به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ ریزش مو از آن دست مشکلاتی است که تقریبا میتوان گفت اغلب افراد یک بار هم که شده از دچار شدن به آن رنج کشیده و نگران شده و اعتماد به نفس خود را هم به دلیل نداشتن موی زیبا و سالم از دست دادهاند.
آنچه با عنوان نتایج مطالعات علمی درباره ریزش مو میان مردم مطرح است این است که ریزش روزانه ۸۰ تا ۱۰۰ تار مو به اتفاقی طبیعی است و با این اوصاف نباید نگران این باشیم که دچار ریزش مو شدهایم.
اگر ریزش مو بیش از حد طبیعی باشد و تراکم موهای فرد به مرور از یک دوره زمانی مشخص بیش از پیش کاهش پیدا کند، آن وقت است که باید به دنبال راه حلی درست و صحیح برای رهایی از این مشکل باشد و باید به پزشک متخصص مراجعه کند.
در برخی از موارد ریزش مو ارثی و ژنتیکی است و در چنین مواقعی کمتر میتوان به کاهش ریزش مو و افزایش تراکم و استحکام موهای فرد درگیر با این مشکل امیدوار بود.
گاهی هم به دلیل اضطراب و استرس مداومی که فرد به دلایل مختلفی چون شغل پر استرس درگیر آن است، تغذیه نامناسب، استفاده از محصولات افزایش زیبایی ظاهری مو و ... فرد دچار ریزش مو شده و به دلیل بروز این مشکل پریشان و در هم ریخته میشود.
سیامک افاضلی پزشک داروساز در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: ریزش مو علل متعددی دارد و مهمترین آن همان بحث هورمونی یا ترکیب هورمون مردانه و سابقه ژنتیکی در افراد است و بیماریهای ناشی از اضطراب نیز از عوامل بعدی به شمار میآیند.
وی تصریح کرد: نوعی از ریزش مو به دلیل بیماریهای ویروسی است و وقتی که مو وارد فاز استراحت خود میشود، به صورت عمده منجر به ریزش مو در نواحی مختلف سر میشود.
این پزشک داروساز خاطرنشان کرد: کمخونی، سوء مصرف مواد، نبود برخی از املاح و ویتامینها در بدن و ... در کنار عوامل هورمونی و ژنتیکی هم در مراحل بعدی منجر به ریزش مو در میان افراد مختلف میشوند.
افاضلی همچنین یادآور شد: اولین اقدام در درمان ریزش مو مراجعه به پزشک متخصص پوست برای علت یابی و سپس شروع درمان است و همه افرادی که دچار این اختلال شدهاند باید در صورت افزایش ریزش مو که بیشتر از حد طبیعی رخ میدهد، به پزشک مراجعه کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: تریکوژن یک داروی کاملا ایرانی برای درمان ریزش مو در افراد مختلف است که در تهیه و تولید آن حدود ۱۰ سال زمان صرف شده و کار تولید آن بر عهده کارشناسان و پزشکان متخصص بوده است.
این پزشک داروساز تاکید کرد: برای درمان ریزش مو بعد از ابتلا به بیماریهای عفونی مثل کرونا باید داروهای تقویتی و همچنین تونیکهای ویژه این امر مورد استفاده قرار بگیرد.
افاضلی خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد بعد از ابتلاء به بیماری کرونا دچار ریزش مو میشوند و اگر درمان نشوند، تا کاهش تراکم موی سر و طاسی هم ادامه پیدا میکند.
وی اضافه کرد: برای درمان ریزش مویی که علت آن ژنتیکی است، روشهای محدودی وجود دارد اما اصلاح بیماریهای زمینهای میتواند به درمان ریزش مو بسیار کمک کننده و موثر باشد.