آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۰۱۵۲۷
کولانی در گفتگو با دانشجو:

خوش‌بینی دولت در سند تحول به مذاکرات هسته‌ای مطلوب نیست

دبیر بین‌الملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: سند تحول دولت در بخش هسته‌ای بر مذاکرات و همچنین خوش‌بینی به مذاکرات جاری متمرکز شده که به نظر بنده اصلاً مطلوب نیست.

خوشبینی دولت در سند تحول به مذاکرات هسته‌ای مطلوب نیست

کولانی، دبیر بین الملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری، دانشجو، گفت: سند تحول دولت مردمی چند روزی است که با همت دولت سیزدهم منتشر شده، جای خوشحالی است که دولت توانسته است یک سند مدون در حوزه تحول حکمرانی منتشر کند؛ این سند شامل بند‌های مختلفی از جمله مسائل سیاست خارجی و امنیتی جمهوری اسلامی است که به بخش‌های وضعیت مطلوب، چالش‌ها و راهکار‌ها تقسیم بندی شده است.

وی با بیان اینکه نقطه قوت این سند در حوزه سیاست خارجی، واقع بینی و عدم تمرکز صرف بر مسائل سیاست خارجی ست، اما انتقاداتی نیز به این سند در بخش سیاست خارجی وارد است، افزود: یکی از انتقادات وارد این است که سند تحول دولت در بخش هسته‌ای بر مذاکرات و همچنین خوشبینی به مذاکرات جاری متمرکز شده که به نظر بنده اصلاً مطلوب نیست، هرچند اشاراتی مبنی بر انجام مذاکرات عزتمندانه با هدف موضوعی رفع تحریم‌های ظالمانه در داخل سند وجود دارد، اما به نظر می‌رسد دولت حساب ویژه‌ای بر رفع تحریم‌ها از طریق مذاکره با دولت‌های غربی باز کرده است.

کولانی بیان کرد: از نظر بنده می‌توان مذاکرات را با جدیت پیشبرد، اما به گونه‌ای در عموم از این صحبت نکرد که ما امیدواریم به رفع تحریم‌ها که این خودش منجر به انتقال سیگنال‌هایی طمع برانگیز به غرب است و طبیعتاً طرف‌های مقابل در مذاکرات را قانع خواهد کرد که ایران هنوز هم به برجام وابسته و امیدوار است، هرچند برجام نصفه و نیمه‌ای که در این مذاکرات برای ایران تدارک دیده اند. دولت باید ضمن انجام مذاکرات از هرگونه خوش‌خیالی، اعتماد به وعده‌های غرب و همچنین ذوق زدگی از وعده رفع تحریم جدا اجتناب کند.

وی اظهار کرد: نکته بعد بحث چالش عدم استفاده از دیپلماسی اقتصادی است که در این سند مسکوت مانده است؛ یکی از چالش‌های اساسی سیاست خارجی ما عدم اقبال مسؤولین دستگاه سیاست خارجی و همچنین دیپلمات‌های ما به انواع مختلف دیپلماسی است، از دیپلماسی اقتصادی گرفته تا دیپلماسی عمومی که مطلقاً در ایران توجهی به آن نمی‌شود، بسیاری از سفارتخانه‌های ما در کشور‌های خارجی ظرفیت‌های عظیم فرهنگی و اقتصادی دارند، اما به دلیل نگاه بسیار سنتی حاکم بر دستگاه سیاست خارجی و عدم به کار گیری متخصصان جوان و خوشفکر در این حوزه این مقوله مغفول مانده است.

کولانی بیان کرد: در بخش تهدیدات امنیتی و لزوم مقابله با آنان نیز مطالبی مطرح شده که مهمترین آنان تبیین شرارت‌های رژیم صهیونیستی و همچنین مقابله با تهدیدات تروریستی بیگانگان است که این بخش هم علاوه بر حفظ و توسعه قدرت نظامی نیازمند فعالسازی دیپلماسی منطقه‌ای و همکاری با کشور‌های غرب آسیا و همچنین سایر نقاط دنیاست.

وی اضافه کرد: در بخش همکاری با سازمان‌های بین المللی و منطقه‌ای نگاه‌های خوبی در این سند وجود دارد که بنده امیدوارم با خروج نگاه تک بعدی دولت به سیاست خارجی و انجام چرخش‌های تحول آفرین که در سند نیز وجود دارد، شاهد اتفاقات مثبتی در این حوزه باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار