به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، نشریه "فوکوس" آلمان در مطلبی نوشت: در یک دنیای انرژی در حال تغییر، اروپا با چالش حفاظت و گسترش زیرساختهای دریایی خود به صورت هم زمان مواجه است. پس از اقدامات خرابکارانه در خطوط لوله نورد استریم ۱ و ۲، نقاط ضعف در این راستا مشخص میشود.
در ادامه این گزارش آمده است: اقدامات خرابکارانه در خطوط لوله نورد استریم ۱ و ۲ نشان داده است که زیرساختهای دریایی اروپا آسیب پذیر است.
همچنین روزنامه آلمانی دی ولت در گزارشی در این باره نوشت: با وجود یافتههای جدید متعدد، مشخص نیست چه کسی در پشت این حملات بوده است، اما سران کشورهای اروپایی و دولتهای اروپایی با واقعیت جدیدی مواجه شده اند و آن این است که مهاجمان بالقوه میتوانند زیرساختهای دریایی را هدف قرار دهند تا جامعه اروپایی را فلج کنند.
با وجود این خطرات، کمیسیون اروپایی به دنبال هدف بلندپروازانه کاهش انتشار گازهای گلخانهای به میزان ۵۵ درصد در طول هفت سال آینده است. گسترش زیرساختهای دریایی نقش اساسی در این امر ایفا میکند. به عنوان مثال، در ماه آوریل، اولاف شولتز، صدر اظم آلمان و سران دولت هشت کشور دیگر بیانیهای را امضا کردند تا دریای شمال را به یک نیروگاه سبز تبدیل کنند.
به گزارش روزنامه دی ولت برای انجام این کار، آنها بر ساخت مزارع بادی فراساحلی و جزایر انرژی تکیه میکنند که باید تا سال ۲۰۵۰ حدود ۳۰۰ گیگاوات در سال تولید کنند.
در عین حال، امنیت زیرساختهای دریایی اهمیت بیشتری پیدا میکند. زیرا به گزارش این روزنامه کشتیهای روسی هم اکنون در آبهای شمال اروپا برای جمع آوری اطلاعات حضور دارند. ماه گذشته، کشتیهای جاسوسی روسیه در آبهای اسکاندیناوی در حال نقشهبرداری از مزارع بادی و خطوط برق دریایی مشاهده شدند؛ بنابراین به نظر میرسد که زیرساختهای دریایی اروپا هدف اقدامات خرابکارانه احتمالی باشد.
جزایر انرژی برنامه ریزی شده یک سنگ بنای مهم برای اجرای تولید انرژی سبز در اروپا هستند. به عنوان مثال، دانمارک در حال انجام مراحل لازم برای ساخت یک جزیره انرژی است. کشورهای آلمان، بلژیک و هلند نیز در حال برنامه ریزی برای ساخت چنین جزایری هستند. با این حال، حفاظت از کابلهای زیردریایی که این جزایر را به هم متصل میکنند، یک چالش برای اروپا است.
در ادامه این مطلب آمده است: اهمیت حفاظت از زیرساختهای دریایی در سالهای اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است. بر اساس پیش نویس گزارش مجمع پارلمانی ناتو، نیاز فوری به سرمایه گذاری در حفاظت و تنظیم زیرساختها و بهبود هماهنگی وجود دارد. بر این اساس طرح جامع فضایی دریایی برای کل دریای شمال که توسط کریستین بوگر، استاد دانشگاه کپنهاگ پیشنهاد شده است، میتواند گام مهمی در این راستا باشد.
بوگر در این باره گفت با تمام تمرکز بر پیشگیری و نظارت، در صورت آسیب ناگهانی نباید از ظرفیت تعمیر غافل شد. به گفته وی زیرساختهای دریایی یکی از پاشنههای آشیل اروپاست که حفاظت و نگهداری از آن از اهمیت بالایی برخوردار است.