به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، مراسم رونمایی از دستگاه هموژنایزر روتور استاتور، پروژه اجرا شده توسط شرکت هوشمند زیست سپهر در مرکز رشد و کارآفرینی، به عنوان اولین محصول دانش بنیان دانشگاه در سال جدید، با حضور سرپرست دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) برگزار شد.
رضایی، مدیر عامل شرکت هوشمند زیست سپهر در مورد کارکرد دستگاه گفت: هموژنایزر جهت همگن سازی انواع مختلف مواد، خرد کردن و اختلاط در سطح نانومتری استفاده میشود. بسیاری از مدلهای مختلف با استفاده از فناوریهای فیزیکی برای اختلاط ایجاد شدهاند از قبیل هموژنایزرهای مکانیکی روتور استاتور، آلتراسونیک، هموژنایزرهای تحت فشار که در ساخت امولسیونها و ترکیبات در مقیاس نانو متری کاربرد دارد.
وی افزود: پروژه اجرا شده توسط شرکت هوشمند زیست سپهر، یک هموژنایزر مکانیکی از نوع روتور استاتور با تعداد دور ۲۴۰۰۰ دور بر دقیقه میباشد. نکته حایز اهمیت و متمایز کننده این دستگاه علاوه بر دور بسیار بالا، وجود کوپلینگ مغناطیسی در این هموژنایزر میباشد. این کوپلینگ جهت ایجاد ایزولاسیون داخل و خارج راکتور و جلوگیری از خروج گازها و مواد فرار داخل آن از قبیل هگزان در نظرگرفته شده است. این سیستم قابلیت تحمل دمای تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد، تحمل فشار ۵۰ بار و انتقال گشتاور تا ۸ نیوتون متر را دارا میباشد.
مدیرعامل شرکت هوشمند زیست سپهر بیان کرد: هموژنایزر ساخته شده را به جهت سرعت دورانی و خطی و همچنین وجود کوپلینگ مغناطیسی که قابلیت عملکرد آن را تا دما و فشارهای بالا ممکن میسازد میتوان از نمونههای کم نظیر جهان و شرکتهای مطرح عنوان کرد.
رضایی در پایان تصریح کرد: این محصول به سفارش پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و در مدت ۴ ماه مراحل شبیه سازی، طراحی، مدل سازی نمونه اولیه و ساخت نمونه نهایی آن انجام شده است.