های شمالی صورت گرفت، آیت‌الله رئیسی دستور داد تا در ظرف مدت مشخصی مسیر‌های رودخانه‌ها و دریا‌ها آزادسازی شود.قوه قضائیه نیز در این مسیر با دولت همراه شد و ضمن همکاری با دولت، برای قدم اول از ساختمان‌های تخریب ساختمان‌های خودش که در گذشته در مسیر روخانه‌ها و در حریم دریا ایجاد شده بود، کار را آغاز کرد و بعد از آن هم رئیس دستگاه قضا به روسای دادگستری‌ها دستور داد تا به صورت جدی موضوع را پیگیری کنند.

آیت الله رئیسی، رییس جمهوری در بهمن ماه سال جاری در دستوری با عنوان فوری و بدون استثناء به دولتی‌ها ۲۰ روز مهلت داد تا برای رفع تصرف از سواحل کشور اقدام کنند. در این نامه آمده بود که «کلیه دستگاه‌های دولتی موظفند نسبت به آزادسازی مناطق ساحلی تصرف شده تا مرز مجاز قانونی (حداقل ۶۰ متر از ساحل) اقدام کنند.» پس از چند روز از صدور این دستور نیز، رئیس جمهور در جلسه هیات دولت از روند پیگیری و اجرای دستور اخیر درباره آزادسازی حریم قانونی سواحل شمالی کشور اظهار رضایت کرد و در این باره می‌گوید: اینکه برخی از ادارات مدعی شوند که برای اراضی ساحلی تصرف شده سند دارند، جای تأمل دارد.

 

تکذیب تعلل جهاد کشاورزی در جذب سهمیه برنج خراسان جنوبی

 

سه روز پیش، ۲۴ بهمن، خبری از کارگروه تنظیم بازار خراسان جنوبی به نقل از موهبتی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری این استان منتشر شد که از تعلل سازمان جهاد کشاورزی در جذب سهمیه برنج این استان خبر می‌داد.
موهبتی در این جلسه اظهار کرده بود که حدود ۴۰۰ تن از سهمیه برنج خراسان جنوبی از برنج تنظیم بازار در انبار سازمان غلات مانده و جذب نشده است.

 

شروع آزادسازی سواحل دریاها و رودخانه‌ها / وضعیت اندوهناک حاشیه‌نشینان در سیستان و بلوچستان

 

برخی فعالان رسانه‌ای و فضای مجازی خراسان جنوبی در واکنش به این اظهارات در شبکه‌های اجتماعی این مساله را مصداق ترک فعل دانستند که امکان عمدی بودن آن نیز وجود دارد.فعالان رسانه‌ای این استان از مسئولان استانداری و قضایی خراسان جنوبی خواستار رسیدگی به پیگیری این مساله و اعلام صحت و سقم این مساله شدند.اما مهدی جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی این خبر را تکذیب کرد و گفت: در جلسه مذکور چنین صحبتی از سوی معاون استاندار مطرح نشده و این خبر اصلا صحت ندارد و کذب است.

 

انتقال آب از هلیل‌‌رود دغدغه مردم جنوب کرمان

 

این روز‌ها بحث انتقال آب جنوب استان کرمان به شمال استان تبدیل به مشکلی بزرگ برای مردم این منطقه شده که چندی پیش با تجمع در جلوی تونل انتقال آب اعتراض شان را اعلام کردند. همچنین نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد نیز اعلام کرد با کمیته‌ای که در‌باره استان با عضویت استاندار و مجمع نمایندگان استان و نماینده، ولی فقیه تشکیل شده برای بررسی حل مشکل انتقال آب مهلت یک ماهه داده ایم که اگر برطرف نشود خودمان دست به کار خواهیم شد. موضوع انتقال آب هلیل رود به شمال استان کرمان مدتی است دغدغه فکری مردم جنوب این استان شده و اگر آب رودخانه منتقل شود شغل بیش از ۷۰۰ هزار نفر از شهرستان‌های جنوبی که از راه کشاورزی و کشت محصولات مختلف امرار معاش می‌کنند از بین می‌رود و باعث کوچ مردم و حاشیه نشینی می‌شود.

موضوع انتقال آب هلیل رود به شمال استان کرمان مدتی است دغدغه فکری مردم جنوب این استان شده و اگر آب رودخانه منتقل شود شغل بیش از ۷۰۰ هزار نفر از شهرستان‌های جنوبی که از راه کشاورزی و کشت محصولات مختلف امرار معاش می‌کنند از بین می‌رود و باعث کوچ مردم و حاشیه نشینی می‌شود.

