احد ذوالرحمی، دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران (ستصا) در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره امضای تفاهمنامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور توسعه شرکتهای دانشبنیان حوزه ماشینهای صنعتی گفت: انجمن ستصا حدود ۲۵۰ عضو دارد که همگی سازندگان ماشینهای صنعتی بوده و از این تعداد فقط ۷۲ عضو شرکت دانشبنیان هستند لذا طی تفاهمنامهای با معارونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار شد با حمایت آنها بتوانیم در سالی که به نام دانشبنیان و اشتغال است، تعداد شرکتهای دانشبنیان خود را به ۱۰۰ مورد برسانیم.
ذوالرحمی با بیان اینکه تفاهمنامه به منظور جذب حمایتهای معاونت علمی برای هدایت شرکتهای بیشتری به سمت دانشبنیان شدن، بوده است، اظهار داشت: انجمن ستصا تمامی شرکتهای عضو را برای ارتقای کسبوکار و علم دانششان کمک میکند و در کنار این موضوع هرکجا مشکلی وجود داشت انجمن به نمایندگی از آنها مطالبهگری میکند تا بتواند موانع تولید و فعالیت سازنده آنها را برطرف نماید.
وی عنوان کرد: شرکتهای دانشبنیان عضو انجمن به واسطه محصولات خاصی که برای اولین بار در کشور تولید کردهاند گواهی دانشبنیانی گرفتند. هم اکنون ۱۰ مورد تجهیزاتی داریم که برای اولین بار شرکتها در حال ساخت هستند.
دبیر انجمن ستصا یادآور شد: حدود ۷۵ درصد تجهیزات نفتی در پالایشگاهها را اعضای انجمن ستصا تامین میکند و ۲۵ درصد مابقی که در داخل کشور تولید نمیشوند معمولا در دسته تجهیزاتی قرار میگیرند که تولید آنها به صورت انبوه در داخل کشور صرفه اقتصادی ندارد و وارد میشوند. محصولاتی که توجیه اقتصادی نداشته باشند قطعا از خارج کشور وارد میشوند، اما تجهیزات سنگین پالایشگاهی تا ۷۵ درصد از محصولات تولید داخل استفاده میشود.
وی درباره چالشها و مشکلات یپشروی فعالیت آنها توضیح داد: یکی از دغدغههای ما اجرای درست قوانین است. قانون خوب وجود دارد، اما در بسیاری از موارد اجرا نمیشود. در واقع عدم تمکین به قوانینی که به نفع تولید تدوین شده، مشکل اصلی است.
ذوالرحمی ادامه داد: تامین مواد اولیه و منابع ارزی برای آنها یکی دیگر از چالشهای ماست و امیدواریم که تحریمهای ظالمانه برداشته شود که تا تولید به روند عادی برگردد.