به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ اظهارنامه حقوقی یکی از مهمترین ابزارهای فعلی در قانون به شمار میآید و برای احقاق حق افراد در نظر گرفته شده است.
افراد در جایگاههای مختلف میتوانند از اظهارنامه حقوقی استفاده کنند و اظهارات و گفتههای خود را در یک قالب حقوقی، به اطلاع فرد مورد نظر خود برسانند.
در حال حاضر اظهارنامه حقوقی کاربرد زیاد و قابل توجهی دارد و افراد میتوانند کار ارسال، پیگیری و پاسخ به اظهارنامه خود را به شیوه الکترونیکی و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام دهند.
اقدام به ارسال اظهارنامه حقوقی کاری است که قبل از تقدیم دادخواست به دادگستری صورت میگیرد و در بسیاری از موارد از ورود یک پرونده جدید به دادگاه جلوگیری میکند.
محمد مهاجری وکیل پایه یک دادگستری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به بیان جزئیات مهمی از اظهارنامه حقوقی و موارد کاربرد آن پرداخته است.
به گفته این وکیل پایه یک دادگستری تنظیم اظهارنامه حقوقی، حقی است که بر اساس ماده ۱۵۶ قانون آیین دادرسی مدنی، به افراد داده شده است تا اگر بخواهند قبل از آنکه دادخواستشان را به دادگستری و دادگاه تحویل بدهند، حق خود را از طریق ارسال اظهارنامه از طرف مقابل خود مطالبه کنند.
مهاجری همچنین تصریح کرد: ارسال اظهارنامه در اغلب موارد اختیاری بوده و در برخی از موارد الزامی است اما در مجموع گفت که استفاده از اظهارنامه در صورتی که کار دو طرف به دادگستری و دادگاه کشیده شود، اثبات را برای فردی که حق با او است را تسهیل میکند.
وی همچنین اضافه کرد: افراد برای ارسال اظهارنامه به طرف مقابل باید به دفاتر الکترونیکی قضایی مراجعه کرده و پس از تنظیم اظهارنامه آن را به متصدی مربوطه تحویل دهند تا برای فرد مقابل ارسال شود.
این وکیل پایه یک دادگستری خاطرنشان کرد: افراد به اظهاراتی که در اظهارنامه نوشته میشود باید دقت کنند و از تهدید، افتراء و تهمت خودداری کنند تا هر زمان که در دادگاه پیوست ِ دادخواست آنها شد، بر علیه خودشان مورد استفاده قرار نگیرد و از پس اثبات اظهارات خود بربیایند.
مهاجری در تشریح فواید ارسال اظهارنامه نیز تاکید کرد: استفاده از اظهارنامه در بسیاری از موارد منجر به ایجاد صلح و سازش میان دو طرف دعوا میشود و از کشیده شدن کار آنها به دادگاه و دادگستری و پیچیده شدن کار جلوگیری میکند.
وی در ادامه اضافه کرد: در زبان حقوقی به اظهارنامه "تهدید با زبان خوش" یا "تهدید با زبان قانونی" گفته میشود و جالب است بدانید در موارد قابل توجهی فرد مقابل پس از دریافت اظهارنامه و مطالعه موارد مطرح شده در آن، متوجه میشود که دست فرد ارسال کننده خالی نیست و نسبت به پرداخت حق او اقدام میکند.
دانستن نکات حقوقی ساده که در این سلسله گزارشها برای شما مخاطبان گرانقدر خبرگزاری دانشجو درج میشود، موجب افزایش آگاهی و ارتقاء اطلاعات حقوقی شما خواهد شد و به احقاق هر چه سادهتر حقتان کمک میکند.