به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرتضی فرخی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم در مراسم تکریم و معارفه رییس دانشگاه صنعتی سیرجان که با حضور رییس مجمع نمایندگان استان کرمان، رؤسای دانشگاههای این استان و جمعی از مدیران شهرستان و نمایندگان صنایع و معادن کرمان، برگزار شد، با بیان اینکه از دانشگاه نسل اول یا انتقال دانش مدتهاست عبور کردهایم و دانشگاههای دنیا درحال حرکت به نسل پنجم دانشگاه هستند، گفت: ما باید در مسیر دانشگاه نسل پنجم که همان دانشگاه انسانساز، مکتب ساز، تمدنساز و نیازمحور است حرکت کنیم.
وی افزود: دانشگاهها دیگر مجموعه علمی محض نخواهند بود، بلکه باید در حوزه مسئولیت اجتماعی تعهدپذیر باشند یعنی نسبت به سعادت جامعه، نسبت به تمدنسازی، نسبت به انسانسازی و نسبت به پیشرفت کشور تعهد داشته باشند. در نسل پنجم دانشگاهها، باید به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب به سمت دانشگاه تاثیرگذار و انسانساز حرکت کنیم.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص جهتگیری علم، اظهار داشت: در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دنبال تثبیت مرجعیت علمی در منطقه هستیم و این مرجعیت یکی از حوزههای مهم در جهتگیری علم است. اگر ما وارد حوزههای فناوری و اجتماعی شویم، به جرات میتوان گفت به مرجعیت علمی وارد شدهایم و در این راستا اقداماتی در وزارت علوم در حال انجام است تا این مرجعیت علمی تحقق پیدا کند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با انطباق یکی از برنامههای ارائه شده وزیر علوم به مجلس شورای اسلامی با سند دانشگاه اسلامی و تاکید بر عملیاتی کردن این برنامهها توسط روسای دانشگاهها گفت: ماموریتها و کارکردهای فرهنگی و اجتماعی برای جامعه دانشگاهی با مشارکت اعضای هیات علمی و دانشجویان تعریف و تعیین شود و بر این اساس نظام ارزیابی، اعتبارسنجی و رتبهبندی دانشگاهها و اعضای هیات علمی متحول و ماموریت گرا شوند.
وی افزود: در حوزههای فرهنگی نیز تلاش مجموعه وزارت علوم، تقویت بنیان خانواده و هویت آرمانخواهی و عدالتخواهی در حوزههای دانشجویی است و انتظار داریم دانشجویان به فرمایش مقام معظم رهبری، مؤذن دانشگاه و مؤذن جامعه باشند و بهعنوان چشم بیدار جامعه، کم و کاستیهای جامعه را ببینند و انتقاد کنند و معتقدیم این راه میتواند ما را به توسعه متوازن و بهتری برساند.
فرخی با گریز به اینکه تهیه و تدوین برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور از مهمترین اولویت نمایندگان در سال جدید است افزود: برای بهبود عملکرد فرایند تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه کشور در سرفصل امور علم و فناوری دانشگاهیان بایستی نقش فعالی را ایفا نمایند و اتاقهای فکر استانی بهترین مکان برای ارائه پیشنهادات به نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی در جهت همراهی با فرایند تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه کشور است.
به گفته فرخی توجه ویژه وزیر علوم تحقیقات و فناوری به دیپلماسی علمی کشور در منطقه و جهان و استفاده از افراد جوان، مومن و انقلابی به ویژه در سطوح عالی مدیریتی وزارتخانه و دانشگاهها، منجر به تحرک، رشد و بالندگی آموزش عالی شده است و در این راستا از دانشگاهها انتظار همراهی میرود.
فرخی در رابطه با مسائل حقوقی دانشگاه صنعتی سیرجان نیز گفت: این دانشگاه زیرساختهای لازم برای توسعه و پیشرفت را داراست و برای توسعه رشتههای مورد نیاز این شهرستان، بهشرط آنکه توسعه رشتهها مطابق با حداقلهای مورد نیاز شورای گسترش آموزش عالی و از طرفی منجر به تضعیف دانشگاههای همجوار نشود، حمایت میشود.
معاون وزیر علوم با حمایت از تلاشهای دانشگاه صنعتی سیرجان در خصوص اراضی دانشگاه افزود: دفتر حقوقی وزارت عتف را در بحث مستندسازی زمینهای دانشگاه مامور خواهیم کرد تا پیگیر موضوع شوند. تلاش خواهیم کرد در اعتبارات سفرهای استانی دولت، اعتبار مورد نیاز ساخت خوابگاه را در دانشگاه صنعتی پیشبینی نماییم، مضاف براینکه اعتباری را برای رفع مباحث رفاهی خوابگاهها و دانشجویان دانشگاه تخصیص دهیم.
فرخی از خدمات رئیس سابق دانشگاه صنعتی سیرجان و سایر رؤسای اسبق این دانشگاه، تشکر و قدردانی کرد و ضمن تبریک به سرپرست جدید دانشگاه صنعتی سیرجان اظهار داشت: از محمودآبادی انتظار داریم دوران جدید دانشگاه صنعتی سیرجان، دوران تحول و جهش باشد.