به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان ضمن اعلام حمایت از عضویت کشورهای غرب بالکان در اتحادیه اروپا، پیوستن اوکراین به این اتحادیه را زمانبر دانست.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، شولتز در جمع قانونگذاران آلمانی گفت، کشورهای غرب بالکان شامل مونتنگرو، صربستان، آلبانی، مقدونیه شمالی، بوسنی و هرزگوین و کوزوو، سالها درگیر طی کردن روند اصلاحات هستند.
صدراعظم آلمان در جلسه بوندستاگ افزود قصد دارد پیش از شرکت در جلسه اتحادیه اروپا که ماه آینده برگزار خواهد شد، به کشورهای غرب بالکان سفر کند.
شولتز با اشاره به تأثیرگذاری «قدرتهای خارجی» در این منطقه از جمله روسیه گفت: «ارج گذاشتن به تعهدات ما به آنها فقط مسئله اعتبار ما نیست. امروز بیش از همیشه همبستگی با آنها همسو با منافع ما قرار گرفته است».
به نوشته خبرگزاری «ریا نووستی»، شولتز در بخش دیگری از سخنانش اظهارات «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه درباره پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا را تأیید کرد.
صدراعظم آلمان با اشاره به اینکه درخواست اوکراین ماه آینده میلادی بررسی خواهد شد گفت: «در عین حال، ماکرون حق دارد که اشاره کرده روند پیوستن [اوکراین]مسئله و ماه و سال نیست».
حدود دو هفته پیش ماکرون که ریاست دورهای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد درباره اوکراین گفت: «حتی اگر با نامزدی این کشور همین فردا موافقت کنیم، همه کاملاً میدانیم که روند اجازه دادن به این کشور برای ملحق شدن [به اتحادیه اروپا]ممکن است چند سال یا احتمالاً چند دهه طول بکشد».
کشورهای عضو اتحادیه اروپا از زمان شروع درگیریهای اوکراین، حجم بسیار زیادی از تجهیزات و تسلیحات نظامی را به این کشور ارسال کرده و از سوی دیگر پنج بسته گسترده تحریمی را علیه روسیه اعمال کردهاند.
با وجود هیزمی که اروپاییها به بهانه حمایت از رژیم کییف به آتش درگیریهای اوکراین میریزند، اتحادیه اروپا از سالها قبل از پذیرفتن این کشور به عنوان یکی از اعضا امتناع کرده است.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، علاوه بر اینکه درخواست رسمی عضویت کشورش در اتحادیه اروپا را تحویل داده، از ناتو نیز درخواست کرده با عضویت کییف در این اتحاد نظامی ضد روسی موافقت کند.