به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پنجمین مسابقه ملی رباتیک در دو لیگ ۳۰ و ۶۰ کیلوگرم برگزار میشود و طی آن رباتها، با سلاحهای مخربی که در اختیار دارند، با یکدیگر به رقابت میپردازند.
هدف اصلی از برگزاری این مسابقات آن است که جوانان و نوجوانان به علوم مهارتی و فناوری حوزه رباتیک آشنا شوند تا بتوانند از این علوم برای تولید محصولات فناورانه و صنایع خلاق در نوآوری استفاده کنند.
این رقابت در بزرگترین زمین جنگجویی که در محل استقرار خانه خلاق و نوآوری فرامهارت کرمان است، برگزار میشود.
این رقابتهای رباتیک، در زمان ۵ دقیقه و به صورت دوحذفی برگزار میشود و رباتها بر اساس قرعهکشی، به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت. رباتی که بتواند در عرض ۵ دقیقه، رقیب مقابل خود را تخریب کند و یا از کار بیاندازد، به عنوان برنده انتخاب میشود. در صورتی که در این زمان، هیچ برندهای مشخص نشود، قاضیها در مورد ربات برنده میدان، اعلامنظر میکنند.
در این مسابقات، رباتها مجاز خواهند بود از هرگونه سلاح مخرب نظیر چکش، پرتابگر، برش و... استفاده کنند.
به گفته سیدعلی سیدجعفری مدیر خانه خلاق و نوآوری فرامهارت، مراحل تست فنی، سیدبندی، قرعهکشی و مصاحبه، در تاریخ پنجشنبه ۲۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ برگزار و فرآیند اجرایی رقابتها نیز از جمعه ۳۰ اردیبهشتماه آغاز و تا دوشنبه، دوم خردادماه ادامه دارد.
در این دوره از مسابقات که با با حمایت ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار میشود، ۱۰۰ نفر شرکتکننده در قالب ۳۰ تیم حضور دارند. این تیمها پس از گزینش نهایی، به مرحله رقابت رسیدهاند. این تیمها از استانهایی، چون تهران، مازندران، گیلان، اصفهان، کرمان، فارس و خراسان رضوی هستند.
تیمهای اول تا سوم هر دسته ضمن بهرهمندی از جایزه نقدی ۲۰۰ میلیون تومانی، برای انتخابی تیم ملی رباتیک ورزشی ایران انتخاب میشوند تا به مسابقات آسیایی اعزام شوند.
در روز پایانی این مسابقات نیز لیگ گلادیاتورها برگزار میشود. در جریان این لیگ، تمامی رباتهایی که در جریان نبرد رباتها، سالم از میدان بیرون آمده باشند، در یک زمین به صورت کلی با یکدیگر به رقابت پرداخته و رباتی که سالم از این پیست بیرون بیاید، به عنوان قهرمان گلادیاتورهای ایران شناخته میشود.
سیستم مسابقات بهگونهای طراحی شده که یا تیمهای آموزشدیده و متخصص در آن شرکت میکنند و یا تیمهایی که به تازگی، آموزشهایی مربتط با علوم رباتیک را نزد خانه خلاق و نوآوری فرامهارت گذراندهاند. این خانه در طول سال و قبل از انتشار فراخوان، برخی از تیمها را جذب کرده و با آموزش کامل به آنها، مهارت طراحی و ساخت رباتها را به آنها میآموزد.
در ساخت ربات از علومی، چون الکترونیک، پنوماتیک، ساخت و تولید، مخابرات، رباتیک، برنامهنویسی، ماشینسازی، ماشینکاری و طراحی مهندسی مکانیک استفاده میشود.
توجه به فناوریهای هوش مصنوعی، تسلط به طراحی نرم افزار و برنامه نویسی، ماشین سازی، آموزش و ترویج استفاده از رباتها این مسابقات مورد توجه قرار گرفته است. این رویداد، با حمایت ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار میشود.