به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو دکتر غلامعلی محمدی در اولین نشست سراسری با مدیران ستادی و استانی در سال جدید با تبیین اولویتهای ترسیمی سازمان برای سال ۱۴۰۱ خواستار اهتمام جدی مدیران به اجرای دقیق این اولویتها باهدف توسعه اشتغال زندانیان، افزایش کیفیت خدمات و کاهش هزینهها شد.
رئیس سازمان زندانها در این نشست که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد با اشاره به عملکرد سال گذشته سازمان گفت: در سال گذشته اقدامات مختلفی با هدف توسعه سامانههای الکترونیک، کاهش جمعیت کیفری، توسعه اشتغال زندانیان صورت گرفت که جای دارد از زحمات تمامی مدیران و همکارن تشکر و قدردانی کنم.
وی اظهار داشت: خوشبختانه با برنامه ریزی صورت گرفته در خصوص تامین پابندهای الکترونیک متناسب با نیاز سازمان و آرای صادره از سوی مراجع محترم قضایی نه تنها این تعداد پابند تامین شد بلکه تعداد قابل توجهی نیز در اختیار داریم که با صدور رای توسط دادگاه در اختیار زندانی قرار خواهیم داد.
عضو شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به تاثیر استفاده از پابندهای الکترونیکی در کاهش جمعیت کیفری، کاهش مجازات حبس و همچنین کاهش هزینه نگهداری افراد در زندانها گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته امیدوار هستیم تا نیمه سال جاری تعداد پابندها را به عدد سی هزار برسانیم که این خود یک گام تحولی در خصوص استفاده از سامانههای الکترونیکی خواهد بود.
معافیت مالیاتی برای سرمایه گذاری در بخش اشتغال زندانیان
محمدی در ادامه گفت: یکی دیگر از اقدامات مهم صورت گرفته در سال گذشته تصویب مصوبه معافیت مالیاتی سود حاصل از سرمایه گذاری در بخش تولید در زندانها توسط مجلس شورای اسلامی بود که میتواند زمینه ساز حضور بیشتر از قبل کارآفرینان و صاحبان کارگاههای تولیدی برای استفاده از نیروی کار زندانیان در زندانها باشد.
اعلام اولویتهای هشت گانه سازمان زندانها در سال ۱۴۰۱
رئیس سازمان زندانها در ادامه به تبیین برنامهها و اولویتهای سال جدید پرداخت و اظهار داشت: انتظار من از تمام مدیران و همکاران در زندانهای سراسر کشور این است که به طور جد برای عملیاتی شدن این برنامهها که در سه بخش کوتاه مدت (تا پایان خردادماه) میان مدت (تا پایان شهریورماه) و بلند مدت (تا پایان سال) طراحی شده است تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
اولویت اول: اشتغال زندانیان
رئیس سازمان زندانها در تشریح اولویت اول گفت: اشتغال زندانیان همواره جزء اولویتها و برنامههای اصلی بوده است که امسال با توجه به نامگذاری سال با عنوان" تولید دانش بنیان اشتغال آفرین" از سوی مقام معظم رهبری انتظار میرود اشتغال در زندانها مورد توجه جدیتر قرار بگیرد.
وی با اشاره به معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در بخش اشتغال زندانیان اظهار داشت: با توجه به مصوبه معافیت مالیاتی فرصت خوبی برای توسعه اشتغال در زندانها به عنوان مهمترین بستر اصلاح و تربیت فراهم است. وی با اشاره به قراردادن استان گیلان به عنوان استان پایلوت برای توسعه اشتغال حداکثری زندانیان از مدیران کل سایر استانها خواست یک زندان را برای توسعه اشتغال بصورت فوق برنامه انتخاب کنند.
اولویت دوم: کاهش جمعیت کیفری زندانها
رئیس سازمان زندانها با اشاره به اینکه بدون کاهش جمعیت کیفری نمیتوان برنامههای اصلاحی و تربیتی را به درستی در زندانها پیاده سازی کرد گفت: یکی از راهکارها برای کاهش جمعیت کیفری در زندانها استفاده از پابندهای الکترونیکی است که در این زمینه در قانون آیین دادرسی کیفری به شورای طبقه بندی زندانیان نیز اجازه داده شده است تا افراد واجد شرایط را به مراجع قضایی معرفی کنند تا از این ظرفیت استفاده شود بنابراین مددکاران زندانها افراد واجد شرایط را شناسایی کنند تا از این امکان قانونی بهرهمند شوند.
اولویت سوم: ارتقاء کیفیت غذا
تاکید دیگر رئیس سازمان زندانها ارتقاء کیفیت غذا در زندانها بود. وی بیان داشت: در خصوص طبخ غذا برای زندانیان و سربازان حاضر در زندانها باید حساسیت و دقت بیشتری شود تا ضمن بهبود کیفیت غذا صرفه جویی در مصرف و کاهش دور ریزها نیز رعایت شود.
