به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، ۱۵ کشور اروپایی امروز جمعه از رژیم موقت صهیونیستی خواستند برنامههای خود را برای ساخت هزاران منزل مسکونی دیگر در کرانه باختری اشغالی متوقف کند.
کشورهای اروپایی در بیانیهای که توسط وزیران خارجهشان صادر شده تصریح کردهاند: «واحدهای مسکونی جدید مانعی جدید برای راهکار دو دولتی ایجاد میکنند.»
صدها هزار اسرائیلی در شهرکهایی یهودینشین که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ ۱۹۶۷ و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است سکونت دارند.
سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان شهرکهای رژیم صهیونیستی را غیرقانونی میدانند، زیرا این رژیم در جنگ سال ۱۹۶۷ میلادی این سرزمینها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هر گونه ساخت و ساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع است.
فلسطینیان به دنبال تشکیل کشوری مستقل در کرانه باختری و نوار غزه هستند که پایتخت آن بیتالمقدس باشد. آنها همچنین خواستار خروج اسرائیل از سرزمینهای اشغال شده در سال ۱۹۶۷ هستند، اما اسرائیل از بازگشت به مرزهای پیش از جنگ شش روزه امتناع میکند.
در بیانیه کشورهای اروپایی آمده است: «شهرکسازیهای اسرائیل، نقض آشکار قوانین بینالمللی است و مانعی بر سر راه رسیدن به صلح ماندگار، جامع و منصفانه میان اسرائیلیها و فلسطینیها به شمار میروند.»
رژیم موقت صهیونیستی روز پنجشنبه گام جدیدی برای ساخت بیش از ۴۰۰۰ واحد مسکونی در کرانه باختری اشغالی برداشت.
فرانسه، بلژیک، دانمارک، فنلاند، لهستان، آلمان، یونان، ایرلند، ایتالیا، لوگزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، اسپانیا و سوئد ۱۵ کشوری هستند که مخالفت خودشان را با شهرکسازی رژیم صهیونیستی ابراز کردهاند.