به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه سادات کاظمی در ضیافت افطاری رئیس جمهور با نمایندگان اتحادیهها و تشکلهای دانشجویی گفت:توقع ما از رئیس جمهور به عنوان منتخب مردم این است که دغدغههای مردم را نمایندگی کند.
جمهوریت و جایگاه مردم
دولت مردمی از شعارهای خوبی بود که دولت روی آن دست گذاشت و همواره در صحبتها به آن اشاره کرده است.
اما آقای رئیسی مردمی بودن دولت به شعار و کارهای مقطعی نیست و با لکه گیری اتفاقی نمیافتد، تحقق این شعار نیازمند تغییر ریل و جهت جدی است.
اینکه شما به سفرهای استانی ملزم هستید، اتفاق خوبیست، اما این چیزی نیست که بتواند دولت مردمی را محقق کند.
ما در سالهای گذشته با وقایعی از جمله میزان پایین مشارکت انتخاباتهای ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰، عدم تصویب طرح شفافیت، مطرح شدن طرح صیانت و مواردی از این قبیل مواجه بودیم که این اتفاقات، وجوه مردمی نظام اسلامی را در معرض خطر جدی قرار داد و میتوان گفت که صدای مردم در این وقایع شنیده نشد.
توقع ما از رئیس جمهور به عنوان منتخب مردم این است که دغدغههای مردم را نمایندگی کند یا حداقل نسبت به آنها بی تفاوت نباشد. نه اینکه مسئلهای مثل طرح صیانت یا حتی سربازی در جامعه مطرح باشد و رئیس جمهور در قبال همه آنها سکوت کند. این انتظار از شما میرفت که در اینگونه موارد دغدغههای مردمی را نمایندگی کنید و برای تحقق آنها بجنگید نه اینکه با سکوتی قابل تامل از کنار ماجرا گذر کنید.
مطالبات:
مجموعه مطالباتی وجود دارد که مسئلهی جدی مردمی است که صدایشان به جایی نمیرسد و لازم دیدیم در اینجا برخی از آنها را مطرح کنیم.
البته دور از انصاف است که بگوییم در این مسائل هیچگونه پیگیری از جانب مسئولین نشده است، اما انتظار این است شخص رئیس جمهور با ورود به این مسائل کمک شایانی برای حل هرچه سریعتر آنها انجام دهد.
۱- مشکلات مردم دهونک: الحمدلله در این موضوع پیگیریها به جای خوبی رسیدهاست، اما برای حل و فصل این موضوع نیازمند یک عزم راسخ و جدی هستیم که با یک مصوبه هیئت دولت این معضل چند ده ساله به خیر و خوشی به سرانجام برسد.
۲- مشکلات ملوانان کنارکی: پیرو نامهای که درمورد مشکلات ملوانان کنارکی به دفتر جنابعالی ارسال گردید و پیگیریهایی که از وزارت خارجه انجام شد، متاسفانه جواب مشخصی در رابطه با حل مشکل داده نشد و انتظار میرود که تکلیف این مسئله هرچه سریعتر مشخص شده و راههای مرتفع کردن آن از طرف مسئولین ذیربط طی شود.
۳- مشکل شناسنامه دار شدن فرزندان زنان ایرانی که همسرانشان از اتباع خارجی میباشند: در این موضوع علیرغم تصویب قانون مربوطه، در مرحلهی اجرا انقدر به کندی عمل شده است که میتوان گفت تقریبا کاری از پیش جلو نرفته است.
۴- مسئله اشتغال اتباع خارجی: متاسفانه در حال حاضر شاهد هستیم که حتی زمانی که اتباع خارجی تخصصهای مورد نیاز را هم کسب میکنند، امکان اشتغال رسمی ندارند و با مشکلات فراوانی مواجه میشوند و از انجایی که ایران جزو ۲۰ کشور اول مهاجر پذیر جهان است، میتوان از ظرفیت بالای این مهاجران برای رشد علمی و اقتصادی کشور به خوبی استفاده کرد. اما دریغ که از این فرصت هم استفادهای نمیشود؛ و در آخر نیاز است این نقد را خدمت شما و دفترتان اعلام کنیم که این جلسه پنجمین جلسهی شما با دانشجویان از زمان ریاستتان بر قوهی قضائیه تا به الان است و متاسفانه غیر از یک برنامه، محتوای صوتی یا تصویری هیچ یک از برنامهها به صورت آزاد در اختیار تشکلها قرار داده نشده است؛ و نمیدانیم مسئلهای به این پیش پا افتادگی چرا انقدر باید دچار پیچیدگی و مقاومت بشود.