عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: هر چند در سازمانهای همکاری اقتصادی اکو عضو شده ایم، اما برای مشارکت کردن نیامدیم. نیامدیم در همکاری با کشورهای مختلفی که عضو سازمانهای اقتصادی هستند کارخانههای مشترک ایجاد کنیم.
ماجرای سفر وزیر صمت به سوریه، بار دیگر اهمیت بخش خصوصی در شرایط تحریمی کشور را نشان میدهد. تجربه نشان داده که بخش خصوصی، بیش از آنکه متاثر از تحریمهای خارجی باشد؛ از تحریمهای داخلی و نبود هماهنگی در سیاستگذاریهای اقتصادی کشور آسیب میبیند.
کارشناسان زیادی بر سیاست گذاری با فرض وجود تحریمها و بها دادن به خنثی سازی تحریمها تاکید کردهاند. یکی از ابعاد مهم در این مسئله، خنثی سازی تحریمهای بانکی است. امری که به اندازه کافی به آن توجه نشده و ...
کد خبر: ۹۷۲۵۳۴ تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۸/۱۹
پرونده ویژه دیپلماسی اقتصادی ۱۴| بررسی طرح جرم انگاری بازگشت ارز حاصل از صادرات
در روزهای اخیر مجلس شورای اسلامی با بررسی طرح جرم انگاری عدم بازگشت ارز صادراتی حاشیههای فراوانی را به وجود آورد و صادرکنندهها در صف اول نتقدین به این طرح مجلس قرار گرفتند.
داشتن یک بازار بزرگ منطقهای با وجود ۱۵ همسایه خشکی و دریایی با بیش از ۶۰۰ میلیون جمعیت و سواحل دریایی طولانی، موقعیت مناسب و بازاری پربار برای استفاده از تولیدات داخلی کشورمان است، اما بدون حضور رایزنان بازرگانی استفاده درست و کامل از این ظرفیت میسر نخواهد بود
رئیس اسبق سازمان توسعه تجارت گفت: با عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای، مسیر قابل توجهی پیش روی ایران برای توسعه تجارت باز شده و باید با استفاده از اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از آن بهرهبرداری کنیم.
سرپرست سابق سازمان توسعه تجارت گفت: در اکسپو بیش از ۱۹۰ کشور دنیا دور هم جمع میشوند تا بگویند چه بوده اند، چه هستند و در چه مسیری رو به آینده حرکت میکنند و این یک فرصت بزرگ برای همه کشور هاست تا متوجه شوند جهان در چه مسیری حرکت میکند.
مدیر مرکز مطالعات ایران و ترکیه گفت: ایران وترکیه میتوانند بازارهای مصرفی خوبی برای یکدیگر باشند و نیازهای خود را با سرمایه گذاری در بخشهای ضروری به صورت مشترک تعریف کنند.
استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: بی شک لغو کلیه تحریم ها، تقویت تولید و رقابت پذیر کردن تولید مهمترین پیش شرطها و نیازهای تحقق وعده دو برابر کردن میزان صادرات ایران است.
استادیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران کفت: در افغانستان کشور های زیادی در حال سرمایه گذاری هستند. اگر ایران قصد جدی برای سرمایه گذاری داشت تا کنون باید لوله های گاز را به هر نحوی به افغانستان میکشید که تاکنون عملی نشده و این نشان از درک نادرست ما نسبت به شرایط دارد.
سرپرست اسبق سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ۹۹۰ هزار شهرک صنعتی در کشور داریم که تقریبا ۴۵ هزار واحد از آنها فعالاند، فقط ۹۰۰ شرکت داریم که صادرات انجام میدهند که عدد آنها نیز کمتر از ۲ میلیارد دلار است!
کارشناس مسائل چین و اوراسیا گفت: وقتی علی رغم حضور ایران، نامهایی چون مصر، مکزیک، تایلند، تاجیکستان و گینه را به عنوان اعضای بریکس پلاس میبینیم تنها و تنها یک نتیجه حاصل میشود که تعامل غیر فعال دولت وقت، این فرصت را از ایران گرفته است.
در پی قطع ارتباط سیستمی سامانه جامع تجارت و سامانه مربوط مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضائیه و ایجاد اختلال در فرآیند صدور و تمدید کارت بازرگانی، برخی از اعضای اتاق بازرگانی تهران از نارضایتی شدید تجار و فعالان اقتصادی خبر میدهند.
معاون اسبق وزارت صمت گفت: به کار انداختن ظرفیتهای خالی تجارت ما با کشورهای دیگر فقط نیازمند هوشمندی و مدیریت درست این عرصه است که بتوانیم در جهت افزایش مراودات اقتصادی اعم از صادرات و واردات دستاوردهای خوبی داشته باشیم.
ايران با وجود موانع امنيتی منطقهای و فرامنطقهای كنونی، توانسته در بازار افغانستان نفوذ بسياري يابد و به بزرگترين صادركننده كالا به افغانستان مبدل گردد. با اين حال، روابط اقتصادي فعلی دو كشور، به شدت از چالشهای غالباً امنيتي شده تأثير پذيرفته است.
پژوهشگر دفتر مطالعات دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: اگر بخواهیم عملکرد این چند دهه اکو را در نظر بگیریم باید گفت عوامل سیاسی در این پیمان همواره بر جنبههای اقتصادی غلبه داشته و این امر گویای آن است که اکو عملکرد خوبی برای رسیدن به اهداف داشته ولی نمیتوان گفت که به اهدافش رسیده است.
مشکلات بیشماری در راه توسعه تجارت خارجی ایران وجود دارد که علیرغم اظهارات مسئولان اجرایی، بسیاری از آنها جنبه داخلی دارد. حضور کمرنگ متولیان تجارت خارجی مانند صندوق ضمانت صادرات، از جمله عواملی شناخته می شود که در عدم پیشرفت روابط تجاری با کشورهای منطقه اثرگذار است.
ابراهیم رزاقی نوشت: اگر دلارهای ارزان قیمت ۴۲۰۰ تومانی به جای قرار گرفتن در خروجیهای واردات در کانال حمایت از تولیدکنندگان و صنایع تبدیلی قرار میگرفت به سرعت میتوانستیم ضمن افزایش اشتغال و تامین نیازهای داخلی به افزایش صادرات نیز بیاندیشیم.