گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشگاه امیرکبیر؛ «در قضایای برجام در سالهای ۹۴ و ۹۵ ایراد و اعتراض بنده این بود که نکاتی باید در برجام رعایت میشد تا مشکلات بعدی پیش نیاید و در تذکرات هم مکرر آنها را گفتم اما بعضی از آن نکات مورد توجه قرار نگرفت و مشکلات بعدی که همه مشاهده میکنند پیش آمد.» این فراز از سخنان روز گذشته رهبرانقلاب بیش از آنکه مایه عذاب باشد، مایه درس گرفتن است. وضع امروز ما ناشی از تخطی از شروط رهبری در مذاکرات منتهی به برجام بود. اخبار امروز حاکی از این است که مذاکرات وین وارد مرحله سرنوشت ساز خود شده است و باز هم آمریکاییها با پالسهای منفی درحال مشتنج کردن فضا هستند تا از طرفی عرصه را بر ایران تنگ کرده که از شروط خود کوتاه بیاید و از طرفی بار دیگر کمپانیهای دنیا را دچار شک در همکاری اقتصادی با ایران کنند.
در این شرایط توافق فقط در صورتی امکان تحقق باید داشته باشد که همه تحریمهای برجامی و پسابرجامی لغو، راستیآزماییها انجام و اخذ تضمینهای حقوقی و فنی محقق شود. مذاکره کنندگان جمهوری اسلامی ایران از ابتدای مذاکرات وین تاکید کردهاند که به دنبال حصول توافقی هستند که از دو ویژگی پایدار و قابل اتکا بودن برخوردار باشد. اما رفتار متناقض طرفهای غربی مبتنی بر وقت کشی برای اهرمسازی از عنصر زمان در کنار اعمال فشار رسانهای، این شبهه را ایجاد کرده است که اصول و دستورالعملهای مذاکراتی ایران را در این مدت دچار تغییر شده است.
اینکه رهبر انقلاب در این مقطع تاریخی تاکید بر عبرت گرفتن از گذشته میکنند خود اخطاری بزرگ است به تیم مذاکره کننده. در مرحله پیچیدهای هستیم که توافق کردن بدون توجه به شروط و عدم توافق هردو مضر محسوب میشود. اگر توافقی صورت نگیرد زندگی مردمی که دوباره به مذاکرات گره زده شده است دچار آسیب میشود و اگر توافقی صورت بگیرد که شروط رهبری در آن لحاظ نشده باشد بار دیگر همان فاجعهای که ترامپ با خروج از برجام نافرجام کرد، تکرار میشود، حال بگذریم که چرا با آن همه تاکید بر عبرت از دولت قبل، مجددا جامعه معطل خروجی مذاکرات وین است.
بسیج دانشگاه امیرکبیر
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.