گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * «بودجه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اختصاص نیافت؛ چون مدیران دانشگاه پیگیرش نبودند.» این حرفی بود که مدتی قبل یکی از دانشجویان این دانشگاه به خبرنگار ما گفت.
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ار سال ۷۲ تأسیس شده؛ کمی پس از تأسیس استان اردبیل و جدایی از آذربایجان شرقی. همان ابتدا کارش را با ۸۶ دانشجو در رشتههای پزشکی، پرستاری، مامایی و علوم آزمایشگاهی آغاز کرد. ساختمان اولیه دانشکده پزشکی این دانشگاه در بیمارستان بوعلی اردبیل بود تا سال ۷۵ که به ساختمان اصلی منتقل شد. حالا پس از حدود ۲۰ سال فعالیت حدود ۳ هزار نفر دانشجو دارد و در رشتههای بیماریهای داخلی، زنان و زایمان، اطفال، جراحی عمومی، بیهوشی و مراقبتهای ویژه و ... دانشجو میپذیرد.
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال ۹۴ رتبه ۲۰ را بین دانشگاههای کشور داشت و که این رتبه در سال ۱۴۰۰ به ۳۳ سقوط کرده و گویا مسیر پیشرفت این دانشگاه به سمت عقبگرد است.
در سال ۹۶ وزارت بهداشت بودجهای برای احداث خوابگاه دانشجویی با ظرفیت ۴۰۰ نفر به این دانشگاه اختصاص میدهد. مبلغ این بودجه مشخص نمیشود، اما براساس آنچه در رسانهها مطرح شده، طرح احداث این خوابگاه از سال ۹۴ در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مطرح و پیگیری شده بود. اما نامه تخصیص این بودجه در سال ۹۶ از سوی معاونت دانشجویی وزارت علوم به معاونت توسعه مدیریت و منابع این وزارت خانه ابلاغ شده بود.
در سالهای ۹۷ و ۹۸ اخباری از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل درباره طراحی احداث این خوابگاه در رسانهها منتشر شد. مدیر امور دانشجویی این دانشگاه در ۲۹ اردیبهشت ۹۸ گفته بود که نقشه و طراحی این خوابگاه براساس معماری و مدل وزارت بهداشت است و یکی از ۲۱ خوابگاه استاندارد وزارت بهداشت خواهد بود.
به گفته او سوییتهای متعدد، فضاهای ورزشی، فضای سبز، رختکن، آشپزخانه، اتاق اصناف، فضای نشمین و ... برای این خوابگاه درنظر گرفته شده است.
در همین زمان پیمانکار احداث خوابگاه هم تعیین شده بود و مسئولان دانشگاه در جلساتی احداث ساختمان خوابگاه را بررسی میکردند و اخبارش را در اختیار رسانهها قرار میدادند. اما نکتهای که جالب توجه است که اینکه در این اخبار حرفی از پایان کار احداث خوابگاه مطرح نشده بود.
دیگر از احداث خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خبری نشد تا اینکه در سکوت خبری نامهای از سوی علی اکبر محمدی، سرپرست صندوق رفاه دانشجویان به رئیس این دانشگاه مینویسد و از او میخواهد اگر تمایلی به تکمیل پروژه خوابگاهی ندارد، به صندوق رفاه دانشجویان خبر دهد.
این نامه در اسفند سال گذشته ارسال و در آن تأکید شده است که «با توجه به نزدیک بودن پایان سال ۱۴۰۰ و عدم دریافت تسهیلات توسط آن دانشگاه جهت ساخت خوابگاه دانشجویی، کاهش ارزش تسهیلات بانکی باتوجه به تورم سالیانه و همچنین طولانی شدن تکمیل مدارک در سال ۱۴۰۱ که قطعا تا نیمه دوم سال طول خواهد کشید» اعلام کنید که قصد احداث خوابگاه را دارید یا نه.
از میان سه هزار دانشجوی این دانشگاه بیش از هزار نفر از امکانات خوابگاهی استفاده میکنند و به گفته مسئولان دانشگاه اگر این خوابگاه ۴۰۰ تختخوابی احداث میشد، اسکان دانشجویان متقاضی خوابگاه ۱۰۰ درصدی میشد.
مساله دیگری که ساخت این خوابگاهها را برای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل حائز اهمیت میکند این است که این دانشگاه به دلیل مجاورت با دانشگاه محقق اردبیلی، از امکانات خوابگاهی آن دانشگاه هم استفاده میکرده که با بازگشت دانشجویان به فضای دانشگاه ها، مسلما دانشگاه محقق اردبیلی به ظرفیت خوابگاهی خود نیاز پیدا میکند و لازم است که دانشجویان علوم پزشکی اتاقها را ترک کنند. از سوی دیگر این دانشگاه برای دانشجویان ورودی ۱۴۰۰ هم ظرفیت خوابگاهی ندارد.
دانشجویان و تشکلهای دانشجویی تاکنون در نامهها و بیانیههایی این مساله را از مسئولان دانشگاه پیگیری کرده اند، اما به نظر میرسد عدم پاسخگویی مسئولان نشانهای از بی اعتنایی آنان به مطالبات دانشجویان باشد.