گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، فاضلاب خوزستان و آب گرفتگیهای متعدد شهرهای این استان در سالهای قبل تبدیل به معضل جدی مردمانش شده بود.
خوزستان به دلیل قدمت تاریخی دارای سیستمهای مدیریت آب و دفع فاضلاب قدیمی بود؛ ولی بعدها که بحث سیستمهای دفع فاضلاب مدرن و پیشرفته به وجود آمد این استان درگیر جنگ تحمیلی و خرابیهای پس از آن شد و به دلیل تغییر اولویتها از احداث سیستمهای نوین آب و فاضلاب غفلت شد.
در سالهای گذشته به دلیل وقوع آبگرفتگیهای متعدد و مشکلات زیاد در حوزه آبفا اعتبارات میلیون دلاری در این زمینه اختصاص یافت تا خوزستانیها منتظر تحول در این شرکت باشند.
گاهی عمق بحران فاضلاب به حدی میرسید که آب از سر وسایل خانگی و اجناس در فروشگاهها میگذشت و اهالی خانههای آسیب دیده در محاصره آب به پشت بامها پناه میبردند و چادرهایی برای اسکان علم میکردندمسئولین نیز طبق معمول خبری ازشان نمیشد و یا با وعده وعیدهای مختلف از زیر بار مشکلات فاضلاب شانه خالی میکردند
جلسههای متعدد ستاد مدیریت بحران برای حل مشکلات فاضلاب خوزستان، یکی پس از دیگری تشکیل میشد، تصمیمهایی اتخاذ و بر روی کاغذ نوشته میشد، اما هیچ کدام به عمل تبدیل نمیشد ساده تر بگوییم،استان خوزستان در اصل دچار بحران مدیریتی شده بود.
اهتمام جدی دولت سیزدهم به آب و فاضلاب خوزستان
انتظار خوزستانیها برای حل مشکلات آب و فاضلاب و عقب ماندگی استان در اجرای پروژههای مربوط به حوزه آبفا سبب شد که آیت الله رئیسی قبل از آغاز به کار دولت سیزدهم جلسهای با مسئولان عالی رتبه کشور و جمعی از مقامات استانی خوزستان برگزار کند
در نهایت وزیر نیرو با صدور حکمی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور را تغییر داد و اتابک جعفری در راس شرکت مادر تخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور منصوب شد
این انتصاب نوید تغییرات در شرکتهای تابعه میدهد و خوزستانیها امیدوارند ادامه این تغییرات سبب بهبود وضعیت آب و فاضلاب در این استان شود تغییری که میتواند دغدغه اول مردم خوزستان را در دولت رئیسی محقق کند. پس از گذشت چیزی حدود سه سال، بهسازی و تعمیر شبکه آب و فاضلاب خوزستان بر روی غلتک افتاده است.
درحالی که در سال ۹۸ بحران فاضلاب حتی به خانههای مردم خوزستان نیز نفوذ کرده بود اما حالا خبرهای خوبی از مسئولان و مدیران آبفا استان به گوش میرسد. در حقیقت قدم های جدی در دولت جدید برای بهبود شبکه فاضلاب خوزستان انجام گرفت.
نخست، تامین اعتبارها برای رفع مشکل فاضلاب خوزستان که همچون دردی بی درمان میماند، در دستورکار قرار گرفت.
در قدم بعدی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان تغییر کرد و تصمیمهای جدی مبنی بر بهسازی و تقویت شبکه فاضلاب اتخاذ شد و این گونه که به مشام میرسد و فعالیتهای عمرانی در نقاط مختلف مشاهده میشود، پیشروی اقدامات جدی شده است.
مدیرعامل شرکت آبفای کشور درباره بهبود شبکه فاضلاب خوزستان میگوید: موضوع مهم در بارندگی اخیر استان خوزستان این است که در نقاط اصلاح شده شبکه فاضلاب که از جمله نقاط بحرانی آبگرفتگی در بارندگی سالهای گذشته بودند، در این بارشها به خوبی عمل کردند و دیگر شاهد آب گرفتگی در این مناطق نبودهایم.
به دلیل اهتمام جدی دولت سیزدهم به حل مشکل فاضلاب خوزستان، رییس جمهوری در نخستین سفر استانی خود، به طور سرزده به خوزستان سفر کرد و در نخستین بازدید وضعیت اجرایی شبکه فاضلاب اهواز را از نزدیک بررسی، و قول حل این مشکل را در آینده نزدیک داد.
در ادامه حل مشکل فاضلاب خوزستان به اولویتی برای دولت و وزارت نیرو تبدیل شد.به گونهای که وزیر نیرو شنبه هر هفته با برگزاری نشستی به صورت برخط با مسوولان آب و فاضلاب خوزستان، آخرین اقدامهای صورت گرفته را پیگیری، و دستور لازم را برای حل موانع میدهد.