به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی در سیامین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران که به میزبانی دانشگاه آزاد تهران مرکز درحال برگزاری است، گفت: در دنیا دو مفهوم درباره دانشگاه وجود دارد یکی سامانهها یا شبکههای دانشگاهی و یکی خود دانشگاه که این دو را هیچوقت نباید با یکدیگر مقایسه کرد.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی ایران، شبکه دانشگاهی گسترده شهرپایه است که در منطقه فعالیت میکند و غیردولتی است، این دانشگاه غیردولتی غیرخصوصی گسترده ۱۷ هزار هکتار زیرساخت، ۱۱ میلیون متر مربع فضای ساختمانی دارد، در ۲۷۳ واحد و ۱۳۰ مرکز در شعبههایی در امارات، افغانستان، عراق و لبنان حضور موثر و جدی را دارد.
طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد مانند دانشگاههای نخبگانی تک رسالتی نیست، عنوان کرد: دانشگاه آزاد یک شبکه ارتقای دانش عمومی را در خود دارد همچنین یک رسالت مهارتی هم دارد که شبکه مهارت و کارآفرینی را در دل خود دارد و از آن طرف به شبکه توسعه هم میتوان اشاره کرد. برای ترم تحصیلی جاری یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو داریم و ۷۴۰ مدرسه با حدود ۱۲۹ هزار دانشجو که بعد از وزارت آموزش و پرورش بزرگترین شبکه آموزش و پرورش عمومی کشور را تشکیل میدهیم.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: به هر حال دانشگاه آزاد یک مدل توسعه را در دوره جدید دارد و سعی کردیم با یک برنامه توسعه وارد چهل ساله دوم و گام دوم دانشگاه شویم. یک سند تحول و تعالی داریم که در آن هسته ما علم و فرهنگ قوام یافته است.
وی ادامه داد: هنگامی که برای ارائه درخواست راه اندازی شعبه عراق اقدام کردیم به ما اعلام شد که تنها به دانشگاهی مجوز داده میشود که در نظامهای رتبه بندی در جایگاه زیر صد قرار داشته باشد، باورشان نمیشد وقتی پرونده دانشگاه آزاد را روی میز گذاشتیم. در رتبه بندی شانگهای برای حوزه مهندسی مکانیک دانشگاه ازاد رتبه ۴۳، در حوزه مهندسی عمران رتبه ۵۱ تا ۷۵، در مهندسی معدن رتبه ۵۱ تا ۷۵ و ... را داریم و از این بابت عراقیها بسیار غافلگیر شدند و به خاطر هسته دانشی توانای این دانشگاه به ما رای دادند.
وی با بیان اینکه در دانشگاه آزاد حدود ۲۵ هزار هیئت علمی و حدود ۴۰ هزار هیئتعلمی حق التدریس فعالیت دارند، افزود: در این هسته ۲۵ هزار نفره اعضای هیئت علمی، آن بخشی که در تولید علم موثر هستند بیش از ۵ هزار نفر هستند که هسته توانا را تشکیل میدهند و جایگاه بینالمللی دانشگاه آزاد را تعیین میکنند. H-Index دانشگاه ۲۱۲ بوده و در این عمر دانشگاه آزاد ۱۳۰۴۵۰ مقاله تولید که یک میلیون و ۴۴۸ بار به آن استناد شده است.
طهرانچی اساتید دانشگاه آزاد را با صنعت و بازار آشنا دانست و بیان کرد: بیش از ۶۰ درصد مقالات ما کیووان هستند هستند. در دانشگاه دولتی نظام پرداخت راحت و از دولت است، اما در دانشگاه آزاد اینگونه راحت نیست. در نظام دانشگاهی غیرخصوصی نوع محاسبات حقوقو دستمزدها هم معطوف به درآمد بوده که خودش قابل توجه است اینکه یک نظام باز داشته باشیم، نیست یعنی هزینه تمام شده ما یک پنجم تا یک ششم هزینه تمام شده دولتیها است با آزمایشگاههای فاخرتر.
رییس دانشگاه ازاد اسلامی گفت: در نظام رتبه بندی نانو در یک مقاله آمریکایی نوشته شده که طی ۱۵ سال اتفاق شگفتانگیزی رخ داده است و ۲۰ موسسه علمی امریکایی جای خودشان را به ۲۰ موسسه غیرامریکایی دادهاند و یکی از انها ایران است. در بین موسسات ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی جایگاه چهارم نانو را به خود اختصاص داده است. این جنبه دانشگاه آزاد است که در نشستهای نخبگانی باید به آن توجه شود.
وی افزود: در دانشگاه آزاد اقبال اجتماعی را به سرعت متوجه میشویم. ارتقای شاخص کارآمدی برایمان مهم است و امیدواریم این نشست به ما بگوید که چگونه مهارتهای مورد نیاز مهندسان حل مسئله کار گروهی است و آن را در سیستمها داشته باشیم ودر پژوهش پاسخگویی اثربخش به نیازهای محلی و ملی متاثر از آمایش بدهیم.