به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، نشست تبیینی و گفتگوی دانشجویی در راستای تغییر شیوه پرداخت ارز ترجیحی با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان و فرماندار شهرستان سنندج در سالن جلسات دانشگاه پیام نور سنندج برگزار شد.
در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه پیام نور سنندج با اشاره به تغییر و تحولات چند روز اخیر در حوضه اقتصاد کشور، گفت: همانطور که همه ما شاهد هستیم در حوزه اقتصاد اتفاق خوب و جسورانهای در حال رخ دادن است و نه فقط در حوزه اقتصاد بلکه در حوزه های مختلف همچون حوزه کشاورزی نیز نیاز به جراحی و تغییرات بزرگ هستیم.
یعقوب احمدی در ادامه از وظایف جامعه دانشگاهی در راستای این تغییرات نام برد و گفت: وظیفه ما به عنوان جامعه دانشگاهی و قشر آگاه جامعه در این زمان حساس این است که باید با استدلال منطقی، مبتنی بر اصول اخلاقی در برابر انتقادات جامعه دفاع کنیم و خشونت را پیشه کار خود قرار ندهیم.
در ادامه نشست مسئول ناحیه بسیج دانشجویی استان کردستان نیز با اشاره به برگزاری جلسات متنوع در رابطه با مسائل روز در کانون ها و تشکل های بسیج دانشجویی سطح استان گفت: بسیج دانشجویی برخود لازم می داند سلسله جلساتی را به اتخاذ مسائل روز برگزار کند.
علی احمدی همچنان خاطر نشان کرد: ما مبتنی بر فرمایشات رهبر انقلاب، معتقدیم دانشجو موذن و پرچمدار جامعه و دانشگاه مبدا تحولات است و اگر این ارتباط بین دانشجو و دانشگاه برقرار شود قطعا مطالبات راحتتر، گفتمانیتر و فنیتر می تواند وارد فضای جامعه شود و گره گشا و باعث هرچه قویتر اجرا شدن این برنامه ها و تصمیمات توسط مسولین کشور باشد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان نیز در ادامه این نشست از دانشجویان بسیجی به عنوان نخبگان استانی نام برد و بیان داشت: هر یک از شما دانشجویان بسیجی می توانید در راستای برنامه های دولت در قالب تغییر شیوه تخصیص ارز ترجیحی، به عنوان یک سفیر این موضوع و زوایای کارشناسی بحث را به داخل بدنه جامعه به خوبی منتقل کنید.
حسینی همچنین با گریزی بر وضعیت اقتصادی حاضر در دنیا و چالشهای مرتبط با آنها خاطر نشان کرد: دو عامل اصلی و چالش برانگیز ویروس کرونا و جنگ روسیه و اکراین میباشد که به عنوان دو قطب غلات در دنیا مطرح هستند و ۳۰ درصد از کل گندم دنیا و نزدیک به ۹۰ درصد روغن از این دو کشور تامین می شود و این به عنوان یک چالش نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا موجب افزایش قیمت های غذایی و مرتبط با غلات شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز در این نشست با اشاره به مدل اقتصادی مقام معظم رهبری که ایشان در بحث اقتصاد مقاومتی تعریف کرده اند، گفت: مقام معظم رهبری در مقدمه بیاناتشان بر دو کالای غذا و دارو که از کالاهای اساسی و ضروری جامعه هستند تاکید کردند و اکنون بعد از چندین سال از گذشت بیانات مبارک ایشان این دو کالا از جمله چالشها و مشکلات کشور هستند.
اسکندری همچنین اضافه کرد: دولت سیزدهم با توجه به اینکه در اولین سال دولت است بصورت جسورانه این کار را انجام داد و قطعا در سطح جامعه طبعاتی هم دارد که به امید خدا با تخصیص درست یارانهها این مشکل رفع شود و این یارانه به دست مردم برسد.
وی خاطرنشان کرد: در مورد بخش کشاورزی ما بررسی های بسیاری داشتیم در چند سال گذشته روستاییان ما علاقهای به کشاورزی و دامداری نداشتند چون قیمت ها واقعی نبود یعنی چون قیمت تمام شده تولید بیشتر از فروش محصول آن ها بود که این باعث شد مردم بیشتر به ساخت و ساز و دلالی روی بیاورند و از روستاها مهاجرت کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان افزود: در طرح تخصیص ارز ترجیحی با توجه به اینکه قیمت ها واقعی سازی میشوند، کشاورزی و دامداری را اقتصادی میکند و پیشبینی ما این است که در استان کردستان به وسیله این طرح شاهد افزایش تولید، تامین امنیت غذایی و توسعه و گسترش روستاها و رونق در بحث کشاورزی و دامداری خواهیم بود.
فرماندار شهرستان سنندج نیز در این نشست با اشاره به اهمیت برگزاری چنین نشستهای تخصصی بیان کرد: یکی از آرمان های نظام جمهوری اسلامی برقراری عدالت اجتماعی است.
عسکری با اشاره به روحیه جهادی دولت سیزدهم افزود: اگر یک دولت با روحیه جهادی سرکار بیاید باید این برنامهها و تغییرات را انجام دهد نه فقط کارهای روزمره واگرنه وضعیت ما همانطور میشد که وجود داشته است.
وی همچنین با تاکید بر رسالت بزرگ دانشجویان در جهاد تبیین خاطر نشان کرد: از شما عزیزان به عنوان سرباز ولایت انتظار می رود، هرکدام از شما تا جایی که میتوانید در راستای این امر مهم بخصوص بحث فرهنگ سازی آن در جامعه تلاش کنید.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان نیز در این نشست با طرح این سوال که بسیج دانشجویی در فرآیند حکمرانی چه کمکی می تواند به دستگاه حاکمیتی کند افزود: به نظر بنده باید نخبهترین بچههای دانشگاه از نظر رتبه علمی و اخلاقی عضو بسیج دانشجویی باشند و اعضای این تشکل باید اسوه حسنه باشند.
رمضانی خاطر نشان کرد: در این برهه که قرار داریم باید برای پیشرفت و اعتلای کشور تصمیمات سختی بگیریم و اثبات کنیم که اسلام تئوری حکومت دارد و مترقی ترین نوع حکومت هم اجرا خواهد کرد.
گفتنی است در پایان این نشست، اعضای شورای تشکل ها، سوالات و دغدغه های خود را در رابطه با بحث شیوه تخصیص ارزهای ترجیحی که چند روزی است توسط دولت سیزدهم اجرایی شده است ارائه کردند.