به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محققان فرانسوی اعلام کردند اعتیاد برخی از افراد به سیگار که یکی از سختترین انواع اعتیادها به شمار میرود را ممکن است بتوان با تحریک مغز ترک داد.
بر اساس گزارش پایگاه «یو اس نیوز»، طبق پژوهشی جدید که از سوی «بیمارستان دانشگاه دیژون» در فرانسه به انجام رسیده، سیگاریهایی که با استفاده ضربههای مغناطیسی یا الکتریکی با شدت کم، «تحریک مغزی غیر تهاجمی» دریافت کرده اند، در مقایسه با آنهایی که تحریک مغزی ساختگی دریافت کردند، در طول بیش از سه ماه تا شش ماه توانستند دو برابر بیشتر بدون سیگار باشند.
محققان فرانسوی در این پژوهش خود دادههای هفت پژوهش پیشین را که در آنها دادههای ۷۰۰ بیمار ذکر شده بود، مورد مطالعه قرار دادند.
دکتر «پاناژیس گالیاتساتوس» سخنگوی پزشکی انجمن ریه آمریکا و مدیر کلینیک درمان دخانیات در دانشکده پزشکی جانز هاپکینز در بالتیمور که البته از تهیه کنندگان این پژوهش نبوده است، میگوید: این مقاله مبنایی را مشخص میکند که اعتیاد به دخانیات، از ابتداییترین بخشهای مغز ناشی میشود.
تحریک مغزی غیرتهاجمی به تازگی بسیار مورد توجه قرار گرفته است؛ به طوری که شماری از پژوهشها به این مقوله برای درمان طیفی از بیماری ها، از درد و افسردگی گرفته تا وابستگی به دخانیات مینگرد؛ هرچند طبق گفته دکتر «بنجامین پتیت» (Benjamin Petit) اطلاعات اندکی در خصوص مدت زمان فایده این روش برای افراد سیگاری پس از ترک سیگار وجود دارد.
دکتر پتیت در عین تصدیق بر این مسأله که این پژوهش در حجم متوسط صورت پذیرفته، گفت: نتایج حاصل شده به نظر محکم میرسند و ما اطمینان داریم که «تحریک غیر تهاجمی مغز» یک تکنیک مورد علاقه [افراد]برای ترک سیگار هم برای دوره کوتاه مدت و هم توقف دائمی سیگار کشیدن است.