به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش بینالمللی تفسیر تسنیم گفت: همه چیز در سال ۱۳۶۱ از مدرسه سعادت آغاز شد. شاگردی کوچک از شاگردان حضرت استاد بودیم و هستیم. در مسندهایی که پدید آمد فرصتی فراهم شد برای آنچه که آموختهایم. اتفاقی که در تفسیر تسنیم رخ داده از زوایای مختلف قابل بررسی است.
صالحی در ادامه بیان کرد: از امتیازات و نکات خاصی که در این تفسیر است میتوان به آن اشاره کرد؛ این تفسیر از یک فضای شفاهی به یک فضای کتبی منتقل شده است. در طول نزدیک به ۴۰ سال تفسیرهای شفاهی متعددی در توصیف تاریخ اسلامی و شیعی داشتیم، اما این تفسیر از جهات متعدد در این فضا متفاوت و متمایز است. طول دوره این تفسیر که بالغ بر ۴۰ سال است قابل بررسی است. تفاسیری ارائه شدند، اما در دورههای کوتاهتر که چیزی حدود ۸۰ جلد است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش بینالمللی تفسیر تسنیم همچنین با اشاره به نقش مهم آیت الله مصباح یزدی در جریان تفسیری حوزه علمیه قم تأکید کرد: آیت الله مصباح یزدی (ره) در یک همایش تفسیری در سال ۹۱ ضمن تبیین نقش حرکت تفسیری علامه طباطبایی اشاره به حرکت تفسیری حضرت استاد نیز داشتند. جریان تفسیری حوزه علمیه قم در دهههای اخیر به طور جد مدیون ایشان بود.
وی در مورد ویژگیهای تفسیر تسنیم آیت الله جوادی نیز اذعان داشت: در فصل بندی، تفسیر تسنیم چهار فصل را میبینیم. گزیده تفسیر، تفسیر، اشارات و لطایف؛ و روایات تفسیری که فصل مستقلی در فصول تفسیر تسنیم قرار دارد. حجم و مقدار پرداخت به روایات در تفسیر تسنیم اهمیت دارد و در هر جلد ۱۰۰ تا ۱۵۰ صفحه روایات دارد، یعنی در ۸۰ جلد حداقل ۸هزار صفحه روایات است.
صالحی بیان کرد: تفسیر قرآنبه قرآن مسیر قابل توجهی در طول تاریخ تفسیر داشته است. بی تردید علامه طباطبایی (ره) نقش مهمی در تکامل این روش و عمق بخشی به آن داشته است، اما بیتردید حضرت آیت الله آملی جوادی این مسیر را بسیار گستردهتر کردند.