گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - محمود کوهستانی، در انتخابات سال 92 حسن روحانی رییس جمهور کشورمان به نقش مهم مطبوعات در شفافیت حاکمیت و جلوگیری از فساد تاکید داشتند و در طول این سال ها بارها شعارهای خود را درباره آزادی رسانه ای تکرار کرد اما تاکنون این شعارها به معنای واقعی تحقق نیافت. به خصوص اینکه رسانه ها بدون پشتیبانی دولت نمیتوانند این نقش مهم را ایفا کنند. مجموعه دکترسلام نیز از این قاعده مستثنی نیست.
محمد اسماعیل سعیدی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با خبرگزاری دانشجو؛ در این رابطه با اشاره به اینکه آزادی بیان یکی از آرمان های انقلاب است، گفت: دولت ها مکلفند در راستای تحقق آرمان های کشور، شرایط و تدابیری را اتخاذ کنند که زمینه آن برای انتقاد مردم و رسانه ها فراهم شود. آزادی بیان باید در قالب مطبوعات به انعکاس انتظارات پرداخته و زبان گویای مردم باشد. لذا رسانه ها پلی بین مردم و حکومت است و دولت وظیفه دارد از آن ها حمایت کند.
وی افزود: دولت بارها در تبلیغات انتخاباتی خود به مسئله آزادی بیان و حمایت از رسانه و مطبوعات پرداخته است اما باید ببینیم تاکنون این شعارها محقق شده است یا خیر. همه می دانند آزادی مطبوعاتی در دولت روحانی کاملا تبلیغاتی بوده و در عمل تاکنون محقق نشده است. اگر مجوزی به رسانه ها داده نشود بخاطر اهداف سیاسی است و مجموعه دکتر سلام نیز از این قاعده مستثنی نیست و این آسیب بزرگی به ملت خواهد زد. فلذا باید زمینه ای فراهم شود تا مطبوعات بتوانند حرف مردم را به گوش مسئولین برسانند و مشکلات و انتظارات را بازگو کنند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه سنگ اندازی در مجموعه طنز دکتر سلام اهداف سیاسی را دنبال می کند و دولت به لاپوشانی مشکلات پرداخته است، گفت: این مجموعه مردمی مشکلات جامعه را به زبان طنز و منتقدانه بیان می کند و بین جوانان جایگاه ویژه ای دارد. دولت با مخالفت با این برنامه نقد سالم را از مردم گرفته و مانع رفع ایرادها و مشکلات می شود. بستن فضای انتقاد کار بادنجان دور قاب چین ها است و متملقین و افراد ارزن و چابلوس را دور کشور جمع می کند. همانطور که امام علی(ع) فرموده اند: اگر در جامعه همه چیز پنهان شود افراد کوچک در مناصب بزرگ حضور پیدا کرده و مشکلات عدیده ای برای مردم به وجود می آید. لذا اگر در طی سالیان گذشته برخی مطبوعات تعریف و تمجدید بیخودی از دولت فعلی نمی کردند مشکلات عدیده اقتصادی و اجتماعی وجود نداشت.
مجموعه طنز "دکترسلام" سال گذشته برای گرفتن مجوز برگزاری در سالن 12 هزار نفری آزادی دو ماه تحت فشار عجیبترین موضوعات قرار گرفت. ابتدا برای صدور مجوز حدود ۲۰ روز بین بخش های مختلف دولت پاسکاری و بعد از مکاتبه با استانداری و فرمانداری بلاخره مجوز برگزاری را بدست آورد. اما گفتنی است که دولت با استناد به همین مجوز کارشکنیهای سنگینی را شروع و هر روز یک بهانه جدید برای محدود کردن مراسم تراشید.
امسال شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور و وزارت ورزش بهانه جدیدی از جمله استفاده حداکثری از ظرفیتهای ورزشی و جلوگیری بروز آسیبهای فیزیکی به سالنهای «تخصصی ورزشی» را به عنوان موانع برپایی این جشن در مجموعه ورزشگاه آزادی بیان کرده و سوال اینجاست که چرا مکان های ورزشی در همایش های مختلف مانند همایش حامیان میرحسین موسوی، همایش حامیان حسن روحانی، همایش کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی، همایش سراسری معتادان بهبود یافته، کنگره حمایت از طب اسلامی - ایرانی، جشن دوقلوهای ایران تخریب نمی شود اما برای این مجموعه طنز تخریب زا شده است؟ جواب واضح است، دولت نمی خواهد انتقاد بپذیرد، نمی خواهد یک مجموعه مردمی پیشرفت کند، آن را تحریم می کند تا مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور را پنهان کند و به اهداف شخصی و سیاسی خود برسد.
دولتی ها و اصلاح طلبان، با به خط کردن لشکری از بازیگران و اجرای کنسرت و استندآپ کمدی در ایام انتخابات، نتوانستند اماکن ورزشی را پر کنند، اما امروز چون می بینند در یک جشن دانشجویی که نه خبری از کارهای پوپولیستی مثل کنسرت و بزن و بکوب نیست و یکباره چندین هزار نفر در یک محل جمع می شوند و به انتقاد دولت وقت می پردازند به یکباره شرایطی را رقم می زند تا مراسم با مشکل روبرو شود. اصلا فرض که بتوان جلوی منتقدین رو گرفت، آیا می توان جلوی صدای مردم را نیز در اوج فقر و نداری گرفت؟ پس می توان گفت اینها قلدرهایی هستند که دم از آزادی و دموکراسی زده و برای اهداف سیاسی خود تنها شعار می دهند و دروغ می گویند.
در هر حال آنچه که در تاریخ میماند این است که دولت دوازدهم با اقدامات گازانبری به دنبال محدودکردن بزرگترین جشن دانشجویی کشور بوده و جوانانی که امروز از ورود به این برنامه منع میشوند هیچ وقت دولت تدبیر و امید را با کلیدواژه آزادی به یاد نخواهند آورد.