اولویت چهارم: بهینه سازی فرآیندها
بهبود فرآیندها و بهینه سازی برنامههای اجرایی در زندانها مطالبه دیگر رئیس سازمان زندانها از مدیران ستادی و استانی بود. وی اظهار داشت: هدف از بهینه سازی فرآیندها تامین حقوق شهروندی افراد و ارتقاء کیفیت خدمات زندانبانی است.
محمدی با اشاره به چند مصداق از فرآیندهای موجود در زندانها که نیاز به بازنگری دارند گفت: کارگروهی برای احصاء تمام فرآیندها و اعلام روش بهبود و بهینه سازی آنها تشکیل خواهد شد که تا پایان خرداد ماه گزارش جامع خود را ارائه نمایند.
اولویت پنجم: توجه به امور رفاهی کارکنان
رئیس سازمان زندانها توجه به امور رفاهی کارکنان را امری اجتناب ناپذیر در بهبود کارائی افراد عنوان کرد و گفت: اماکن اقامتی سازمان در شهرهای مختلف تا قبل از شروع تابستان باید بازسازی شوند تا کارکنان زندانهای سراسر کشور بتوانند ازآنها استفاده نمایند.
اولویت ششم: شناسایی نیروهای کارآمد و نخبه در زندانها
محمدی دفتر آموزش و پژوهش سازمان و اداره کل امور کارکنان را مکلف کرد تا با برنامه ریزی درست ضمن شناسایی کارکنان نخبه در سراسر کشور و برگزاری دورههای آموزشی مورد نیاز، این افراد را برای پستهای مهم مدیریتی در سطوح مختلف سازمان آماده نمایند.
وی اظهار داشت: باید بدنه مدیریتی سازمان از افراد با تجربه در امور زندانبانی و آگاه به دانش روز تشکیل شود و در این راستا کارگروه تعیین شده مکلف خواهند بود تعداد ۲۰۰ نفر را انتخاب کنند تا برای احراز پستهای مدیریتی بر اساس شایسته سالاری آموزش ببینند.
اولویت هفتم: توجه به خانواده زندانیان
رئیس سازمان زندانها با بیان اینکه توجه به خانواده زندانیان صرفاٌ نباید مادی باشد عنوان داشت: برای بهبود کیفیت ارائه خدمات به خانواده زندانیان نیازمند اصلاح اساسنامه انجمن حمایت از زندانیان با توجه به نیازهای روز هستیم تا فرآیند نحوه جذب کمکهای مردمی، نحوه هزینه کرد آن و نحوه شناسایی خانوادههای نیازمند به صورت دقیق و عادلانه انجام شود.
وی ادامه داد: رسیدگی به امور خانواده زندانیان در سند تحول قوه قضائیه نیز به عنوان یک تکلیف برای سازمان زندانها تعیین شده است از این رو انتظار دارم با جذب کمکهای نهادهای ذیربط و با اولویت قراردادن خانوادههایی که در تامین معیشت دچار مشکل هستند اقدام موثری صورت بگیرد.
رئیس سازمان زندانها تاکید کرد: شاخص ارزیابی عملکرد در این حوزه این خواهد بود که تا پایان تیرماه سالجاری برای ده درصد خانوادههای زندانیان تحت پوشش اشتغال ایجاد شود.
اولویت هشتم: توسعه و تجهیز زندانها
آخرین اولویت ترسیمی برای سال ۱۴۰۱ موضوع توسعه و تجهیز زندانها بود که دکترمحمدی در این زمینه نیز خواستار تجهیز زندانها به سامانههای هوشمند سخت افزاری و نرم افزاری شد.
نیازمند گام تحولی در حوزه رسانه هستیم
رئیس سازمان زندانها نکات دیگری را نیز در دستور کار مدیران زندانهای کشور قرار داد که مهمترین آنها موضوع اطلاع رسانی جامع و درست خدمات زندانبانی و استفاده از ظرفیتهای رسانه بود.
دکتر محمدی با اشاره به اینکه بسیاری از خدمات زندانهای کشور به درستی اطلاع رسانی نشده اند گفت: عملکرد ما در حوزه رسانه ضعیف است و نیازمند یک گام تحولی در حوزه رسانه هستیم.
وی بیان داشت: بسیاری از خدمات ما در زندانها در دنیا کم نظیر و بی نظیر است از جمله امکان برقراری تماس تلفنی زندانی از داخل زندان با خانواده، استفاده از سامانههای الکترونیکی، فروشگاههای مستقر در زندان ها، تسهیلات قضایی و حقوقی و... که متاسفانه درست اطلاع رسانی نمیشود، اما هر روز شاهد آن هستیم رسانههای فارسی زبان مستقر در خارج از کشور به بهانههای مختلف سعی در سیاه نمایی و دروغ افکنی دارند.
در ادامه این جلسه معاونان سازمان و تعدادی از مدیران ستادی و استانی به ارائه گزارش و بیان نکات مدنظر پرداختند.
شایان ذکر است رئیس سازمان زندانها مدیرکل دفتر ارزیابی عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات را مامور نظارت بر حسن اجرای برنامهها بر اساس زمان بندی اعلام شده و ارائه گزارشهای لازم کرد.