 

وضعیت اسف‌بار حاشیه‌نشینی در چابهار

 

در بندر چابهار محله‌هایی با ساکنان فقیر و حاشیه نشین هستند. مردمی که سال‌هاست به دلیل خشکسالی و فقر از مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان به حاشیه چابهار پناه آورده اند. کمب یکی از مناطق محروم چابهار است. تعداد زیادی از دختران و پسران در این مناطق فرصت تحصیل پیدا نمی‌کنند و یا زود ترک تحصیل می‌کنند. بسیاری از مرد‌ها درگیر اعتیادند و بار تامین مالی خانواده‌های زیادی بر دوش زنان است. مدارس از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و بهداشت فردی و محیطی در این منطقه بخصوص برای کودکان نامناسب است.

شهر‌های زابل، چابهار، کنارک و زاهدان بیشترین جمعیت حاشیه‌نشین سیستان و بلوچستان را تشکیل می‌دهند و زاهدان با بیش از ۲۵۰ هزار نفر جمعیت حاشیه‌نشین، رکورد‌دار این شهرهاست. اما اهمیت حاشیه‌نشینی بیشتر به چابهار برمی‌گردد که بزرگترین منطقه حاشیه‌نشین کشور در آن قرار دارد؛ چرا که به گفته مسئولان که البته آمار دقیقی هم ارائه نمی‌دهند، ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر از جمعیت ۹۰ تا ۱۰۰ هزار نفری شهر چابهار در حاشیه زندگی می‌کنند که بیشترین جمعیت حاشیه‌نشین یک شهر در کشور نسبت به جمعیت آن است.

چابهار "نگین توسعه شرق کشور" نام گرفته و در حال حاضر پروژه‌های بسیار مهمی در این بندر بین‌المللی در حال اجراست. به عقیده کارشناسان و البته فرماندار ویژه چابهار شاید در وهله اول باید ریشه حاشیه‌نشینی طولانی در این بندر را در ایجاد منطقه آزاد تجاری جستجو کرد.

 

اجرای طرح جهاد آب‌رسانی در کهک و بویر احمد

 

کهگیلویه و بویراحمد استانی است که در جنوب شرق کشور قرار دارد و سه چهارم مساحت این استان را کوه و تنها یک چهارم آن را دشت‌های شش گانه تشکیل می‌دهد که نقش فوق العاده مهمی در کشاورزی و دامپروری و صنعت این استان محروم ایفا می‌کنند.

منابع آب زیرزمینی، مخازن رسوبی و مخازن کارستی (حفره‌ها و غار‌های طبیعی زیر سطحی) تنها منبع تامین آب شیرین برای مردم منطقه است. با این حال استان کهگیلویه و بویراحمد نیز مانند برخی از استان‌های کشور در دهه اخیر دچار خشکسالی شده است.خطر بحران منابع آب ناشی کاهش شدید بارش و روش‌های غلط آبیاری و برداشت بی‌رویه از منبع آب زیرزمینی آینده نگران کننده‌ای را پیش روی ما ترسیم می‌کند. تا آن جا که افت سطح آب زیرزمینی مشکلاتی همچون خشک شدن بعضی از چاه‌های آب و تمام قنوات، کاهش دبی رودخانه‌های بزرگ و خشک شدن رودخانه‌های کوچک، تنزل کیفیت آب، افزایش هزینه پمپاژ و نشست زمین را در پی داشته است.

 

شروع آزادسازی سواحل دریاها و رودخانه‌ها / وضعیت اندوهناک حاشیه‌نشینان در سیستان و بلوچستان

 

سید علی احمدزاده، استاندار کهگیلویه وبویراحمد در مورد اجرای طرح جهاد آبرسانی می‌گوید: آغاز عملیات اجرای طرح آبرسانی با اعتبار ۲۰۸ میلیارد تومان به ۱۸۴ روستای استان و با ۱۳ هزار و ۳۳ خانوار و جمعیت ۵۰ هزار و ۷۶۳ نفر آغاز شده است.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد خاطرنشان می‌کند از مجموع روستا‌های کشور که این طرح در آن‌ها اجرای می‌شود، ۱۸۴ روستای آن در استان کهگیلویه وبویراحمد است. این طرح‌ها در شهرستان‌های بویراحمد، کهگیلویه، لنده، بهمئی، مارگون و گچساران عملیات اجرای آن‌ها آغاز شد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار